Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért szokták azt mondani,...

Miért szokták azt mondani, hogy "a gyógyszerészek nem emberek? "

Figyelt kérdés
2014. okt. 16. 20:30
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
68%
Mindig elborzaszt mennyi buta ember van ezen az oldalon, akik anélkül osztják az észt, hogy akármit is tudnának az adott szakmáról, vagy jelen esetben a gyógyszerész szakmáról. 4-es válaszoló, hatalmas nagy suttyó vagy, aki mindenkinél okosabbnak hiszi magát. Majd ha meg tudsz tanulni annyi tananyagot, és elsőre levizsgázol anatómiából 5-re, valamint csúszás nélkül ideg nélkül végigviszed az egyetemet, utána pofázz, és más munkáját nézd le. Kíváncsi lennék, te mit dolgozol.
2014. okt. 17. 22:34
 12/30 anonim ***** válasza:
17%

Tudom hogy nehéz elvégezni ezt a szakot, de ti meg teljesen istenként tekintetek erre. Honnan veszed hogy 5-öst kapott, ráadásul elsőre és hogy időben végezte el az egyetemet??

Ne haragudj de aki ezt a szakot olyan pikpakkul elvégzi az nem egy gyógyszertárban köt ki, hanem minimum gyógyszergyárban, kukatató analitikusként vagy külföldön.

Erről ennyit. Itt befejeztem.

2014. okt. 18. 10:23
 13/30 anonim ***** válasza:
0%

Gondolom hogy gyógyszerészekhez volt szerencsém, azért lettek ennyi %-osak a válaszaim.

Mindegy ezen csak nevetni tudok. Dolgozzatok csak patikusként a diplomátokkal. Ha nem bukdácsoltatok volna, most nem itt lennétek és nem fájna annyira az amiket írtam.

2014. okt. 18. 13:03
 14/30 anonim ***** válasza:
50%

Történetesen közgazdász vagyok. :) Az azért jó, amikor kiszolgálnak, ugye? Paraszt!

Érdekelne, hogy neked mégis mi a nagybecsű munkád, amire fel lenézed őket.

2014. okt. 18. 13:33
 15/30 anonim ***** válasza:
0%

Egy szóval nem írtam hogy lenézem őket, és soha nem is gondoltam ezt mikor gyógyszertárban voltam.

Viszont az nem tetszik ahogy így istenítitek őket.

Történetesen az a véleményem, hogy ha volt olyan hülye hogy 5 éven keresztül kb éjjel nappal tanult (mert tudom milyen az anyag az orvosi képzéseken), és erre az energia befektetésre csak ennyi jött neki vissza. (nettó 150-nél kétlem, hogy többet kapna).

Míg ha ezt az energiát egy orvosi képzésbe fektette volna, majd nyitott volna egy magánklinikát, akkor most kb az lenne a legnagyobb problémája hogy melyik drága kocsit vegye az asszony szülinapjára.

Itt jön az, hogy szerintem a kérdésre is ez lesz a válasz. Sok energia befektetés után keveset kap vissza.

Nah meg az is bosszantó, hogy még nem tudtatok egy meggyőző érvet összeszedni a gyógyszerészek mellé.

Ez a recept alapján ki tud kutyulni egy gyógyszert, meg hogy ellenőrzi az alapanyagok minőségét nem egy nagy kunszt... Már én is csináltam minőség-ellenőrzést.

Cégek minőségirányítási rendszerének kiépítésével és működtetésével foglalkozom.

2014. okt. 18. 13:47
 16/30 anonim ***** válasza:

Nem nyomtam kezet :)

Egyébként meg van mindenre példa. Ismerek pikk-pakk végzett gyógyszerészt, aki minden ajánlat ellenére inkább patikában dolgozik, neki az jön be, semmi kedve nem volt az egyetemi hatalmi harcokhoz. A fix munkaidő és a kevés stressz neki többet ért. Pedig a témavezetője rengeteget kérlelte, hogy folytassa a kutatómunkát.

Ismerek bukdácsolót, aki a szakdogájához odatette magát, és válogathatott, melyik intézetben kezdi a PhD tanulmányait és a kutatómunkáját.

Mellesleg a gyógyszerészkar elsősorban a patikákba képezi az embereket. Tanulják hogyan kell a beteggel kommunikálni, gyógyszertári ügyvitelt, jogi ismereteket, az oktatók is csomószor úgy kezdik a mondatot, hogy "amikor majd a gyógyszertárban fognak dolgozni", az utolsó fél év kötelező gyógyszertári nagygyakorlat.

Az általad említett kutatók és külföldön dolgozók a gyógyszerészek krémje, egy szűk réteg - nem is kell belőlük sok. Az egyetem elsősorban patikai gyógyszerészeket képez.

2014. okt. 18. 13:56
 17/30 anonim ***** válasza:
0%
Nah, ez csak megerősített ebben (csúnyán mondva), aki hülye haljon meg.
2014. okt. 18. 13:59
 18/30 anonim ***** válasza:

Úgy látom itt alapvető értékrendbeli különbségek vannak köztünk. Amin ugyebár kár összeveszni, hiszen ebből egyikünk sem fog engedni.

Csatlakozom valamelyik fenti válaszodhoz: ne írjunk ide többet.

További szép napot!

2014. okt. 18. 14:12
 19/30 anonim ***** válasza:
0%
Neked is!
2014. okt. 18. 14:13
 20/30 anonim ***** válasza:

Szegény 76%! Milyen buta vagy...

A patikában dolgozó gyógyszerészek fizetése a legmagasabb a kezdő diplomások közt. Tehát még csak ezt sem helyesen tudod. Nyilván lehetne választani, hogy iparban, marketing területen, kórházban vagy patikában dolgozol. De akik patikában dolgoznak, azokról meg sem fordult a fejedben, hogy azért ott, mert tetszik neki a munkavégzés? Múltkor mondta egy gyógyszerész, hogy mióta nem patikában dolgozik, rendkívül hiányzik neki az a fajta munka, ami ott van. Mivelhogy a gyógyszerészek nem a kiadók, hanem számos munkafolyamatot végeznek. Említette, hogy legeslegjobban az hiányzik neki, hogy nem tud saját (nem receptes!) krémeket, géleket készíteni, és ezekkel kísérletezni.

2014. okt. 18. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!