Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kinek van igaza?

Kinek van igaza?

Figyelt kérdés

Koleszban lakom és a szobatársam állandóan megvan hűlve. A szobában elég meleg van, mert keményen fűtenek, de azért nem kellene trikóban és rövidnadrágban flangálni, ha valaki tudja, hogy aztán folyik az orra és összeköhögi az egész szobát. Érdekes, rajta kívül mi eddig nem hűltünk meg, mert tudunk öltözni és az immunrendszerünk sem gyenge mondjuk.

A gond a szellőztetés : ha itt van a szobatársunk, akkor 5 perc után már kér minket, hogy csukjuk be az ablakot, mert jön a hideg, közben a szoba olyan szellőzetlen, hogy az iszonyatos. Ma reggel felébredtem és egyszerűen rosszul voltam, alig kaptam levegőt. Eldöntöttem, hogy utolsó alkalom volt, hogy csukott ablakkal ülünk és alszunk. Mivel lányok vagyunk, ezért a többiek nem igazán mernek vitázni emiatt, de én megfogom mondani neki, hogy öltözzön fel vagy oldja meg valahogy, mert az ablakot bizony rendszeresen nyitni fogjuk.

Mit gondoltok ?

Nem vagyok rossz fajta, de azért mindennek van egy határa.

2014. okt. 24. 13:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
Kölcsönösem alkalmazkodni kell egymáshoz. Kersettek kompromisszumokat. A többséghez alkalmazkodjon az egy. Vonjátok be a többieket is.
2014. okt. 24. 13:11
 2/15 anonim ***** válasza:
Szerintem is beszéljétek meg. Ha többen vagytok egy szobában, természetes hogy egy idő után fülledté válik a levegő, főleg ha erősen fűtenek. Öltözzön fel és akkor nem lesz baj ha naponta többször kinyitjátok az ablakot... Elvégre levegőre szükség van. Vagy ha ennyire fázik, akkor ha nyitva van az ablak, ne menjen közvetlenül az ablak elé. Menjen távolabb, vagy takarózzon be valamivel... 24N
2014. okt. 24. 13:12
 3/15 A kérdező kommentje:
#1 - alkalmazkodás, erről szól. persze ilyen esetben egyértelmű a helyzet szerintem, mivel az oxigénhiányhoz nincs mit alkalmazkodni, de a " hideg "-hez ( még nincs is hideg, őszi levegő van ) már annál inkább, az őszi és téli évszakokban az ember felöltözik
2014. okt. 24. 13:34
 4/15 A kérdező kommentje:
#2 - szerintem is. az biztos, hogy még egy nap nem fog létezni oxigénhiánnyal ebben a szobában. ma délelőtt ÓRÁKIG kellett szellőzzön a szoba ahhoz, hogy végre érezzük az oxigént. elképzelhetitek mennyire fülledt volt a levegő....
2014. okt. 24. 13:36
 5/15 anonim ***** válasza:
Buta liba vagy. 5 percig bőven elég szellőztetni, jó hogy szól. Ráadásul nagyon hideg van már, éjszaka szellőztetni akarsz? No komplett.
2014. okt. 24. 13:37
 6/15 anonim ***** válasza:
Elhiszem. Főleg hogy anno voltam koleszos, 1 szobatársam volt aki hozzám hasonlóan szeretett szellőztetni, 2 pedig aki egyenesen rettegett az ablaktól. Voltak nálunk is belharcok, de ők sajnos olyan típusok voltak hogy nem sikerült békében lennünk, csak úgy lett a dolog végére pont téve, hogy kértük az egy szem levegőre igényes szobatársammal együtt, hogy kerülhessünk át másik szobába. Jóban maradtunk a költözés után is, de az világossá vált, hogy nem igazán lehet velük egy légtérben együtt élni... Remélem nálatok nem fajul idáig a helyzet. :) 2es voltam.
2014. okt. 24. 13:38
 7/15 anonim ***** válasza:
Órákig, egy jóesetben 10 négyzetméteres-es szobát?
2014. okt. 24. 13:39
 8/15 A kérdező kommentje:

#5 - buta liba vagy te , virágszál :)

olvass egy kicsit az emberi agy alapvető szükségleteiről és akkor talán nem fogsz ilyen orbitális hülyeségeket írni; bár nem várom el, hogy lefáraszd magad némi olvasással, szóval inkább egyszerűen csak húzz el egy számodra egyszerűbb kérdéshez :)

2014. okt. 24. 13:48
 9/15 A kérdező kommentje:

#6 - köszönöm a sztorit.

Nos, mint írtam, nem vagyok rossz személy, de az lehetek, ha nincs más alternatíva.

Azt írtad, hogy nálatok ti lettetek az elnyomottak és a másik kettő akarata dominált sajnos, hát ez nálunk pont fordítva lesz, mert én meg hajszálnyit sem vagyok az a típusú személy, akit eltudnak nyomni, pláne nem a mostani szobatársaim.

Kár lesz, ha nem tudunk kompromisszumot kötni, de ők fogják megsínyleni a szituációt.

Azért mindig érdekesnek találom azt, hogy egyes emberekből mennyire hiányzik a józan gondolkodás...

2014. okt. 24. 13:51
 10/15 anonim ***** válasza:
Kölcsönös alkalmazkodásról beszéltem. Egyedül sem az ő, egyedül sem a te akaratod nem juthat érvényre. Azért meg még te sem fulladtál eddig, és lelte fagyhalálát. KIcsit túl van ez lihegve. Levegőzni az udvarra is le lehet menni, ő is elmehet addig a közös helységbe, amíg a szoba szellőzik. És órákon át télen nem hiszem, hogy szellőztetni kell. Akkor alapvetően a fűtéssel van a baj, de gondolom, mint a kolik többsége, a tietek sem a luxusról híres. A szobában többen laktok, mindenki jó léte egyformán fontos.
2014. okt. 24. 13:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!