Jogos a kövérek elleni diszkrimináció?
Nem voltak pajzsmirigy problémái.
Egyszerűen van, aki nehezebben hízik, van, aki könnyebben. Nyilván napi két almától senki nem fog meghízni, az tény. De igenis vannak olyanok, akik sokat esznek, nem sportolnak, mégsem híznak és olyanok is, akik átlag kajákat esznek, sportolnak és mégsem vékonyak.
A lényeg, hogy elviselhetetlennek és bántónak tartom azt a butaságot, hogy az igényességet úgy nézik be egyesek a másik emberrel kapcsolatban, hogy az vékonyabb, vagy teltebb. Bocs, de ez most kihúzta nálam a gyufát.
Hát bocsi de nálam a rezgő hurkák egy kategóriába esnek a zsíros hajjal, a rohadó foggal, koszos ruhával stb.
Vannak emberek akiknek többet kell tennie bizonyos dolgokért, mint másoknak. Nekem például naponta-kétnaponta hajat kell mosni mert hamar zsírosodik, de van olyan ismerősöm akinek két hetet is kibír mosás nélkül a haja. A kövérség is ilyen eset, csak kevésbé kézenfekvő a megoldása.
"De egy ismereten emberről állítani, hogy igénytelen csak mert kövér az egyszerűen csak azt árulja el, hogy ő maga egy ostoba ember."
Maximum előítéletes vagyok aranyom, de tudom ezen az oldalon mindenki hülye, és ostoba aki nem osztja a nagy libsi tocsogunk a nyálban elfogadást.
Nos..., ki hogy érzi... Nálam, kedves előttem szóló, a te hozzáállásod testesíti meg az igénytelenség netovábbját. De ez csak egy vélemény, nem akarok vitát ebből. Nem vagyunk egyformák, ki mit tart értéknek és értéktelennek.
További szép estét! :)
Akkor jogos a diszkrimináció, ha nem általánosításon alapszik. Sose tudni, milyen betegséggel szenved egy kövér ember.
Azt viszont senki se akarja bemagyarázni, hogy az elhízott emberek többsége betegség miatt nem tud lefogyni. Az átlag elmegy párszor futni, nem dob le hirtelen kilókat, aztán ráfogja a genetikára, vagy valamilyen betegséggel diagnosztizálja magát. Ilyen is van. Pajzsmirigy problémákra panaszkodott egy túlsúlyos ismerősöm. Gyógyszer? Kezelés? Orvosi papírok? Ja, hogy az nincs...
Én is voltam túlsúlyos, és a fogyáshoz szükséges tevékenységek tályán is korlátozva voltam, ízületi problémák miatt, mégis megoldottam. A kövérség oka általában a lustaság, a nemtörődömség, az igénytelenség. Ritka olyasvalakivel találkozni, aki tényleg egészségügyi okokból kövér.
Egy rokonom a mentális problémája miatt éhséget kiváltó gyógyszert szed. Na, ő nem tud lefogyni. Aki nem beteg, menjen csak el sportolni, és ne a mekiben töltsön el hetente 6 órát, vagy fogja be száját, és viselje el, ha megszólják. Az ő választása.
Ugye itt jön elő a lustaság. Egyszerűbb tömni a pofánk, mint változtatni.
Pont a gyik-en írta egy nő, aki már lefogyott, hogy amikor kövér volt, sokan kérdezték tőle, hogy ugye beteg vagy, amiatt híztál el. És mondta, hogy igen, ő beteg. Persze, kutya baja sem volt.
Nekem jó pár ismerősöm kövér, de egyik sem beteg, hanem szimplán szarul eszik és nem mozog gyakorlatilag semmit.
A kérdésre meg nehéz válaszolni, nekem az jutott eszembe, hogy az egészségügyet mennyire terhelik a kövérek a különböző szövődményeikkel, betegségeikkel. Hogy a tömegközlekedésen némelyik nagyobb darab ember több helyet foglal. Ilyen helyzetekben, ha tehetnek az állapotukról talán jogos a diszkrimináció, egyéb esetekben nem hinném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!