Ugye a zuhanyzás is fürdés? A baratom szerint nem.
Figyelt kérdés
A barátom szerint a zuanyzasra nem lehet azt mondani hogy fürödtem. A fürdés nala csak azt jelenti ha valaki beleül egy kád vízbe. Ti kinek adtok igazat?2014. okt. 21. 14:59
1/14 anonim válasza:
Attól függ ki it ért fürdés alatt :) Én magát a tisztálkodást, a zuhanyzás is az. De van aki magát a punnyadást a kádban és akkor ő csak azt hívja fürdésnek.
2/14 anonim válasza:
Nem, a fürdés az, ha beleülsz a kádba.
De, tisztálkodás mindkettő, sőt, a zuhany sokkal jobb, mert nem a koszos vízben csücsülsz órákig.
3/14 anonim válasza:
Sokszor mondják, hogy fürdés helyett zuhany, eszerint a zuhany nem fürdés. :-))
4/14 anonim válasza:
Utolsó: Nézőpont kérdése, mi a jobb. Relaxáció, feszültséglevezetés szempontjából egy jó habfürdő sokkal többet ér, mint a sietős zuhanyzás :)
5/14 anonim válasza:
Szűkebb értelemben nem, de sokan tágabb értelemben rámondjuk. A nyelv nem egy fix dolog, változik, él, s különböző terminológiák vannak...
6/14 anonim válasza:
Ha a teljes testet érintő, nagy mennyiségű vízzel történő alapos tisztálkodás szinonímájaként érted, akkor igen, az is fürdés. Ha viszont a kádban, ülve folytatott nagy mennyiségű vízzel végzett alapos tisztálkodást érted alatta, akkor nem.
Értelmezés kérdése az egész, hogy most kádhoz, vagy a tisztálkodás mértékéhez kötjük-e. Ez olyan, hogy pl. ha valaki a tóban tisztálkodik, akkor az fürdés? Hiszen azt mondjuk, hogy megfürdött a tóban, viszont sehol nincs kád, tehát ilyen értelemben akkor mégsem fürdés.
7/14 anonim válasza:
Fürdés az, ha a víz teljesen ellep (a fejed kivéve).
Ha esik az eső, az zuhanyozás.
8/14 anonim válasza:
Én fürdés szó alatt azt értem, hogy bemegyek a fürdőszobába, majd vízzel és szappannal megtisztítom az egész testem. Az, hogy ez milyen formában történik, áztatom-e magam egy kád vízben, vagy csak folyatom magamra az mindegy. De a barátodnak is igaza van, ez csak felfogás kérdése, hogy kinek mit jelent a fürdés, hogy hívták otthon a családban.
9/14 anonim válasza:
Szóhasználaton nem kell vitázni.
10/14 A kérdező kommentje:
Persze azt én értem, hogy neki is igaza van egy bizonyos szempontból, de én is ugy gondolom hogy amikor a fürdőben vagyok es tisztalkodom vizzel es miegymassal az fürdés. Hiszen ha valakire azt mondjuk hogy olyan büdös mint aki hetek óta nem fürdött, akkor biztos nem csak arra gondolunk hogy nem ült bele egy kád vizbe, hanem hogy nem tisztalkodott, tehat se zuhany se fürdés.
2014. okt. 21. 15:52
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!