Budapesten raboltak már ki, vagy tettek ellened valamilyen testi sértést?
Este ja vannak kerületek ahol nem túl jó a közbiztonság....
Pl Pályaudvarok sem kecsegetőek.....
Nem, velem ilyesmi nem történt. Gyerekkoromban a hétben laktunk, de a rossz részén, most az ötben lakom, nyilván itt semmi sem történik.
Pályaudvarok, rossz kerületek, ezeket magad tudod kitapasztalni. Nekem pl. a Blaha már durva, mások meg simán ott vannak.
Budapesten alapvetően nagyon olcsó a taxi, és az egyik legbiztonságosabb főváros világviszonylatban.
27N
KRUTOJ PRIANIK - nem kötözködésként mondom, de vidéken sem épp leányálom az élet =-)
Téged még sosem ért atrocitás Pesten? Szuper, a Szerencse gyermeke vagy! =-)
Vidék és Budapest között az a külömbség, hogy míg Pesten beráncigálnak egy autóba és fél óra alatt kivezetnek a városból, hogy elgyepáljanak, addig vidéken ugyanezt megteszik két perc alatt.
Dimbek-dombok, nagy fák és sűrű bokrok, sehol semmi, ami visszhangot verne, ordítozhatsz, toporzékolhatsz, egy rendőr sincs, sőt, senki sincs, aki a segítségedre sietne =-)
Épp ezért kelek a vidékiek védelmére - aki vidéken él, tudja nagyon jól, hogy mennyire borzalmas az élet, nem csoda hát, hogy a vidéki emberek félnek Budapesttől. Míg vidék egy tág terület, ahol ugyan szalad
hatsz ezerrel, a probléma csak az, hogy mindenhonnan rád támadhatnak, addig Budapest - a vidékiek szemében - egy teljesen zárt terület, ahol ugyan lehet tekergőzni, mint a labirintusban, hogy elkerüljenek a bántalmazók, de a vidéki nem ismeri Pestet, így könnyen zsákutcába kerülhet.
Budapest a legtöbb vidéki szemében egy zárt terület, ahol a vidéki brutalitás még inkább érvényesülhet.
Kérdező: a futás szégyen ugyan - de nagyon-nagyon hasznos! Sosem felejtem el azoknak a kisebbségieknek a támadásait, amiket - futással - megúsztam... a mai napig nyílik a bicska a kezemben, ha rájuk gondolok. De futottam. És túléltem... =-)
A hétben lakok, nyolc év alatt mindössze két utcai összetűzésem volt a helyi kisebbséggel (egyszer sikerült leráznom őket, másodszorra a barátaim mentettek ki), de rablás/testi sértés nem történt a közvetlen környezetemben jó ideje.
Amiket kerülj sötétedés után azok a pályaudvarok és térségük, lepukkant szűk utcák és parkok, terek, illeve stadionok. Ha félsz, nem árt ha magadnál tartasz egy paprikasprayt vagy gázpisztolyt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!