Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Egy 40-es nő öreg?

Egy 40-es nő öreg?

Figyelt kérdés

Kíváncsi vagyok a korosztályombeliek véleményére, hogy érzik magukat, hogy tartják magukat, milyen életet élnek!

44 éves családanya vagyok, dolgozom, alkotok, tevékenykedek, hál' istennek egészségesnek, fittnek érzem magam, igyekszem adni magamra külsőleg is, és nem gondolom, hogy ez olyan nagy dolog, hanem hogy ez az átlag.

Aztán ledöbbenek, amikor látok más korosztályombelieket megöregedve, fásultan, slamposan, főleg a férfiak nagyon el tudják engedni magukat, némelyik úgy néz ki, mintha 60 lenne.És nemcsak a kinézetük, a gondolkodásmódjuk is "megöregedett", a hozzáállás az új dolgokhoz, pl. ő már nem tudja kezelni az érintőképernyőt meg nem érti a facebookot, jaj istenem, hát ilyennek kell lenni 40 körül?

Mindez felfogás kérdése? Az én anyám 60 évesen látott először számítógépet, megtanulta, azóta használja, van olyan 40-es ismerősöm, munkatársam, aki az istennek sem akarja megtanulni, amit a munkahelyen gépen kéne csinálni, mert közölte, hogy ő már öreg hozzá!

Mit gondoltok, milyennek kell lennie ennek a korosztálynak, milyennek kell lenni egy 40-es nőnek? Mihez öreg, mihez nem? Le kell épülnünk?

Ki hogyan tartja magát?

2014. nov. 6. 11:28
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
83%

Van egy olyan mondás, hoyg mindenki annyi idös, amennyinek tartja magát.

Én 57 éves vagyok, de néha "megdöbbenek" ezen, mert nem érzem magam ennyinek, sem fizikailag, sem szellemileg.

Már sok mindenkitöl hallottam, hogy nem tartanak ennyinek, és a legtöbb baráti kapcsolatom is legalább 20 évvel fiatalabb tölem, egyszerüen azzal a korosztállyal értem meg magam, a korombeliekkel nem sok mindent tudok kezdeni.

NEm igazán megszokott, hogy naponta sportolok, nem öregegesn öltözködöm, nem vagyok elhízva, tudom az internetet és a számítógépet kezelni, beállítani dolgokat, rátölteni programokat, stb.

Szerintem aki hagyja magát "öregnek" minösíteni, az öreg lesz, akinek meg van annyi esze, hogy szellemileg is frissen tudja magát tartani, az marad nagyjából fiatal.

2014. nov. 6. 11:40
 2/20 anonim ***** válasza:
71%
Hogy lenne már öreg ?! :o Épp belelépett a középkorba , van aki ennyi idősen meg gyermeket vállal .! Anyám most lesz 67 éves , internetezik ezerrel ...sőt teljes munkaidőben dolgozik ,ráadásul utazik a munkája miatt . 17 napot odavan ,egy hetet otthon .. Majd folyt köv tényleg mindnek annyi idős amennyinek érzi magát ... Anyu max .40 - nek , ezt mi sem bizonyítja jobban , hogy meg a Balaton sound - ra is lenézett , mikor Siófokra volt beosztása a munkahelyéről :P . Amiket te meséltél kérdező , ez az ismerőseidtol mind duma es kifogás !
2014. nov. 6. 11:46
 3/20 anonim ***** válasza:
83%
Szeritnem egy 40-es meg nem oreg...bar 20 evesen a 30 evest is oregnek lattam, most 37 evesen a 46 eves kolleganommel vagyunk a legjobban,nem a masik 37 evessel, mert o oreg. Az en baratnom meg fiatalos. Minden viszonyias kerdese, kinek, mihez kepest, miert , mit jelenet az oreg.
2014. nov. 6. 12:05
 4/20 anonim ***** válasza:
95%

Nekem még van addig 4 évem. De szerintem egyáltalán nem öreg! Nyilván nem húsz éves, de társadalmilag se számít öregnek, hanem középkorúnak.

Amit látsz...az a legtöbb esetben stressz és a millió egy gondok miatt vannak. Neked lehet kellemes az életviteled és viszonylag gond mentes, de nagyon sokaknak nem az.

A számítógép terén meg valszeg az illető inkább csak kifogásnak hozta fel azt amit, egyszerűen csak simán nem érdekli, vannak ilyen emberek, ettől még nem kevesebbek ők se. Ha azt mondta volna, h nem érdekli arra gondolom még inkább kiakadtál volna.

2014. nov. 6. 12:07
 5/20 anonim ***** válasza:
75%

Szerintem egy 40-es nő egyáltalán nem öreg.

Elve a nő, 35 felett kezdődik, addig csak lány szerintem :)

Csak felfogás kérdése az egész, annál szánalmasabb nincs, hogy "öreg vagyok már ehhez", "ennyi évesen mit akarnák".

Volt egy munkatársam, 33 éves és mindig azt mondta, ehhez meg ahhoz már öreg. Ha ilyen leszek 33 évesen, valaki csapjon majd agyon.

Valamelyik nap láttam a metron egy nőt, hozzáteszem nem Magyarországon élek.

Szóval átadja a velem szemben ülő nő a helyet egy másik nőnek. És akkor látom, hogy 65 felett hölgyről van szó.

De úgy volt öltözve, úgy tartotta magát, hogy hirtelen max 50-nek néztem.

Jobban megnézve látszott, hogy jóval több annál és hirtelen nem tudtam mit mondjak, hogy átadtam volna a helyet ha látom hány évesnek tetszik leni vagy mi :D

Egy 50 feletti nő is tud jól kinézni, egy a lényeg, nem kell öltözködésben, viselkedésben a 20 éves lányokat utánozni. Az nagyon ijesztő szokott lenni.

[link]

2014. nov. 6. 12:10
 6/20 anonim ***** válasza:
96%
4es vagyok: még csak annyit, hogy én meg azon döbbenek egyébként le, hogy felkéne már végre amúgy fogni, hogy nem vagyunk egyformák. És azt se ártana végre felfogni, hogy nem a külsőségek számítanak egy emberen, hogy az valójában milyen ember is, sőt még csak nem is a tudásán!
2014. nov. 6. 12:11
 7/20 anonim ***** válasza:
74%
Amit az első leirt ugyanazt írhatnám én is magamról.Én is 57 éves vagyok és egyáltalán nem érzem magam annyinak.Ha kérdezik hány éves vagyok és mondom nem hiszik el.Konditerem öltözködés internet stb.Nem szabad elhagyni magunkat.
2014. nov. 6. 12:43
 8/20 anonim ***** válasza:
79%

Attól függ hogy néz ki! Ha jól akkor nem. De van akki már 40 éves korára eléggé lehasznált nő képét mutatja.

Mondjuk ilyenből van 20 éves is. 20 pár éves de már 40nek néz ki.

2014. nov. 6. 12:44
 9/20 anonim ***** válasza:
73%
Ja és a 40-es nő egyáltalán nem öreg csak ha elhagyja magát.
2014. nov. 6. 12:45
 10/20 anonim ***** válasza:
66%

Igen, szerintem felfogás kérdése. Az én anyukám 54 éves, mindenki azt hiszi, hogy a 40-es évei elején van, apukám pedig 65, belőle is csak az 50-et szokták kinézni. Mindketten adnak magukra, aktívak. Apukám már nyugdíjas, de a családi vállalkozásban a mai napig dolgozik.

Apa a számítógéppel nehezen boldogul, de próbálkozik, érdekli, és már egész ügyes. Persze néha hagyja a fenébe, de aztán újra nekiülünk. Ehhez képest én 26 vagyok, de legalább 35-nek érzem magam. Igaz, hogy általában 20-22-nek tippelnek a kinézetem alapján, de már volt, hogy megkérdezték, hogy mégis mennyi vagyok - a gondolkodásmódom miatt.

Mondjuk én férjnél vagyok és van 2 gyerekem, ami a korombelieknél elég ritka, lehet, hogy ezért is vagyok kicsit koravén.

2014. nov. 6. 13:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!