Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ti mit gondoltok az "elméletem...

Ti mit gondoltok az "elméletemről"?

Figyelt kérdés

Valamelyik este munka után megnéztem az egyik fiatalkori kedvencemet, a Jurassic Park-ot, és nagyon elgondolkoztatott. Mintha az emberiség sorsát vetítené elő.

Az ember megjelenése óta rohamos ütemben fejlődtünk: tűz, kerék, építészet, csatorna, automobil, repülőgép, elektronika, háztartási gépek stb. A 90-es években még úgy tűnt, hogy legyőzhetetlenek vagyunk, a fejlődés üteme még évszázadokig folytatódik. Azóta(vagy inkább a 2000-es évek közepe óta) a technika fejlődése megállt. Persze, évről évre jön ki jobb okostelefon vagy lcd-tv, de ha megnézzük hogy a 70-es vagy a 80-as években milyen ütemben fejlődtünk egyértelmű hogy megrekedtünk. Ráadásul az utóbbi másfél évtizedben rengeteg probléma merült fel(háborúk, túlnépesedés, éhezés, a technika sokszor már nem a kényelmünket szolgálja).

Az jutott eszembe, hogy az emberiség a 90-es évek végén/2000-es évek elején volt a csúcson, innentől már lefelé megy az utunk. Mostanra rá kellett jönnünk, hogy vannak korlátaink, nem tudunk minden problémát megoldani és a technikai fejlődés is megrekedt.

A 90-es években olyan izgalmasnak tűnt a jövő, azt gondoltam hogy hihetetlen magasságokba repülhet az ember. Fiatal és naiv voltam csak, vagy tényleg átlendültünk a csúcsponton?

2014. aug. 15. 23:14
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

szerintem vannak akkora dolgok ezek, mint a háztartási gépek..

de említek még párat: 3d nyomtató, arcfelismerő, drón, nanotechnológia, okostöltény, "fal mögé látó" fényképezőgép, big data(alkalmazása pl szingapúrban), oculus rift, vezeték nélküli energiaátvitel, exoskeleton, golyóálló pókselyem ruci, alakváltó robot, implantátumok

..persze van közte olyan, ami még nagyon az elején tart.

Ha azt hiszed, hogy pl egy oculus rift csak szórakozásra jó, akkor pedig nagyon nagyot tévedsz.

Önvezető autó: lehetne mondjuk kevesebb baleset (elalvó/ittas sofőrök, előbukkanó állatok/emberek), egy ütközést is hatékonyabban el tudna kerülni.

Gyorsabb internet, mobil internet eszközök, szerintem kell a fejlődéshez. A szokások átalakulnak, minek magolni a könyvet, ha egyszerűen ott lehet mindenhol, bárhol/bármikor elő tudom keresni. A fókusz nem a magoláson lesz, hanem a logika, intelligencia fejlesztésén. Gyorsaság: minek nekem 200k-ért vennem gépet, hogy tudjak ezt-azt, amikor ott az internet - majd a szerver kiszámolja a dolgokat, és az eredményt megmutatja az olcsó gépemnek/mobileszközömnek, bárhol, bármikor, gyorsan. A gépek teljesítménye is növekszik, de hogy az adat mobilis legyen, lehessen pillanatok alatt szinkronizálni, ahhoz ez kell.

Persze egy egyszerű embernek, aki csak facebook chatre használja a netet, annak felesleges ez a fejlődés..

2014. aug. 16. 12:34
 12/16 A kérdező kommentje:

Utolsó: persze, nagyon klassz dolgok ezek amiket írsz, de a többségük még igencsak gyerekcipőben jár, illetve nem látom hogy az oculus rifit vagy a golyóálló pókselyem ruha jelentősége akárcsak megközelítené a 20. század fontos találmányaiét.

A gyors mobil internetes eszközök és az önmagukat vezető autók pedig nem vezetnek az emberek elbutulásához? Hosszú folyamatra gondolok természetesen.

2014. aug. 16. 16:18
 13/16 anonim ***** válasza:
De. Ezt a területet most kutatják, mert most vált aktuálissá. Az én véleményem is az, hogy nagyon komoly gondok is vannak ezzel a túlzott információ aradattal, amit az internet hoz. Könnyen lehet, hogy butít, de igazából most te is részese vagy egy nagy kísérletnek, mivel te is használod a netet.
2014. aug. 16. 17:12
 14/16 Horus magnus est ***** válasza:

"Megrekedt"

3d-s nyomtató, okostelefonok, önvezérlő autók, mesterséges végtagok, GPS, lebegő mágnesvasút és még megannyi más ami nem jut eszembe.

Háborúk: Voltak, vannak, lesznek

A túlnépesedés az valójában humbuk, meglehetne oldani nagyon egyszerűen.

Éhezés... komolyan? Régen inkább volt nagyobb probléma mint ma.

2014. aug. 20. 09:32
 15/16 Horus magnus est ***** válasza:

Mit értesz pontosan a 20. század fontos találmányai alatt kedves kérdező?

Amúgy a 21. század nem rég kezdődött csak el, ki tudja mit hoz a holnap.

2014. aug. 20. 09:34
 16/16 anonim ***** válasza:
jaj de ezek sehol sincsenek a mosógép meg centrifugához képest
2014. aug. 20. 13:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!