Nem tudom megoldani a gondjaim, mit tegyek?
19/L vagyok.
Nagyon nagy bajban vagyok. Sok problémám gyűlt össze(kinek nem?), amiket próbálok megoldani, de egyedül nem megy. Jártam régen pszichológushoz, illetve pszichiáterhez is, de egyik sem segített. Tudom mi a gondjaim forrása, mégse tudom megoldani.
Régen minden nap beszéltem róla a családtagjaimnak, de nem tudtak segíteni, pedig nekem az is segítség, ha elmondhatom. Mostmár sajnos nincs ilyen helyzet, egész nap magamban kell tartanom, és kezdek szétrobbanni. Olyan feladatok gördülnek elém, amiket nem tudok megoldani.
Ti ilyenkor hogy mentek tovább? Lelkileg nem bírom már a terhet, azt érzem kifáradtam, és semmi nem segít.
(csak röviden elmondva, pánikbetegség, függő kapcsolat, alkoholista anyuka, beteges önbizalomhiány).
Mikor jön a segítség? Meddig kell várnom, hogy megoldódjanak?
Miért kell ezekkel szembenéznem? Egyszerűen kezdek belerokkanni.

Az én esetemben szintén volt röviden: , pánikbetegség, függő kapcsolat, alkoholista anyuka, beteges önbizalomhiány.
De mégis meg tudtam oldani.
Mégpedig azzal, hogy nem nyafogtam, hanem tettem azért valamit, hogy ne kellejen egy alkoholista anyával élnem, hogy ne féljek mindentől, hogy a kapcsolatom normális legyen, és hogy növeljem az önbizalmamat.
Ha végre rájössz, hogy a nyafogás, és a "nem tudom megoldani a gondomat" szöveg semmire sem jó, akkor ki tudsz lábalni te is mindenből.
Kezd a legegyszerűbbel.
Ha a kapcsolatod pocsék, akkor tessék véget vetni. Amíg kapaszkodsz a link alakhoz addig nem tudsz értelmes, megbízható emberrel találkozni. Ha dobtad akkor az egyik problémádat már ki is pipálhatod.
Alkoholista anya ellen nincs más megoldás csak a költözés. Külön kell költöznöd, hogy az anyád ne keserítse meg az életed. Ha másképp nem megy akkor bérelj szobát, de szakadj el anyádtól. Ez a gond is kipipálva, ha külön élsz már.
Pánikbetegség: Valaki nekem egyszer azt mondta, hogy mindig szembe kell néznünk azzal amitől félünk. Kezd apró dolgokkal. Félsz a fogorvostól? Menj el, és győzd le. Félsz az egerektől? Menj és fogj meg egy házi egeret. Majd így haladj a legnagyobb pánikod felé. Mire a sok apró pánikodat legyőzöd már elég önbizalmad lesz. Pipa erre is. Utána azt fogod észrevenni, hogy minden jól alakul. Nem élsz anyáddal, így nyugodt vagy te is. A nyugodtság egyfajta vidámságot is hoz magával, így lesz kisugárzásod, amivel vonzani fogod a férfiakat. Jönni fog egy társ aki szeretni fog, és te is őt.
De ezekért meg kell küzdeni, dolgozni kell érte. Nyafogással, és segítségvárással nem fog menni.
Tudom, én is végig csináltam.

hát sajna ez nagyon nehéz helyzet :/
és maguktól nem fog megoldódni. neked kell megoldanod! én is hasonlóban vagyok, és mindenki ezt mondta nekem, vagy pedig csak szimplán leszartak.
depresszió és a magány nagyon rossz, próbálj felülkerekedni ezeken, másképp nem megy :S sokszor nekem sincs erőm sajnos, és lehetetlennek érzem, de valahogy ki kell törni, mert muszáj, mert az élet lehet szép, de én még nem tapasztaltam, de nagyon szeretném.
22f
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!