Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kinek van igaza?

Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Koleszban lakom és a szobatársam állandóan megvan hűlve. A szobában elég meleg van, mert keményen fűtenek, de azért nem kellene trikóban és rövidnadrágban flangálni, ha valaki tudja, hogy aztán folyik az orra és összeköhögi az egész szobát. Érdekes, rajta kívül mi eddig nem hűltünk meg, mert tudunk öltözni és az immunrendszerünk sem gyenge mondjuk.

A gond a szellőztetés : ha itt van a szobatársunk, akkor 5 perc után már kér minket, hogy csukjuk be az ablakot, mert jön a hideg, közben a szoba olyan szellőzetlen, hogy az iszonyatos. Ma reggel felébredtem és egyszerűen rosszul voltam, alig kaptam levegőt. Eldöntöttem, hogy utolsó alkalom volt, hogy csukott ablakkal ülünk és alszunk. Mivel lányok vagyunk, ezért a többiek nem igazán mernek vitázni emiatt, de én megfogom mondani neki, hogy öltözzön fel vagy oldja meg valahogy, mert az ablakot bizony rendszeresen nyitni fogjuk.

Mit gondoltok ?

Nem vagyok rossz fajta, de azért mindennek van egy határa.

2014. okt. 24. 13:06
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nem lettünk elnyomottak, mert ugyanúgy kifejtettük mi is a véleményünket, és ugyanúgy kinyitottuk az ablakot, csak mivel vita lett belőle mindig, ezért már a kolesz ügyeletes tanárai jelezték hogy ez így annyira nem oké, hogy mindig ezen megy a vita. Ettől eltekintve nem voltak gondok, nagyon jó barátnők voltunk, csak sajnos ez az igénytelenségük ( mert bizony másban is ez megmutatkozott, pl takarításban) nem igazán fért össze azzal, hogy mi a másik szobatársammal szerettük a rendet, és a friss levegőt. Jobbnak láttuk a fél éves vitát lezárni azzal, hogy átkértük magunkat egy másik szobába, ők magukhoz hasonló "rendetlenekkel" laktak együtt, mi pedig kaptunk két olyan szobatársat, akik hajlandóak voltak ugyanúgy rendet tenni, szellőztetni, takarítani, vagy a mosatlan edényeket maguk után elmosogatni... Így meglett a hőn áhított nyugalmunk. Nálunk ilyenek voltak a gondok, de a szellőztetés volt az egyik legfájóbb pont a szemükben. 2es voltam ismét. :)
2014. okt. 24. 13:56
 12/15 A kérdező kommentje:
#10 – Igen, én meg azt írtam, hogy “ HA NEM JUTUNK megegyezésre ” , akkor nekik lesz tipli. Egy szóval sem írtam, hogy elakarom nyomni őket, viszont ha nem tudunk alkalmazkodni egymáshoz, akkor ők fognak elköltözni, mert a mi érvünk erősebb az övékkel szemben és ráadásul ismételten írom : az oxigénhiányhoz nem lehet alkalmazkodni, tehát az NEM kompromisszum, hogy " na jó, akkor nyissátok ki az ablakot 5 percig " , mert ez nem elegendő.
2014. okt. 24. 14:00
 13/15 A kérdező kommentje:

#11 - Értem. Hát elegáns megoldást választottatok, nincs mit mondanom mást :).

Én nem vagyok jelenleg abban a helyzetben, hogy lemondjak ilyen egyszerűen egy szobáról , amit ráadásul elég sokat kellett rendezni, hogy lakható legyen, szóval 1-2 igénytelen személyért nem fogunk más helyet keresni.

Persze tudom, hogy egy ilyen esetben mindenki a maga igazát védi, de én racionális gondolkozású embernek tartom magam és tudom, hogy nem egy felesleges dolog mellett érvelek, hanem logikus és indokolt álláspontot képviselek. Aki nem érti, az vessen magára, vannak még más helyek is, ahova menni lehet.

2014. okt. 24. 14:04
 14/15 anonim ***** válasza:

Nálunk ez volt az ésszerű megoldás, így tudtuk megoldani. A te érveid is értem, viszont én úgy gondolom, hogy ha nem tudtok vele megegyezni a szellőztetést illetően, és egyedül neki van problémája, akkor egyértelmű hogy neki kell valamelyest változni, vagy pedig ha nem tetszik neki ott a légkör, akkor szobát váltani. Nehogy már 1 miatt menjen el onnan 3 személy. Teljesen érthető az indokod. Ettől még nem vagy rossz ember, hogy ezt tisztázni szeretnéd. Remélem sikerül rendeznetek a helyzetet! :)

Ismét a sztoris voltam. :D

2014. okt. 24. 14:08
 15/15 anonim ***** válasza:
Azt kérdezted, kinek van igaza, de azt szeretnéd hallani, nogy neked. Nincs így, neked és a másiknak is vannak szempontjai, ezek egyformán fontosak. Próbáljátok meg összehangolni. Nem hiszem, hogy lehetetlen, lehetetlenné akkor válik, ha valamelyik fél egy fikarcnyit sem hajlandó enfedni a saját álláspontjából.
2014. okt. 24. 14:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!