Szituáció felmérés?
Vázolom egyszerűen a helyzetet : van 3 szobatársam, közülük az egyikkel jól egyezem, a másik kettővel kevésbé. Voltak apró konfliktusaink eddig is, de most ez utóbbi kiverte a biztosítékot: én azt állítom, hogy a szobában szellőztetni kell minden egyes napszakban, illetve bármikor, amikor szükség van rá. Ők viszont ugyanazt a követ fújják: megvannak hűlve ( de folyton ), nem öltöznek fel és fáznak. Ez szerintem még kifogásnak sem állja meg a helyét, ugyanis egy szobában megfelelően kell öltözni és szellőztetni, nem pedig alulöltözötten flangálni és aztán megbetegedni, hogy a többieket is rákényszerítsék az oxigénhiányra.
Annyira elfajult a vita, hogy azt mondták kérvényt fognak írni, ha nem nyugszom le, és kiraknak innen. Azt válaszoltam nekik, hogy nevetséges ürügyük lenne, de próbálják csak meg. A vezetőség nem fog kirúgni senkit, mert szellőzteti a szobát.
Ezt a kérdést már feltettem egyszer és azt válaszolták páran, hogy jogos a lányok kérése, miszerint nem kell szellőztetni annyit, de hát gondoljatok arra, hogy az agynak szükséges van az oxigénre, ez egyes emberekben már annyira megváltozott, hogy ők nem is érzékelik az oxigénhiányt.
Én szó szerint rosszul érzem magam reggelente és esténként ebben a szobában, mert annyira szellőzetlen a levegő. A másik szobatársam is így van ezzel, csak ő nem mer konfliktusba keveredni.
Véleményeket, tanácsokat várok. Köszönöm.
Egyrészt nem megoldás az, hogy lessük azt az 5 percet, amikor valaki épp elhúz a szobából, másrészt 5 perc nem is elég.
Felfújom a témát ? Ajánlom, hogy senki ne kerüljön egy olyan szobába, ahol szédülést idéz elő a brutális oxigénhiány.
Nem tudsz olyan szobatársat szerezni, aki hasonlóan gondolkozik, mint te? Mert ahogy látom, egyikőtök sem fog ebben "engedni", és örökös lesz a "perpatvar".
Ezért tényleg nem fognak kitenni, mert ez egy átlagos érzékenységű embernek tényleg "vihar egy pohár vízben", de megértem, ha neked így a szívedbe vág a téma, viszont ez azt jelenti, hogy erre különösen érzékeny vagy. Van ilyen.
#3 - Ez a szoba kisebb, mint egy átlagos szoba és vagyunk 4-en. Nem elég 5 perc szellőztetés még napi 3x sem, értsétek meg. Szerintetek miért akarnék én szélsőségesen szellőztetni ? Nincs rá semmi okom. Egyszerűen csak szükség van rá.
Nem lehet megegyezni velük sehogy sem, már a másik szobatársam is vitába keveredett velük, csak ő nem merte tovább folytatni. Én sok mindent eltűrök és eltűrtem eddig is ebben a szobában, de a szellőztetés kérdésében nem fogok hátráltatni. ORvoscsaládban nőttem fel, lehet nem mindenkinek ennyire egyértelmű, de számomra a szellőztetés ALAP, nem opcionális.
#4- Köszönöm a megértést. Igen, valóban fontosnak tartom ezt a dolgot.
Az az ember, aki így szokta meg egész életében, az már nem érzi annyira az oxigénhiányt. Én viszont világéletemben szellőztetett helyeken éltem és tudom mennyire fontos ez. Ez nem olyasmi, ami mindenkinek egyértelmű, hanem egyeseknek el kell magyarázni és ha engednék, hogy megértessem velük ezt, akkor ők is jobban éreznék magukat, mert a friss levegő hiánya számos gondot idéz elő és az emberek nem is tudják, hogy attól van.
#8 - Kérvényt akarnak benyújtani, csak nem lesz eredménye :) Ugyanis nem elég egy kérvény, szükséges hozzá egy megfelelő érvelés is, az pedig nekik nincs.
Én is arra gondoltam , hogy valaki költözni fog innen, de egyelőre senki sem mutat rá hajlamot. Meglátjuk a jövőben kinek hogy bírják az idegei, mert más alternatívát már senki se lát.
Köszi, hogy ismét válaszoltál, a múltkor is írtam, hogy ti viszonylag békés megoldást választottatok és ez jó :).
Mi úgy látszik " harcosabb " egyének vagyunk :-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!