Nektek hogy tetszik a Himnuszunk? Ha lenne rá lehetöséged Te megváltoztatnád? (többi lent)
Ez azért van, mert ösz-visz két nemzetnek van vallási jellegű himnusza, a többi valamilyen induló, vagy a nemzet nagyságát dicsérő költemény.
De persze, én lecserélném, ha tehetném, mert eszméletlenül negatív a kisugárzása.Félreértés ne essék, én tisztelek mindenkit, aki hozzájárult a himnuszunk létrejöttéhez, mert sok munka volt vele, de nekem nagyon nem tetszik az egész.
Nem éppen szerencsés temetési hangulatú dalt lejátszani az ünnepségeken, az biztos.
Megváltoztatnám.
Egyrészt, nem változtatnám olyan szempontból hogy mégiscsak a himnuszunk, de tény hogy tipikusan magyar, és csak a sanyarú sorsról meg nyavajgásról szól.
Ilyen szempontból a Szózat egy fokkal kevésbé negatív. De van egy csomó indulónk ami akár a Himnuszunk is lehetne. Így nézve, a legtöbb országnak is az van, és buzdító, felemelő érzést ad.
Főleg mondjuk ha egy verseny nyerteseiről van szó, és olyan dicsőítő érzés lehet a dobogón állni és lelkesít a himnusz is. Míg a miénk csak a sírás rívásról szól, úgy hogy épp most értél el valami nagy eredményt...így nézve ez még ellentmondásos is.
Lehangoló, demotiváló, tele van történelmi hazugságokkal és vallásos hülyeségekkel ... olyan magyar. A megzenésített változat meg egy tákolt hulladék zeneileg. Egy nagy rinyálás az egész.
Olyan himnusz kellene, ami ösztönzőleg hat és tartást ad az embereknek!
meg, igen, pl olasz himnusz (bar 1 szot nem ertek) teljesen feldob, es higyetek el kihat az emberre, pl vegyuk a focit, h temetes hangulattal allsz hozza, vagy egy olyan jo dallamos, mint nekem az olaszoke.
nem csoda ha szomoru nemzetnek mondanak, elkepzelem mikor kulfoldiek meghalljak, mit gondolhatnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!