Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért szokták azt mondani,...

Miért szokták azt mondani, hogy "a gyógyszerészek nem emberek? "

Figyelt kérdés
2014. okt. 16. 20:30
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
61%

Két 76%-os van, ne feledkezzünk meg erről. :)

Már értem, miért áll hozzá ilyen embertelenül ehhez a témához. Igazad van, konkrétan nem jelentetted ki lenézésed, de a stílusodból tökéletesen ki lehet venni. Nem értem, miért kéne érveket felhozni akármelyik szakma mellett. Mindegyiknek meg van a saját feladata, funkciója. Nem mehetek mindenki kutatónak, ugyanúgy szükség van gyógyszerészre, mint pékre, orvosra, ügyvédre, takarítóra. Egy festő is mehetett volna akármilyen más értelmiségi pályára, de minek, ha ő azt szereti csinálni. Utálom az olyan embereket, akik lenézik az egészségügyben dolgozókat, alja munkának nevezi, amit csinálnak. Nem véletlenül hagyják itt egyre többen az országot, és sok esetben ennek nem a munkabár az oka.

2014. okt. 18. 15:31
 22/30 anonim válasza:
35%
Azért nem minden gyógyszerész dolgozik patikában. Ne misztifikáljuk már túl ezt a munkát. Ez pár hónap után egy rutin munkává válik, semmi kreativitást nem igényel, fejlődési lehetőség 0. Néhányan belátják ezt és más területen helyezkednek el. Késégtelen, hogy a "rokon" képzésekhez képest sokkal-sokkal nehzebb ez a képzés. Jó szakemberek kerülnek ki az egyetemről, akik nehezebb munkakörökben is megállnák helyüket és gyógyszertárban fecsérlik el tehetségüket... Szintén minőségbiztosításban dolgozom, mint a gyógyszertári munkát kissé leértékelő hozzászóló, csak gyógyszeriparban. És azt tapasztalom , hogy ezen a területen nagy szükség lenne gyógaszerészre, de csak igen kevés patikus van sajnos , aki belátva, hogy bár a patikai munka irtó kényelmes, de semmilyen szakmai fejlődési lehetőséget nem ad , így valami kreatívabb, nagyobb szakmai tudást igénylő munka után néz. Bár mindebképpen kényelmesebb nyugisabb a patika, kevesebb a stressz és az a netto 150 ezer inkább nettó 300 ezer. :)
2014. okt. 19. 00:24
 23/30 anonim válasza:
Azt azért mondják, hogy nem emberek, mert annyira beképzeltek. Állítólag ezt Szegeden beléjük nevelelik. Nem tudom , nem ott végeztem, csak ezt hallottam. Javítsatok ki. :)
2014. okt. 19. 00:27
 24/30 A kérdező kommentje:
Hát ez a 76-74%os tényleg nem tud semmit sajnos. De ez általános igazság, hogy az ilyen emberek pattognak a legtöbbet, és osztanak ki, illetve néznek le a másokat leginkább. Sajnos ilyen a világ, ilyen 'okos', 'tiszteletteljes' és 'alázatos' emberből van egyre több...
2014. okt. 19. 12:21
 25/30 anonim ***** válasza:
53%

Borzasztóak ezek a válaszok .

Gyógyszerésznek tanulok , és azért mert patikába szeretnék dolgozni . Nem értem ezzel mi a baj , vagy ebben mi az olyan hihetetlen , hogy szeretnék egy kényelmes , megbecsült munkát , aránylag jó fizetéssel . Ha kutatni szeretnék kutatnék. Ha gyártani szeretnék gyártanék . De patikába szeretnék dolgozni , és remélem ott is fogok .

Igen én is " istenítem " a gyógyszerészeket , és én is tiszteletet fogok elvárni , ha az leszek . Mert az amit mi itt az egyetemen öt év alatt átélünk , az tiszteletre méltó. Csináld végig, próbáld ki ! Hiába fogok Neked itt beszélni szerves kémiáról , fizikai kémiáról , anatómiáról , élettanról , biokémiáról , gyógyszerészeti kémiáról , hiába mondanám el , hogy milyen nehéz , a lehető legkisebb fogalmad sincs róla , még a tárgy neve se mond neked semmit. További szép napot!

2014. okt. 20. 16:33
 26/30 anonim ***** válasza:
Utolsó, felesleges ide írni. Akinek szántad az üzenetet, arról ez lepattan. Írtam az értékrendről. Ennek a válaszolónak csak a pénz és az ambíció fontos, és nem tudja/akarja felfogni, hogy másnak meg elég amit kap. Azt pedig végképp nehéz lenne elmagyarázni, hogy ez így van jól (hogy van ilyen és olyan típusú ember is), és a tiszteletet mindenki megérdemli a másiktól.
2014. okt. 20. 18:03
 27/30 anonim ***** válasza:
0%

25#

Jó pár félév kémián vagyok túl, többek között szerves- és biokémián. Analitikát is rengeteget tanultam, úgyhogy ezzel nem mondtál nagyot.

Ha tetszik, csináljad.

Komolyan azt hittem hogy ezt csak a "maradék" csinálja, de hála neketek, már tudom hogy nem.

2014. okt. 20. 19:01
 28/30 anonim ***** válasza:
64%
Te beteg vagy! Nem is értem , hogy , hogy jut eszébe valakinek basztatni a gyógyszerészeket. Neked ebbe mi a jó. Miért pont ezt a szakmát fogtad ki? Miért nem másról beszélsz ? Pl. a pékről , vagy a fogorvosról vagy akármi másról.
2014. okt. 20. 19:36
 29/30 anonim ***** válasza:
Biztosan azt hiszi, hogy x diplomával a zsebében már mindenkitől többet ér. :) Bár nem értem, hogy ha nem lenne gyógyszerész, akkor mégis kitől kapná meg a gyógyszerét... :)
2014. okt. 20. 19:42
 30/30 anonim ***** válasza:

"lehető legkisebb fogalmad sincs róla , még a tárgy neve se mond neked semmit."

Te arcoskodtál hogy ezekről a tárgyakról fogalmam sincs....

:D:D

2014. okt. 20. 20:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!