Miért van az, ha két idegen ember tekintete találkozik álltalában egyből elnéznek?
Egy jóképű pasi, csaj biztos szívesen szemeznek egymással, ezzel jelezve hogy nyitottak az ismerkedésre.
Én nem vagyok jóképű, így a csajok gyorsan félre is néznek, erősen kerülik a kontaktust, jelezve hogy nem akarnak ismerkedni még véletlenül sem. Én meg szintén kerülöm, azért hogy nehogy azt érezze hogy "na ez a ronda itt bámul engem". :D
Az ember társas lény, tehát szüksége van a többi emberre (család, barátok, munkahelyi csoportok) ahhoz, hogy kiegyensúlyozott életet éljen. Ennek öröklött, biológiai okai vannak.
Ez mellett viszont azoktól az egyedektől, akik nem tartoznak bele a szoros, mindennapi kapcsolatrendszereibe, az ember alapvetően távolságot tart (ez egy érdekes kettősség). Ezért van az, hogy a villamoson is csak ülsz magadban és kerülöd a szemkontaktust, mert nem akarod, hogy idegen ember belenyomuljon a szférádba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!