29 éves vagyok, nem dolgoztam még sehol, eddig a tökéletes háztartásbeli "feleséget" játszottam, de ennek vége, van esélyem az életben egyedül?
29 évesen még bőven lehet új életet kezdeni. Azoknak szokott nagy problémájuk lenni akik a 40-es éveiben vagy később kell egyedül talpra állniuk.
Ha versenyképes lesz a végzettséged akkor könnyebben kapsz munkát még gyakorlat nélkül is.
nekem annyiba hasonlo, h a te haztartasi eveid hejett, feketeztem, amit h a fenebe irjak be?!
igy nekem is 0 az elvileg tapasztalat, sajnos ez vegett, szinte egybol kiesek a korbol!
regebben nem ertettem, sokszor felkinaltam, h adjak oda referenciaba megcsinalom, nem is erdekelte oket. volt hogy olyan kerult be, akinek en csinaltam meg egyik feladatat, amugy bukott volna! en meg kisujjbol csinalom, mert erdekel, szeretem csinalni.
szoval felkotheted, sok szerencset.
most amugy be vagyok jelentve, egy napszam meloba, de ezt ha beirnam, meg jobban elhajtananak! sajna a masik meloban egyre kevesebb a munkam :/
Köszönöm a ti válaszaitokat is! Hát igen, ha odáig húzódott volna akkor jobban főhetne a fejem. Megpróbálok majd leleményes lenni és minden lehetőséget kihasználni.
Nekem is van egy ilyen ismerősöm. 35 éves és érettségi óta 3 év bejelntett munkája volt még az elején, de azóta is ugyanazt csinálja csak feketén. Viszont vannak akik beírják önéletrajzba amúgy, mert nem mindig járnak utána az állásinterjún, a tapasztalatod meg igazi, csak ki meri megkockáztatni..
A föltudomány nem olyan rossz meló, az 1-1,5 év pedig nem hangzik vészesen. Arra figyelj, hogy építs az egyetemen minél több kapcsolatot, hiszen később a tanáraid lesznek a legjobb ajánlóid. Általában ők rendelkeznek kapcsolatokkal. Jó jóban lenni olyan arcokkal, akik jó kapcsolatokkal rendelkeznek és esetleg később valahova be tudnak ajánlani.
Bár nem teljesen a te szakodhoz illik, de a talajmechanikai laborok is gyakran keresnek zöldfülűeket, akik mint gyakornokok, avagy esetleg egy kis zsebpénzért beállnak olykor néhány órára dolgozni, ha rabszolga meló van. Ez már egy jó tapasztalat lehet, mégha nem is túl nagy szakmai kihívás.
Nagy kiesés és biztosan nem indulsz előnnyel ez tény, de az állásinterjún a legkeményebb HR-esek is emberből vannak, nyugodtan elmesélheted, hogy fiatal voltál és elvakított a szerelem, most azonban eltűnt a rózsaszín köd és bár nincs szakmai tapasztalatod, nagyon motivált vagy, hiszen szeretnéd magadnak bizonyítani, hogy képes vagy megállni a talpadon. Ennyi. Ez történt, nem kell szégyellni, sőt még azt mondom jól is kijöhetsz a dologból, hiszen egy gyökérnek tüntetheted fel magadat, aki felismerte a hibáját, tanult belőle és baromira motivált lett. :))
Egyébként én rögtön gimi után kezdtem az egyetemet (nyelvi tagozatos voltam és évvesztes), időben végeztem az alapkézéssel (4 éves) és most kezdem a mesterképzést (2 év), tehát 26 évesen fogok ott állni nulla munkatapasztalattal teljesen kezdőként, ami nem sokkal kevesebb a te 29 évednél.
Az még talán fontos, hogy én az önéletrajzomba beírnám a suli megszakítását. Ne gondolják, hogy 8 évig tartott elvégezned a szakot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!