Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért ennyire riasztó, ha...

Miért ennyire riasztó, ha valaki fiatal, intelligens, függetelen és már tett is le vmit önerejéből az asztalra és nem esik hanyatt mindenkitől meg van egyénisége?

Figyelt kérdés

Nem sajnáltatni aakrom amgam (azon már túl vagyok:D) de csak én érzem úgy,hogy olyan rohadt szánalams ez az egész k.a ország a sok kishitű,félős,felszínes tipikus KISEMBERREL?! Komolyan mondom utálok már itt élni,taszít az egész, az emberek hozzálllása/vagy hozzánemállása, az irigykedés meg a kisstílű huzakodások. Annyira undorító ez az egész számomra. Van már is aki így érez? Az írjon már privátot,hátha vmit ki lehetne találni..

Fejből tudom h most aztán fognak jönni a mindenféle átkozódó kommetek ('de beképzelt vagy' 'te aztán biztos jó leehtsz' 'akkor te miért ide írod ki a kérdést' 'ne általánosyíts') meg a többi hülyeség,amit kívülről fújok már és rohadt unalams. De ez is csak a legtöbb ember egyszerűségét meg sablonosságát mutatják ha belegondolunk, h fejből tudja az ember h mi lesz.

Annyit mondok h nyugodtan lehet provokálni,de akkor aztán vállaljuk is utána amit kapunk!

A kérdést azért írtam ki,mert kíváncsi vagyok,hogy más is látja-e hasonlóan esetleg a dolgokat.

2014. júl. 28. 21:45
1 2 3 4
 21/32 anonim válasza:
76%

Alapvetően nem vallom magam előítéletesnek, de belőlem sem váltasz ki pozitív reakciót. Nem azért, mert sajnálom, amit elértél, vagy mert én magam még a csóró kategóriába tartozom, nem pedig a sikeres kőgazdagok világát erősítem és nem is azért, mert egy debil lennék.

A kérdésed alapján egyébként sem nagyon lehet megmondani, hogy mekkora túlzásokkal élsz, mikor magadról írsz, elvégre konkrétumokat nem találni benne, viszont már látatlanban lefikázod a válaszolók javarészét, mintha kifejezetten ezt várnád. Mintha megerősítésre volna szükséged arra, hogy ét lábon járó szarnak titulálhasd embertársaidat, természetesen skatulyázáson keresztül (miközben a kérdésben már bizonygatod, hogy te kívül esel azon a bizonyos skatulyán).

Számomra ez a viselkedésmód kifejezetten ellenszenves, viszont sokszor látom a tehetősebb réteg gyermekeitől az ehhez hasonló megnyilvánulásokat és tapasztalom tőlük, hogy már a beszélgetés elején lesajnálnak, mert én nem az ő kis kifinomult rétegükből jövök. Ettől függetlenül, mint feljebb mondtam, törekszem nem előítéletesnek lenni, hiszen ha én is így viselkedek, nem fogom meglátni az emberekben a jót, amiért érdemes velük érintkezni.

Én személy szerint úgy látom, hogy az olyan ember, aki skatulyázni próbál másokat és különböző negatívumokat keres inkább, mint pozitívumokat, azok mind sajnálatra méltóak, mert még nem érték őket azok az impulzusok és behatások életük során, amelyek rádöbbentik őket, hogy nem számít a státusz, a pénz, meg a többi ilyen materiális marhaság, csak nagyon kis mértékben. Minden ember ugyanúgy meghal a végén és ezeket nem fogja magával vinni a túlvilágra. A legfontosabb az, hogy hagyj hátra valami jót a társadalomnak, ennek pedig megannyi módja van. Ezt a megközelítést a Te figyelmedbe is ajánlom, akármennyire különbnek is gondolod magad bárkinél. 21/F

2014. júl. 28. 22:22
 22/32 A kérdező kommentje:

Miért is ne szeretném,ha irigyek rám? Már azt is szégyelljem,ha elérek/elértem valamit ráadásul még mások helyett is én érezzem magam kellemetlenül,mert milyen undorító természetük van? Azért tegyük már helyére a dolgokat könyörgöm. Elég sokat tettem és jelenleg is teszek azért,hogy jó legyen az életem és elérjek mindent,amit megálmodtam már pár éve. És hosszú az út,ezen vagyok rajta éppen,de tudom,hogy elérni is jó érzés lesz, és az is jól fog esni,ha irigyek rám,nagyon nagyon jól fog esni.

Nem irigykedni kell,és várni a sült galambot,hanem tenni a dolgokért és küzdeni értük. Ez pedig mindenkinek adott,de csak nagyon kevesen élnek vele , de azért magukra vessenek és maradjon meg nekik az irigység meg a rosszindulat,másuk úgysincs és nem is lesz!

A boldogság meg tipikusan nem az a dolog,amit csak úgy el lehet érni,az sokkal komplexebb dolog és több tényezője van. Arról nem is beszélve h mindenkit más tesz boldoggá , valakit a szerelem,valakit a karrier, valakit az ha beutazhatja a világot,szóval ebbe kár belemenni. Sose szeretem mikor a boldogságot meg karriert állítják szembe egymással , úgy mintha a kettő kizárná egymást..

2014. júl. 28. 22:25
 23/32 A kérdező kommentje:

21-nek! Igyekszem mindenkinek egyenként reagálni, és láthatod, hogy voltak akik nagyon korrekt válaszokat adtak meg kiválóan értelmezték a kérdést és külön megköszöntem nekik és teszem most is!

A kérdésbe nincs semmi túlzás,ha valaki kíváncsi még valamire,szívesen megírom privátban.

2014. júl. 28. 22:28
 24/32 anonim válasza:
78%

Szolidan jegyezném meg, hogy vágysz arra, hogy irigyeljenek, de nehezményezed, ha negatívat gondolnak rólad. Nem vagy te egy túlságosan hiú véletlenül?

Alapvetően ha már úgy látod, hogy elértél valamit és elégedett vagy magaddal, akkor minek akarod te azt belenyomni a másik arcába és éreztetni veled, hogy alatt áll bármiféle valós vagy fiktív hierarchiában. Te azzal az embernek, akivel ezt csinálod, rosszat teszel, majd elvárod, hogy rólad mindenki azt gondolja, hogy bizony te vagy egy generáció üdvössége. Kicsit próbálj meg túllátni magadon. Ez mint rendkívül unszimpatikus és negatív viselkedés. Nem szívesen találkoznék veled, mert nem élvezném a társaságodat (legalábbis az elmondottaid alapján.)

2014. júl. 28. 22:32
 25/32 A kérdező kommentje:

Jah és bőven elég impulzus ért már,és ha lehet nem is kérnék most egy jóideig többet,mert pontosan ismerem már az átlag hazai hozzáállást és pont ezért 'skatulyázok' mert van rá okom. És ha megnézed akkor nekem is csak azt tudom mondani minta gyúrós gyereknek h megjósoltam (nem volt nehéz) h mit fogsz írni 'ne általánosíts'

És annyit,mert úgy látom te meg látatlanba ítélkezel,hogy egyáltalán nem milliomos családból származok, és mint írtam is már,keményen dolgozik jelenleg is azért h minden jó legyen

2014. júl. 28. 22:32
 26/32 A kérdező kommentje:

Írták pár kérdéssel előtted is h nem kell foglakozni azzal h ki mit gondol rólad, én is ezt teszem most! Igen hiú is vagyok. Mondta valaki,hogy nem? És?

Egyébként köszönöm mindenkinek az eddigi válaszát,függetlenül,attól,hogy mit írt !!

2014. júl. 28. 22:35
 27/32 anonim ***** válasza:
70%

Értem mit beszélsz.

Ha így érzed, akkor lépj az országból, és keresd meg a számodra kellő helyet.

Ha csak költői kérdés volt, akkor meg picit lejjebb a hangerővel, mert még kerülhetsz az általad említett osztályba.

2014. júl. 28. 23:24
 28/32 anonim ***** válasza:
68%

Szerintem az egészet kitaláltad, nem értél még te el az életben semmit, te is ilyen"hitelre veszek Audit 25 év futamidõre" kategória vagy.

Egy beképzelt, hiú kis senki vagy.

Faterod kint van külföldön? Majd te is csatlakozol hozzá?

Ezt nem elõször hallom? Volt egy munkatársam aki tudta hogy én éveket dolgoztam Angliában, és egyfolytában verte a mellkasát hogy én is megyek nemsoká Németországba mert van ott rokonom. Azóta is ugyanott dolgozik, Magyarországon szalagmunkán. Nem hangzik túl hihetõnek a sztorid öcsém, fater külföldön, te meg itthon "keményen dolgozol", barátnõd nincs, nincs kit és mit vinni, vagy feladni, szóval dolgozna a tököm keményen ha a faterom kint van. Mennék ki csak úgy porozna az út.

Meg is értem miért nincs barátnõd, egy kis beképzelt majomként nem is nagyon lesz. Vagy csak olyan aki a "nemlétezõ" pénzedért fog szeretni, azt meg úgy is mindig érezni fogod.

De tegyük fel hogy igazat beszélsz, akkor sem fogok hanyatt esni tõled, nem te volnál az egyetlen aki elért valamit. Szóval elért, önerejébõl, nem pedig apuka tolt a segge alá egy Mercit 18. születésnapra.

Én nem szeretem a hozzád hasonló embereket, sõt az ilyen IQ-bajnok gyõkereket mindig is rühelltem, nem volt túl nehéz megjósolnod, a kommentelõk nagy része ilyen véleménnyel van mint én.

2014. júl. 29. 10:09
 29/32 A kérdező kommentje:

Nemsokára végzek mérnökként,úgy hogy nem fogok az "asztal szélére" kerülni ez azt hiszem nyilvánvaló talán még nektek is. Arról meg megint nem én tehetek,hogyha leírok valamit sokaknak még az is fáj és már ettől előjön bennük a rosszindulat ,de attól még az igaz és én itt senkinek nem fogok magyarázkodni:)

A kérdésem elérte a célját,hisz kaptam nem is egy érdemi választ és szerencsére más is van aki hasonlóan látja ezeket a dolgokat. Nekem ez elég, a többiek meg nem érdekelnek úgyse :)

2014. júl. 29. 10:30
 30/32 anonim ***** válasza:
51%
"Még nektek is"- persze mindenki más hülye, basszus, csak te vagy egyedül értelmes.
2014. júl. 29. 10:37
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!