Mit csinaljak gyomorideg ellen?
"es soha nem tudok egyedul lenni"
Kicsi lány, itt a baj. Anyuka nevelése: nem vagy önálló, teljesen elveszettnek érzed magad egy kollégiumban, egy olyan életszakaszban, amikor az ember még akkor is szívesen van emberek között, ha abszolút introvertált.
A gyomorideg ellen a lazítás a legjobb. Jóga, vagy futás, vagy úszás, vagy zenehallgatás, rejtvényfejtés...bármi, ami eltereli a figyelmedet és lazít. Ne a tesódra gondolj, hanem próbálj meg beilleszkedni a koliba. Tudom, hogy nehéz, mindig nehéz az eleje (én is voltam kolis, sok-sok éven át és nagyon jó volt), de aztán majd megszokod és később rájössz, hogy milyen jó volt kolisnak lenni.
Beszélgess, ismerkedj, vagy ha semmi se megy, akkor olvass sokat. Becsüld meg a kolit, mert segít a leválásban - és úgy látom, ez neked különönsen nagyon fontos.
Ha végképp nem segít semmi, akkor el kell menni az iskolapszichológushoz, vagy pszichiáterhez. A te életkorodnak való pszichiáterek is léteznek. Nagyon úgy néz ki, hogy az úgynevezett szeprációs szorongásod túl erős - vagy nagyon elhanyagoltak a szüleid kicsi korodban, vagy túlóvtak és ijeszgettek a Világgal. Ez általában az anyák hibája, ill. inkább bűne.
Nem kell éjnek évadján mászkálni a városban, de azért Budapest nem is a földi pokol, nem kell ennyire misztifikálni. Ha pl. egy színházi előadásra vagy moziba elmentek, akkor menjetek többen lányok, és ha messze van a koli az adott helytől, akkor dobjátok össze a taxi árát.
Nekem is volt. Sulibol haza kellett mennem hetente, mert gorcsoltem, hanytam, szedultem. Mindenen izgultam. Tapasztalatbol par tipp:
1) Mentatea - nyugtatja a gyomrot, segit emeszteni, napi 2-5 csesze, + legyen nalad egy kis uvegnyi stresszhelyzet esetere
2) Feketetea/kave - koffein. Energia, teljesitokeszseg fokozasa. Nekem hasznalt, ebbol is egy kisuvegnyi veszhelyzetre.
3) Joga - heti egy ora is eleg. Android telefonra nagyon jo jogas alkalmazasokat lehet letolteni.
En ezekkel 2-3 honap alatt kigyogyultam, nekem bevalltak. Sok szerencset, jobbulast! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!