Ti a kakaós csiga külsejét vagy a belsejét szeretitek jobban?
A belsejét. (De nem a közepét.)
(Szerettem, amíg el nem tűnt a sajtoskifli ízű sajtoskiflivel együtt.
Bár azt még néha lehet kapni.)
Kifejtem részletesen és majd eldöntitek, hogy milyen ember vagyok (vagy nem):
Első lépésként a szélét/külsejét letöröm és azután, ha szinte semmi kakaó nincs rajta, akkor nem eszem meg. Ha van azon is elég kakaó, akkor hangulatomtól függően vagy rögtön megeszem, vagy meghagyom a legvégére. De általában elsőnek azt eszem meg, hogy a legfinomabb/leg-kakaósabb része maradjon utoljára.
A csiga külsejének "elintézése" után a belsejét úgy eszem, hogy elkezdem letekerni és a közepe felé haladva megeszem. De amikor már csak az utolsó két falat van meg belőle, akkor elsőnek azt a részét eszem meg, amelyik a közepe (utolsó falat) volt, mert ott szintén kicsit kevesebb a kakaó aránya a picit vastagabb tészta miatt. Tehát az utolsó előtti falatot hagyom utoljára, hogy a finom kakaó íze még pár percig megmaradjon.
De van olyan emberszabású is, aki csak egyszerűen keresztülharapja az egészet.
Ha én is úgy akarnám enni, akkor épp nem kakaós csigát ennék, hanem kakaó-, vagy mogyorókrémes kenyeret. Amelyik meg olyan száraz, hogy nem lehet letekerni, az egyből a kukában landol és abból a pékségből többet soha. Mint ahogy abból se kérek, amelyiknek nyers marad a tésztája, vagy kakaó helyett csokipuding/mogyorókrém/vérbe áztatott fűrészpor stb. van benne.
Akkor jó egy kakaós csiga, ha a tésztájának az íze nem nyomja el a kakaónak az ízét.
Vagyis, ha jó sok kakaó van benne.
Az elmúlt jónéhány évben már egyáltalán nem vettem. De nem azért, mert "kinőttem belőle", hanem mert már mindenhol (amerre jártam) ezek a látványra(sem) készülő ízetlen/íztelen hulladékok voltak.
Ha majd csak tésztát akarnék enni, akkor veszek azt és nem pedig kakaós csigát, tehát legyen csak benne nyugodtan kakaó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!