Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Létezik az, hogy elbutultam a...

Létezik az, hogy elbutultam a nyáron a sok gépezés miatt?

Figyelt kérdés

Tavaly semmi gondom nem volt hosszabb szövegek megtanulásával és megértésével, rendszeresen órák előtti szünetben tanultam meg úgy az anyagot, hogy az simán megmaradt és használni is tudtam azt a tudást.

Nyáron rendszeresen napi 12-14 órát kockultam a gép előtt, és azt vettem észre magamon, hogy mintha elszállt volna a memóriám. Már nem tudok pl kivetített ppt-ről annyit megjegyezni, gyakrabban fel kell néznem, 2-3 szavanként (tavaly az egész mondatot lemásoltam onnan, csak a következőnél néztem oda). Tesi alól lábsérülés miatt fel vagyok mentve, és egész tesin próbáltam megtanulni a kövi órára a bioszt, de az se sikerült teljesen.

Most létezik az, hogy én elbutultam? Ha igen, hogy lehetne visszafordítani?

15/L

2014. szept. 23. 18:10
 1/3 anonim ***** válasza:
Nagyon fiatal vagy, úgyhogy nem gondolom, hogy tartós lenne ez az állapot, pár hét alatt belejössz, ennyi idősen vannak a legjobb képességei az embernek, 24 éves korod után viszont sokkal kevésbé tudsz már hatékonyan tanulni. Ne aggódj, csak kicsit kijöttél a gyakorlatból. Tanulj többet, főleg nyelveket, mert most fog legjobban az agyad.
2014. szept. 23. 18:18
 2/3 anonim ***** válasza:
16%

És mit csináltál a gépen? A Harvard legújabb online kurzusait és TED talkokat néztél, vagy facebookon vegetáltál? Az agy is úgy működik, mint az izmok. Ha rendszeres használják, akkor éles és gyors. Ha nem, akkor viszont...

A lényeg, hogy a suliban majd valamennyire visszarázódsz, de azért külön is tehetnél ezt azt a demencia elkerülésére.

2014. szept. 23. 18:19
 3/3 anonim ***** válasza:
dehogy cak kijöttél a gyakorlatból :) emlékszem tizedikesként az első pár hétben a pénteki 7.óra egy rémálom volt aztán simán megszoktuk , nyilván nehezebben megy a dolog ha nem gyakorlod ,hajrá!
2014. szept. 23. 18:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!