Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Nektek hogy tetszik a Himnuszu...

Nektek hogy tetszik a Himnuszunk? Ha lenne rá lehetöséged Te megváltoztatnád? (többi lent)

Figyelt kérdés
Arra gondolok,hogy nézem mostanság a foci vb-t,és komolyan a különbözö országok 90%-ának jobban tetszik a himnusza,mint a magyar.Lehetséges,hogy azért is tartunk itt,mert a mi himnuszunk a legszomorúbb,keserves,a múlt nyomuruságáról szól,semmi pozitivum benne,csak fohászkodás?

2014. jún. 24. 11:26
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

6:

"Nem éppen szerencsés temetési hangulatú dalt lejátszani az ünnepségeken, az biztos.

Megváltoztatnám"

3-as vagyok.

A nemzeti ünnepeink egytől egyig szomorú, negatív eseményekről szólnak, mitől lenne a himnuszunk más? Ha változtatni szeretnénk a hozzáállásunkon, akkor először nem a himnuszt kellene megváltoztatni.

2014. jún. 24. 16:42
 12/15 anonim ***** válasza:
Lehangoló a Himnusz. Költeményként biztos epic (bár nekem sima versként is lehangoló), de Himnuszként végképp bukás az egész. A legtöbb nemzetnek a himnusza arról szól, hogy maga a nemzet milyen nagyszerű, nagyságra termett, minden akadályt legyőznek, stb. A miénk meg röviden tömören arról szól, hogy rohadt szar nekünk. Mondjuk, tükrözi a magyar mindennapokat....
2014. jún. 25. 10:49
 13/15 assassins creed válasza:

Miért is lenne boldog a himnusz?

A múltunkba semmi boldog nem történt.

(tatárjárás,törökdúlás,I.világháború,Trianon,II.világháború,Szovjetunió) végigkísérték történelmünk a rosszabbnál rosszabb korok.

2014. jún. 27. 02:57
 14/15 anonim ***** válasza:
Mást is, mondjuk Angliát vagy az USA-t, egyikük himnusza sem szól sem Pearl Harbourról vagy a londoni bombázásokról. Sőt Németország sem sír, hogy jaj, de sok rossz történt velünk... nem, ez magyar style :)
2014. jún. 27. 09:58
 15/15 anonim válasza:

Ó,dehogynem hidd el nagyon sokat számítana ha himnuszt vissza gyorsítanák.A Trianon előtti állapotba sokkalta gyorsabb volt.Teljesen másként hangzik.Most ment éppen a tévében.Fogtam és kikapcsoltam,mert utálom egyszerűen hallgatni olyan negatív.

A múlton meg túl kéne lépni és előre nézni.Ennyi

2014. dec. 9. 21:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!