Hogyan tudnék beilleszkedni? 15/L
Új iskolába készülődöm, így új barátokat kell keresnem. Sajnos elvont lány vagyok, és nem is megy jól a beilleszkedés. Mindig én kezdeményezem, de a lassan soványodó tűz mindig elalszik.
Hogyan illeszkedjek be egy új közösségbe?
nem kell semmit eröltetni, majd minden magától fog menni.
Felesleges ezen aggódnod. Csak legyél önmagad, ne akarj mindenkinek megfelelni.
Tartsd észben, hogy a mosolygós, barátságos tekintető embereket mindig szívesebben fogadják. :)
Nem kell kezdeményezni; oda fognak totyogni hozzád, ha látják, nem akarod megenni őket. :)
Már közös chatet is csináltak, de valahogy nem tudok hozzászólni semmihez sem. Ez nem nekem való, miért ilyen modern minden? Miért az interneten kell ismerkedni??!
Remélem élőben azért jobb lesz a helyzet.
Köszönöm a válaszokat!
Egyetértek az előzőekkel, ha kedves vagy, akkor barátságosnak és figyelemreméltónak fognak tartani.
Egy-két konkrét ötlet (nem én találtam ki, én is kaptam):
- Dicséret (Dicsérd meg az osztálytársaidat - munkáját, teljesítményét, ruháját, frizuráját, bármit, ami adódik)
- Ajánld fel segítségedet.
- Kérj segítséget (ezt akkor is lehet, ha csak ürügy kell hogy egy szimpatikus gyerekkel szóba elegyedhess)
- Kérdezz, kérd ki a véleményét.
- Kínáld meg valamivel, pl. édességgel (ezzel óvatosan kell bánni, nehogy lekenyerezés legyen belőle)
Persze minden a mértéken és a megfelelő helyzeten múlik. Ha túl gyakran alkalmazod ezeket, vagy nem ismered fel, hogy a helyzet alkalmatlan, akkor ellenkező hatást érhetsz el. (Alkalmatlan helyzet pl. ha az a valaki éppen négyszemközt akar lenni valaki mással.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!