Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Milyen gonoszság van még? Mi...

Milyen gonoszság van még? Mi jöhet még?

Figyelt kérdés

Azt hittem, az emberi gonoszság összes fajtájával találkoztam már, de rá kellett jönnöm, hogy nem. Példák: -anyja azt mondja a gyermekének, "téged kár volt a világra ... (hozni, csak egy rondább kifejezéssel) -családapa a feleségének, gyerekeinek: "menjetek, vissza se gyertek soha"

-családtagok, szemrebbenés nélkül becsapják egymást, hazudnak, kihúzzák a talajt a másik lába alól

-családon belüli gyilkosságok

-szakítás után az elhagyott félnek: "nem is szerettelek soha, csak jó volt néha lefeküdni"

És a legújabb, egy pasi az utánna síró lánynak gúnyosan: "ne sírj, meg... ujból"

És persze mindenki jó embernek tartja magát.

Nos, a kérdésem az lenne, hogy mi van még? Hol a határ? Vagy olyan nincs is?

Tapasztalatok?

2014. szept. 12. 09:56
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Még ennyit:

Így van, az emberi gonoszság határtalan, a leggonoszabb élőlény az ember de ezt eddig is tudtuk.

2014. szept. 12. 10:13
 12/15 anonim válasza:

Sajnos attól fáj leginkább a gonoszság,akit szeretünk,hisz egy vadidegentől lepereg.

Engem exem terrorizál és manipulál kedve szerint,és sok évig elhittem a dolgait...Nála aljasabb gonoszabb emberrel még ne m találkoztam,mert ő az a tipus aki szende jóléleknek adja ki magát..

2014. szept. 12. 14:11
 13/15 anonim ***** válasza:

És az milyen, hogy az anya azt mondja a gyerekének, hogy a gyereke az oka az ő minden bajáért... (nem egyszer) Aztán valamiért (ki tudja miért) megint "kedves" egy darabig, aztán megint jön a 'a gyerek maga a sátán'.

De ha tényleg így van, akkor miért nem "dobja ki"? Elmúlt 18, munkát is tudna keresni a gyerek, elviekben életképes...

És a gyerek miért nem megy el otthonról? Ezt lehet kemény (lelki) önpusztításnak nevezni?

2014. szept. 13. 03:12
 14/15 A kérdező kommentje:
13# Te miről beszélsz?
2014. szept. 13. 04:10
 15/15 anonim ***** válasza:
Ne keverjük össze a szezont a fazonnal. Az, hogy valaki mond, vagy tesz valamit, amit adott pillanatban ő maga helyesnek lát, bármennyire ellenünk irányul is, vagy bármennyire fáj is, még nem gonoszság. Lehet hívni hülyeségnek, meggondolatlanságnak, elvakult dühnek, de nem gonoszságnak.
2014. szept. 13. 13:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!