Honnan származnak a sváb cigányok? Miről lehet őket
felismerni?
Figyelt kérdés
2013. dec. 21. 15:05
1/9 anonim válasza:
Sehonnan, mert sváb cigányok nincsenek.
2013. dec. 21. 15:25
2/9 anonim válasza:
Sváb cigányok tudtommal nincsenek!
2013. dec. 21. 15:29
3/9 anonim válasza:
Németországból származhatnak, de ők pont annyira sváb cigányok mint amennyire magyar a magyar cigány.
A sváb cigány a svábokhoz csapódott de nem sváb, de egyébként én sem tudok róla,hogy létezne ilyen.
2013. dec. 21. 15:30
4/9 anonim válasza:
2-es vagyok megint
Amúgy a svábok nem is nagyon fogadják be a cigányokat a környezetünkben.Tőlünk pár km-re van egy kis városka,ahol CSAK svábok laknak.Ha cigány akar házat "venni" nem engedi.Azt nem tudom,hogy csinálják,de törvényes módjuk van rá abban biztos vagyok.Nem is lakik csak egy cigány család a városban,nekik pedig adnak munkát a helyi kis gyárban.Amúgy a gyárba is csak helybeli dolgozhat,aki már 15km-re lakik nem vesz fel!
És igazuk van,nagyon jól csinálják!
2013. dec. 21. 15:36
5/9 anonim válasza:
Honnan ismered fel? Belenézel a zsebedbe de a tárcád már náluk van. Na, ők a cigányok!
2013. dec. 21. 15:37
6/9 anonim válasza:
Szia!
Érdekes kérdés!
A sváb cigány megnevezés nem tudom mennyire áll rájuk (szintó cigányokra), de valószínűleg csak annyira, amennyire egy cipszerre, poncichterre vagy szászra a sváb jelző a Királyi Magyarországról. A szintók roma nyelven beszélnek, de átvettek rengeteg szót a németből. Én úgy tudom, hogy sokan közülük mutatványosok, cirkuszosok, zenészek, stb... viszont ma már valószínűleg azért a többség asszimilálódott.
2013. dec. 21. 15:43
7/9 anonim válasza:
6-os válaszoló vagyok, épp csak a lényeg maradt ki. Ők ugyanúgy Indiából származnak, mint a többi roma csoport, de a német családneveik egyértelműen jelzik, hogy milyen országban érte őket az anyakönyvezés.
2013. dec. 21. 15:52
8/9 anonim válasza:
Előbb a saját családfád után kutass, utána nézegesd, hogy néznek ki az ilyen-olyan cigányok...lehet, meglepődsz?
2013. dec. 21. 16:43
9/9 anonim válasza:
Még a 18. sz-ban Németországba vándorolt, majd onnan kiüldözött és újra Magyarországon megtelepedett cigányok. Ők voltak valaha Németország cigányai, de ugye ma már a cigányság Közép-Kelet Európára koncentrálódik (Magyarország, Románia, Bulgária, Szlovákia) Ők főként Tolna megye lakói, búcsús cigányok, járják az ország falvait a céllövöldéikkel, dodzsemeikkel és amikor vége a búcsúszezonnak, hazaköltöznek a kis faluikba, Szekszárd környékén. Vezetékneveik sokszor Jungwirth, Strausz. Már ők sem tudnák, hogy az őseik valaha éltek Német nyelvterületen, ők is már magyarul beszélnek, magyar állampolgárok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!