Miért szokták azt mondani, hogy "a gyógyszerészek nem emberek? "
Tudom hogy nehéz elvégezni ezt a szakot, de ti meg teljesen istenként tekintetek erre. Honnan veszed hogy 5-öst kapott, ráadásul elsőre és hogy időben végezte el az egyetemet??
Ne haragudj de aki ezt a szakot olyan pikpakkul elvégzi az nem egy gyógyszertárban köt ki, hanem minimum gyógyszergyárban, kukatató analitikusként vagy külföldön.
Erről ennyit. Itt befejeztem.
Gondolom hogy gyógyszerészekhez volt szerencsém, azért lettek ennyi %-osak a válaszaim.
Mindegy ezen csak nevetni tudok. Dolgozzatok csak patikusként a diplomátokkal. Ha nem bukdácsoltatok volna, most nem itt lennétek és nem fájna annyira az amiket írtam.
Történetesen közgazdász vagyok. :) Az azért jó, amikor kiszolgálnak, ugye? Paraszt!
Érdekelne, hogy neked mégis mi a nagybecsű munkád, amire fel lenézed őket.
Egy szóval nem írtam hogy lenézem őket, és soha nem is gondoltam ezt mikor gyógyszertárban voltam.
Viszont az nem tetszik ahogy így istenítitek őket.
Történetesen az a véleményem, hogy ha volt olyan hülye hogy 5 éven keresztül kb éjjel nappal tanult (mert tudom milyen az anyag az orvosi képzéseken), és erre az energia befektetésre csak ennyi jött neki vissza. (nettó 150-nél kétlem, hogy többet kapna).
Míg ha ezt az energiát egy orvosi képzésbe fektette volna, majd nyitott volna egy magánklinikát, akkor most kb az lenne a legnagyobb problémája hogy melyik drága kocsit vegye az asszony szülinapjára.
Itt jön az, hogy szerintem a kérdésre is ez lesz a válasz. Sok energia befektetés után keveset kap vissza.
Nah meg az is bosszantó, hogy még nem tudtatok egy meggyőző érvet összeszedni a gyógyszerészek mellé.
Ez a recept alapján ki tud kutyulni egy gyógyszert, meg hogy ellenőrzi az alapanyagok minőségét nem egy nagy kunszt... Már én is csináltam minőség-ellenőrzést.
Cégek minőségirányítási rendszerének kiépítésével és működtetésével foglalkozom.
Nem nyomtam kezet :)
Egyébként meg van mindenre példa. Ismerek pikk-pakk végzett gyógyszerészt, aki minden ajánlat ellenére inkább patikában dolgozik, neki az jön be, semmi kedve nem volt az egyetemi hatalmi harcokhoz. A fix munkaidő és a kevés stressz neki többet ért. Pedig a témavezetője rengeteget kérlelte, hogy folytassa a kutatómunkát.
Ismerek bukdácsolót, aki a szakdogájához odatette magát, és válogathatott, melyik intézetben kezdi a PhD tanulmányait és a kutatómunkáját.
Mellesleg a gyógyszerészkar elsősorban a patikákba képezi az embereket. Tanulják hogyan kell a beteggel kommunikálni, gyógyszertári ügyvitelt, jogi ismereteket, az oktatók is csomószor úgy kezdik a mondatot, hogy "amikor majd a gyógyszertárban fognak dolgozni", az utolsó fél év kötelező gyógyszertári nagygyakorlat.
Az általad említett kutatók és külföldön dolgozók a gyógyszerészek krémje, egy szűk réteg - nem is kell belőlük sok. Az egyetem elsősorban patikai gyógyszerészeket képez.
Úgy látom itt alapvető értékrendbeli különbségek vannak köztünk. Amin ugyebár kár összeveszni, hiszen ebből egyikünk sem fog engedni.
Csatlakozom valamelyik fenti válaszodhoz: ne írjunk ide többet.
További szép napot!
Szegény 76%! Milyen buta vagy...
A patikában dolgozó gyógyszerészek fizetése a legmagasabb a kezdő diplomások közt. Tehát még csak ezt sem helyesen tudod. Nyilván lehetne választani, hogy iparban, marketing területen, kórházban vagy patikában dolgozol. De akik patikában dolgoznak, azokról meg sem fordult a fejedben, hogy azért ott, mert tetszik neki a munkavégzés? Múltkor mondta egy gyógyszerész, hogy mióta nem patikában dolgozik, rendkívül hiányzik neki az a fajta munka, ami ott van. Mivelhogy a gyógyszerészek nem a kiadók, hanem számos munkafolyamatot végeznek. Említette, hogy legeslegjobban az hiányzik neki, hogy nem tud saját (nem receptes!) krémeket, géleket készíteni, és ezekkel kísérletezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!