Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Budapesten raboltak már ki,...

Budapesten raboltak már ki, vagy tettek ellened valamilyen testi sértést?

Figyelt kérdés
Szóval most költöztem Budapestre és eléggé tartok a várostól. Milyen tippeket tudnátok adni ,hogy túléljem az elkövetkezendő 10 évet?
2014. aug. 29. 00:11
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Engem a 13. kerületben, amíg oda jártam iskolába, kb. havonta "betámadtak" a napbarnított népek a Fiastyúk utca környékén. Nem volt semmi komoly, 6 év alatt ha két pofon csattant el, akkor lehet sokat mondok. Általában bicskával, késsel jöttek oda kötekedni, sokszor ugyanazok.

A Lehet tér környéke is elég zűrös a 13. kerületben. Egyszer kizsebeltek ott, az aluljáróban pedig késsel kirabolták anyámat.

Hogyan éld túl Budapestet? Este kerüld el a parkokat, gettós városrészeket, pályaudvarokat, és minden rendben lesz. Ha van rá lehetőséged, próbálj forgalmas környékre költözni. Hidd el, megéri, a zaj ellenére is. A forgalmasabb főutak, utcák, terek sokkal biztonságosabbak.

A tévhitekkel ellentétben a szórakozóhelyek környéke is biztonságos. Most nem a sarki kiskocsmákra gondolok, hanem a színvonalasabb, népszerű klubbokra.

Ha olyan piacon jársz, mint pl. a Hungyadi utcai, vagy a Pecsa, a kezeidet tartsd a zsebed mellett, és néha tapogasd meg őket. Sosem árt.

Ha "durvább" környékre keveredsz, a telefonod sose vedd elő, hacsak nem muszáj.

Este ne legyen bedugva a füled. Két dolgot árul el rólad: Van nálad telefon, és nem figyelsz oda "rendesen" a környezetedre.

Lehet, hogy a leírtak alapján Budapest veszélyesnek tűnik, de egy pár hónap, esetleg egy év után megszokod, és természetesnek veszed majd a pesti viszonyokat. Tudni fogod merre érdemes menni, merre nem, és hogy hogyan kerülheted ki a gázosabb környékeket.

Nem kell paranoiásnak lenni, csak jobban figyelj oda magadra, mint vidéken tennéd, és nem lesz semmi bajod.

2014. aug. 30. 19:03
 22/24 anonim ***** válasza:
Nekem még semmi se volt. De amúgy nem mindegy,h a város mely területein fogsz mozogni. Én a 11. kerületben lakom, ez egy jó környék, de a belvárosnak vannak érdekes részei. Szokták mondani,h ne járj este egyedül meg ilyenek, de nem durva a helyzet csak szeretik befosatni az embereket. Sötét kivilágítatlan utcákba tényleg ne térj be de ennyi.
2014. aug. 31. 00:51
 23/24 anonim ***** válasza:
utolsó vagyok: a 13 kerület bajos környék, sok érdekes ember van ott. A nyócker már eléggé ki lett pofozva szóval attól annyira nem kell tartani. Na de szóval a lényeg,h nem a 13. kerület a legjobb választás.
2014. aug. 31. 00:54
 24/24 A kérdező kommentje:
leginkább a 14. kerületben vagyok érdekelt
2014. aug. 31. 02:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!