Sosem leszek boldog? Van egyáltalán értelme az életemnek?
Hát nem is tudom hol kezdjem,de egyszerűen nem érzem magam jól,soha. A legégetőbb problémám jelenleg a pályaválasztás már ígyis kihagytam egy évet és nem tudom egyszerűen mibe kezdjek bele :( nem tudom mi érdekel.
Senkitől se kapok elismerést,szeretetet meg semmit,senkim sincs ezen a világon. Ronda is vagyok és kövér is és buta. Csak rossz tulajdonságom van,de nem tudom mit változtassak hogy merre haladjak mi a helyes út? Mit tegyek? 19/L
Második!
Engem sok minden érdekel pszichológia,orvosis dolgok,gyógyszerészet csak ezekhez kemény tanulás kell és nem lehet mellette dolgozni,sok pénzt és időt igényelnek. Főleg,hogy ennyire gyenge az idegrendszerem. Még ,ami esetleg az a közgazdaságtan picit. Már most ki akarnak dobni otthonról,mert elmúltam 18 tartsam el magam. Viszont így céltalan az életem nem is tudom mit tegyek. Barátaim sincsenek,akik tartanák bennem a lelket,nem is tudom hogyan kell barátkozni meg semmi. Kövérnek kövér vagyok főleg,amióta antidepresszánst szedek,ezt elvileg pánikbetegségre szedem.Nagyon szorongó típus vagyok sajnos :/ Van rajtam úgy 15kg felesleg,de ez is nehéz mivel ha még finomakat se ehetek tényleg már minden rossz az életemben. Ígyis mindig nélkülöznöm kell,ruháim alig vannak nemhogy még csinos is legyek. Nincs rá pénz még úgyse,hogy én is dolgozom. Anyám 90ezres fizetéséből meg nem élünk meg 4-en.
Hát, én belekezdtem egy egyetemi szakba, mert jól hangzott(vadgazda mérnök). Soha életemben nem tudtam(még most sem) mit akartam, mi a célom. Legtöbben nem is tudjuk, milyen lehetőségeink vannak. Ezt a szakot megpróbálom befejezni(a tanulással nincs gond, rajtam megragadnak a dolgok mint a légy a légypapíron), de tudom, hogy ez nem érdekel. Nem akarok ebben dolgozni. EL sem tudom igazából képzelni, hogy bármi olyan dolog létezne, amit egy életen át szívesen csinálnék. Valószínűleg nincs is. Most azt néztem ki, hogy talán megcsinálok ez után egy grafikus képzést, vagy korrektort. Azt szívesen csinálnám hosszútávon is.
Valamibe kezdj bele, majd meglátod, mi lesz. Amúgy egyetem mellett többnyire könnyedén lehet diákmunkálkodni is. Ha nem jön be, akkor sem kell azt hinni, vége az életednek. 30 évesen is tanulhatsz még, ha szívből jön. Sőt, később is. Egyetemet sem muszáj mindenkinek végezni(még az intelligenseknek sem), ha találsz egy jó szakmát, már otthon vagy.
Csak annyit tudok, hogy nem lesz célom, hogy rogyásig keressek pénzt, hanem hogy szeressem, amit csinálok. Sokkal inkább megéri.
Gondolkodj még egy kicsit, keress utána, mit lehet végezni, aztán vágj bele. Ne vedd halál komolyan, hiszen csak az életedről van szó :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!