Nektek miben változtatta meg a Facebook az életeteket?
A válaszaitokat egy iskolai házi dolgozathoz használnám fel. :)
Arra lennék kíváncsi, hogy nektek a közösségi oldal "berobbanása a köztudatba" miben, és mennyire változtatta meg az életeteket, akár család, munka, barátok, párkapcsolat, magánélet szempontjából! Bármit megoszthattok, amit fontosnak éreztek. Köszönöm előre is a válaszaitokat. :)
Eleinte nagyon sokat lógtam rajta, naponta többször is beléptem, bár én magam egy darab semmit nem posztoltam, tök üres volt az adatlapom is, csak nézelődtem.
Aztán egyszer csak elgondolkodtam, hogy mi a faxomat érdekel engem, hogy mások milyen hülyeségeket irkálnak naponta (hogy pont akkor mit csinálnak, kivel vannak, vagy linkelnek valami idézetet vagy képet). Mert hogy feltölt néha egy-két képet magáról, a nyaralásról, az még oké, de hogy minden másodpercüket megörökítik, nekem ez sok. Aztán két hónapja töröltem is magam, és nini, nem is hiányzik.
Akkor sokkoltam be igazán, amikor az egyik ismerősöm írta, hogy: XY (ő) jelenleg itt van: blabla Pizzéria vele: WZ.
Erre WZ 10 másodperc múlva like-olta ezt a bejegyzést!
Tehát ezt elképezeltem, ahogy ülnek a pizzériában ketten, várják a pizzát, és közben faxbookoznak az okostelefonjukkal -.-
Ahogy látom, sokan nem tudják használni a facebookot.
A csücsörítő kamaszlányokat egyszerűen törölni kell, ha unalmas. Az unalmas ismerősökkel ugyanezt kell tenni.
A Facebook hasznos, ha megfelelően használják, ha pedig nem, arról nem a Facebook tehet, emberek....
Rengeteg dolgot lehet követni rajta, érdekes híreket, tudományos felfedezéseket. Tartani kapcsolatot olyan ismerősökkel, akikkel nehezen lehet összefutni a mindennapokban. Valódi tartalmakat megosztani, nem csak butaságokat.
Mindent a helyén kell kezelni. Akik azzal büszkélkednek, hogy otthon nincs is tévéjük, mert sok butaság van benne, valójában a saját igénytelenségüket hirdetik. Elég sok olyan csatorna van, ahol igényes és hasznos műsorok vannak. Ezzel az erővel könyvet se kell venni, mert sok ponyvaregény van, nem?
Nekem tegnap jött el a pont, hogy úgy döntöttem törlöm magam. De nem végleg, egyszerűen csak jó érzés. A legnyomósabb ok, ami miatt vissza "kell" lépnem: a suli. Másodéves egyetemista vagyok, három különböző csoport van, ahova legtöbbször olyan információk is felkerülnek, amiket más internetes felületen nem osztanak meg. Idáig fajult ez az egész, hogy ilyen sulis szempontokból néha már "kötelező" regisztrálva lenni...
Lehet, hogy én nem tudom használni a fb-ot, de szerintem nélküle sokkal értelmesebb életet élhetünk. Tudományos oldalakat, érdekességeket nélküle is nyomon lehet követni.
Szerintem abból a szempontból hasznos, hogy pl. a sulis csoportunkban sok információt, anyagot osztunk meg egymással, stb. A barátaimat itt gyorsan elérem, ha szervezünk valamit, akkor egyszerre tudok sok emberhez szólni.
Nekem is vannak olyan ismerőseim, akik a nap minden 2. percében posztolnak valamit, nekik egyszerűen letiltottam a hírfolyamukat :)
Én kb 12 vagy 13 évesen azért regisztráltam, mert barátnőm rávett, eleinte nem is érdekelt, meg mindig elfelejtettem, hogy egyáltalán van olyanom, aztán megtanultam használni xd És pont akkor lehetett ingyen felmenni 0.facebook.com-ról, úgyhogy állandóan azt csekkoltam. Később volt pár idióta az iskolából, akik piszkáltak és facebook-on is rámszálltak, hogy kiírosgattak az üzenőfalamra ilyen dolgokat, h fujj de csúnya vagy, néztél már tükörbe?:ss-és társai, meg volt olyan, hogy egy 20-as éveiben járó nő szabályosan megfenyegetett, hogy lejön hozzánk Pestről az ország másik végébe, hogy jól szájbaverjen, meg ilyeneket írosgatott a képeim alá, hogy "a jó ***** anyádat, szálljál le a pasimról, szégyen, hogy 13 évesen több ***** fogtál, mint kilincset", mert lájkoltam a barátja képét, meg néha beszéltem vele chaten. Úgyhogy ezek után egy kicsit hanyagoltam. Mostmár naponta 1x-2x ránézek, nem kaptam-e valamilyen üzenetet, vagy az osztály csoportjába nem írtak-e ki valamit, de különösebb értelme nincs. Lehet, törlöm is magam onnan, unom már, hogy felmegyek fb-ra és vagy valami kis buta liba fogad, aki épp valami kis lenge ruhában pucsít, alatta valami elcsépelt életbölcsességgel, amit amúgy fel se bír fogni a kis borsónyi agyával, csak ugye mások okosnak nézik tőle, vagy a nővérem megosztásai, mert mindig játszik ilyen nyereményjátékokkal, hogy 'Lájkold az oldalunkat, majd lájkold ezt a képed, aztán oszd meg és tiéd lehet ez a ...' és nekem is állandóan küldözgeti az üzeneteket, hogy lájkoljam én is, hátha nyerek, de nem érti meg, hogy nekem nincs szükségem ránctalanítókrémekre meg bizsu karkötőkre. Ráadásul van egy csaj az osztályban, aki azt hiszi, barátnők vagyunk, de engem eléggé idegesít és skype-ról már letöröltem, facebook-ra viszont akárhányszor fellépek akár ilyen 4 másodpercre is, ő ott egyből megtalál és elkezd írogatni. Szóval nekem inkább csak negatív tapasztalataim vannak a facebookal, pontosabban a használóival..
16/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!