Milyen gonoszság van még? Mi jöhet még?
Azt hittem, az emberi gonoszság összes fajtájával találkoztam már, de rá kellett jönnöm, hogy nem. Példák: -anyja azt mondja a gyermekének, "téged kár volt a világra ... (hozni, csak egy rondább kifejezéssel) -családapa a feleségének, gyerekeinek: "menjetek, vissza se gyertek soha"
-családtagok, szemrebbenés nélkül becsapják egymást, hazudnak, kihúzzák a talajt a másik lába alól
-családon belüli gyilkosságok
-szakítás után az elhagyott félnek: "nem is szerettelek soha, csak jó volt néha lefeküdni"
És a legújabb, egy pasi az utánna síró lánynak gúnyosan: "ne sírj, meg... ujból"
És persze mindenki jó embernek tartja magát.
Nos, a kérdésem az lenne, hogy mi van még? Hol a határ? Vagy olyan nincs is?
Tapasztalatok?
Még ennyit:
Így van, az emberi gonoszság határtalan, a leggonoszabb élőlény az ember de ezt eddig is tudtuk.
Sajnos attól fáj leginkább a gonoszság,akit szeretünk,hisz egy vadidegentől lepereg.
Engem exem terrorizál és manipulál kedve szerint,és sok évig elhittem a dolgait...Nála aljasabb gonoszabb emberrel még ne m találkoztam,mert ő az a tipus aki szende jóléleknek adja ki magát..
És az milyen, hogy az anya azt mondja a gyerekének, hogy a gyereke az oka az ő minden bajáért... (nem egyszer) Aztán valamiért (ki tudja miért) megint "kedves" egy darabig, aztán megint jön a 'a gyerek maga a sátán'.
De ha tényleg így van, akkor miért nem "dobja ki"? Elmúlt 18, munkát is tudna keresni a gyerek, elviekben életképes...
És a gyerek miért nem megy el otthonról? Ezt lehet kemény (lelki) önpusztításnak nevezni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!