Jogos a kövérek elleni diszkrimináció?
Tapasztaltál ilyet, vagy mi?
Természetesen nem jogos, csak éppen szerintem nem is nagyon van. (Nyilván nem kizárt, de szerintem nem általános.)
Lehet engem szidni, de ez a tényeken nem változtat. A semmitől senki sem fog elhízni. Ha nem eszel nem hízol, ha megfelelő mennyiségűt eszel és eleget sportolsz szintén nem hízol. Persze vannak állapotok, terhesség, pajzsmirigy problémák, amikor könnyű meghízni, de ilyenkor orvosi segítséggel le is lehet fogyni.
És attól, mert le merem írni a drága mekin hízlalt közönségnek az igazságot, még nem leszek semmivel sem alávalóbb, mint te kedves természetanyázó.
Arról nem is beszélve, hogy az elhízás akkora kardiovaszkuláris rizikó, hogy már pusztán ezért igénytelenség kövérnek lenni.
"Abba nem gondolsz bele, hogy betegség miatt nem fog senki se fél perc alatt lefogyni. Tudod te az orvosok mennyi ideig vizsgálnak, mire rájönnek? a kezelés meg akár évek is"
De belegondolok, én senkinek nem szoktam beszólni a súlya miatt, de aki öt éve csak hízik és hízik arról had legyen már meg a véleményem. A probléma az, hogy manapság kezdik az elhízást piedesztálra emelni, holott ez nem egy egészséges és elfogadható állapot.
Nem, nem szidlak én, 4-es, vagy már sokas válaszoló, csak elcsodálkoztam rajtad. :) Vitába sem nagyon bonyolódok szemellenzős emberekkel. Meggyőzni sincs szándékom senkit, csak azért mindig elcsodálkozok, mikor feljövök az oldalra a sok sületlenségen.
Igénytelenség a túlsúly? Sok éven át semmit nem tettem érte, zabáltam, mint a disznó, emellett, bár nem vagyok rá büszke, cigiztem, utáltam minden sportot mégis karcsú maradtam. Ducibb barátnőm (aki kollégiumtársam is volt, tehát tudom, mennyit evett) diétázott, tornázott, sportolt, vért izzadt, mégis csak annyit ért el vele, hogy kicsit duci maradt, de nem kétszáz kilósra hízott.
Egész idő alatt, akik megismertek minket, engem tartottak igényes, sportos lánynak, őt meg lustának.
Nem elég szó erre az, hogy röhej.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!