Honnan lehet felismerni az adománygyűtő csalókat?
Minap bekopogtatott lakásunkba egy rendkívül bunkó férfi, aki nevét nem árulta el és semmiféle igazolványt nem mutatott, azzal a címszóval, hogy ételre gyűjt. "magyarul pénzt gyűjtök" hogy őt idézzem. Egy A/4es lapot mutatott kb 5 másodpercig, melyre épphogy egy pillantást vetettem, de annyi maradt meg, hogy sárga volt a lap, az írás pedig fekete, és már el is rántotta a lapot.
Nem tudom megállapítani ilyen esetben, hogy tényleg azért kopogtat, hogy segítse a rászorulókat, vagy szimplán pénzhez jusson.
Elárulom neked, hogy bárki, aki hasonló módon pénzt gyűjt, az csaló. Még aki a legkedvesebb mosolyával a legkulturáltabban odamegy hozzád az utcán és igazolványokat meg lapokat mutogat, ő is csaló.
Hidd el, 3 ilyen "szervezetet" tanulmányoztam behatóbban, 2-őt ezek közül ismerősök révén, mert adománygyűjtőkként "dolgoztak", egyet meg azért, mert gyanús volt a sztorija, és utólag leellenőriztem. Mindannyian maguknak gyűjtöttek.
Ugye nem engedted be a lakásba? Arra nem gondoltál, hogy esetleg terepszemlét tart az illető, hogy hova érdemes visszamenni?
Nem engedtem be, csak ajtót nyitottam neki. A lakásból pedig nem sokat láthatott. Szerencsére.
Gondoltam egyből, hogy csaló, csak meglepő, hogy ilyen van manapság. Nemrég költöztünk panelba, de nem gondoltam, hogy ilyenek is vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!