Van még valaki rajtam kívül aki szívből gyűlöli az összes ünnepet?
A mait utálom mert semmi értelme, húsvétnak se, október 23nak meg március 15nek se, karácsony két napjának se (a Szenteste az jó), az Újévnek se (Szilveszter meg nem ünnep), Pünkösdnek és a Húsvétnak se nagyon.
Nem látom értelmét egyiknek se, arra jó, hogy tönkretegyék az egész napomat. Az anyámék egész nap itthon döglenek, el nem vinnének soha sehova, így meg elég unalmas a nap. A boltok meg be vannak zárva, boltba se lehet elmenni.
Marad az internet meg a tv, de az meg dög unalom.
Van aki ennyire utálja az ünnepeket még mint én?
yes!!! :)
Nem hiszek az ünnepekben.
De én ezeket a feleslegesen kitalált dolgokat is pl:Valentin nap is utálom.
A legtöbb ilyen ünnep csak arra jó hogy elkölts egy csomó pénzt.
Ma már rég nem arról szól a karácsony hogy a család együtt van..hanem az ajándékokról..
És amúgy is minek kell ahhoz bármilyen ünnepnek lennie ahhoz hogy törődjünk a másikkal?
Ne dühöngj, egy napot ki lehet úgy bírni, hogy nincs bolt :)
Egyébként a Karácsony-Húsvét-Újév az más, mint a nemzeti ünnepeink. Az előbbieket nem kedvelem, mert olyan szinten a pénzköltésről szólnak, hogy szerintem undorító. Plusz ahogy a Karácsonyt, mint szeretet ünnepét, vagy a "jön a télapó meg az angyalka meg a Jézuska" ünnepet próbálják lenyomni az emberek torkán, szerintem az is szörnyű. Bár lehet csak nálunk, de ez általában a családi veszekedések ünnepe szokott lenni, meg a képmutató nagyonnagy takarításé.
A nemzeti ünnepekkel semmi bajom, szerintem szép, hogy tisztelgünk egy-egy nappal a nemzeti hősöknek, még akkor is, ha a történelemhamisítás közrejátszik. Ezek kellenek a népnek, erősítik a Magyarságtudatot, az összetartozást.
Amit viszont kifejezetten utálok, az a Halloween, Valentin-nap meg egyéb feleslegesen kreált dolgok, amik Magyarországon lényegtelenek lennének.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!