Igaz, hogy fiú-lány közt nincs barátság? Mit gondolsz a cselekedetről?
Szia mindenki!
Hogy ne csak felvessem a kérdéseket, úgy gondoltam részletezem a dolgokat, hogy mindenki számára átlátható legyen.
A dolgok. Van egy kapcsolatom. Eléggé boldog kapcsolatnak indult. De viszont a párom elbizonytalanított. Bizonytalanságom oka, hogy ő kijelentette, hogy neki szüksége van két barátjára, és ezt meg kell értsem. Én pedig azt mondtam, hogy nem értem meg, ugyanis, ha van egy normális kapcsolatunk, akkor körülötte ne legyeskedjenek más fiúk. Én úgy gondolom, jobban szólva gondoltam, hogy választás elé állítom. Azért nekem jócskán sértés, hogy dolgozni járok, mindent megteszek a kapcsolatunkért, ő meg előáll ezzel. Szerintem jogos volt a döntés elé állításom. Te mit gondolsz? Írhatsz privát üzenetet is. Ha akad kérdésed, írhatsz még oda
A fiú-lány barátságról mindenkinek más a véleménye. Van aki szerint létezik, mások szerint nem, van aki elfogadja az ellenkező nemű barátot a párjánál, van aki nem. A lényeg az, hogy egy kapcsolatban egyezzenek a nézetek, mert ha nem, az örök konfliktusforrás. Legjobb, ha a kapcsolat elején tisztázzátok az ilyesmit, kinek mi fér bele, de ez nemcsak a barátokra vonatkozik, bármi más témára.
Személyszerint én sem hiszek benne, és nekem sem tetszene, ha a pasimnak női barátai lennének, akikkel szoros kapcsolatot ápol, nálam ez egyszerűen nem fér bele, nekem sincs fiú barátom (ugyanez vonatkozik az exekre). Szerintem jogos volt döntés elé állítanod, jobb mint megalkudni és csöndben szenvedni, meg rettegni, hogy jaj nincs-e köztük több, egy idő után ez mérgezné meg a kapcsolatot.
5ös, köszönöm ezt a megítélést, jó, hogy ismersz. Ezzel is csak a magad értelmi szintjét mutatod.
Magam részéről én azt gondolom, hogy nő és férfi közt nincs barátság, mert az egyik fél többet érez. Egy kapcsolatban igen is elvárásom, hogy az aktuális párom el tudja dönteni, hogy neki a haverok, vagy a kapcsolata a fontosabb. Ha én képes vagyok megtenni azt, hogy adott esetben nem beszélek más lányokkal kiv. munkahely, akkor ezt elvárom a páromtól is, függetlenül attól, hogy ez mennyi idős "barátság". Ha ezt nem tudja eldönteni, akkor sajnos nem mellettem a helye. Legyen elég neki egy fiú, ne akarjon többet, ahogy én se akarok többet!
Egy jótanács: ha azthiszed körülötted mindenki hülye, akkor valójában pont Te vagy az.
Elég hülyén gondolkodsz, nemvaló az ilyeneknek kapcsolat…
Szerintem létezhet barátság, amíg mind két fél tiszteletben tartja, hogy az egy barátság. Egy ellenkező nemű barátom mondta egyszer, hogy szerinte ha ketten barátok, de az egyik elkezd többet érezni, akkor az a korrekt, ha eltávolodik, amíg ez az érzés nem enyhül.
Pszichológiailag nézve pedig abban, hogy nem szeretnéd, ha a párod más fiúkkal barátkozna azt látom, hogy nem bízol benne eléggé (ami nem mondom hogy baj). De másrészt ezek szerint te is bizonytalan vagy magadban. Miért nem hiszed el, hogy az a lány csak téged akar a pasijának, és a többiek meg pusztán barátok számára? Mert ugye ha egy erős bizalom és magabiztosság megvolna akkor egyáltalán nem zavarna téged se, hogy a párod kikkel barátkozik.
De ezt ne vedd bírálatnak, nem támadni akarlak. Részemről (én lány vagyok) azt hiszem még a fiúm fiú barátaira is féltékeny lennék. Szóval szerencse, hogy nincs pasim. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!