Jobban tisztelték a fiatalok az időseket, szüleiket amikor még kaphattak két pofont az iskolában? Minden idős rokonom azt mondja az hiányzik, hogy minden fiatalt megrangássanak picit.
Azt mondják, mennyire tiszteletlenek a fiatalok, bunkók, nem tisztelik az időseket, szüleiket, se egymást.
Az ő idejukben tudták hol a helyük, kaptak 2 pofont ha úgy beszéltek, vagy flegmáztak, és meghúzták magukat!
Azt mondja a legtöbb rokonom, idősebb ismerősöm, hogy ez kellene ide, az atyai pofon helyre hozná a züllött fiatalságot.
Jobban tiszteltek régen az emberek mindnekit? Az, hogy rá csapsz kettőt nem inkább, csak a félelmet, agressziót hozza ki?
Nem inkább arról van szó, hogy "engem vertek mikor fiatal voltam, kapjanak már ezek is!"?
Egyik ismerősöm sokat mesélt a gyerel koráról, fiatal koráról, és azt mondta sokszor megverték,de legközelebb is rosszat tett h úgy adódott.
Akkor mégse megoldás a pofon, verés?
18/F
Az idősek mindig azt mondják, hogy a mai fiatalok tiszteletlenek, mindegy, hogy a mai kor éppen melyik.
Régen sem volt általános a verés, és most is van, akit vernek.
Annyiban egyetértek, hogy ma már rászólni sem szabad a gyerekre, mert mennek a szülők a suliba és elverik a tanárt. Régen ilyen valóban nem volt. A tanárokat, és úgy általában a felnőtteket jobban tisztelték. De nem a verés miatt. Inkább más változások miatt mások a mostani fiatalok.
Drágám, a tiszteletet nem lehet megparancsolni, azt ki kell ám érdemelni.
Lehet, hogy a mai idősekkel ez a legnagyobb baj, hogy semmi tiszteletre méltó nincs bennük. Tisztelet a nagyon kevés kivételnek.
A mai idősek azok, akik elnézték, hogy a saját szüleik farháton rágódva éhezzenek, de nekik minden jár az unokáik kontójára.
3:
Ha ma pofonokat osztogatnának a tanárok, akkor lenne igazán csak tanár verés.
Az okokat és az okozatokat észre kellene venni, nem olyan egyszerű ez a dolog, hogy amikor jobban verték a gyerekeket, akkor azokból tisztelettudó felnőtt lett, mert ennél sokkal több változott a társadalomban. És csak hogy egy apró dolgot mondjak, az idősek jelentős része a tiszteletadásról úgy gondolkodik, hogy az egyoldalú dolog, és úgy fogja fel, hogy ha már megöregedett, akkor bármit megtehet a fiatalabbakkal. Az ő fiatalkorukban valóban egyoldalú volt a tiszteletadás, a mai etikett szerint ez mindig kétoldalú.
Egyébként ezek az idős (vagy nem is annyira idős...) emberek a stockholm szindróma tipikus esetei.
Amúgy engem a rossz jegyek és a beírások esetén megvertek a szüleim (ma utólag ezt tagadják!), és akadt tanárom, aki ütötte a gyerekeket, azonban ettől én még nem találom jó megoldásnak, nekem is sok frusztrációm ebből ered. Ja, és szüleim nevelése (aminek voltak pozitív és negatív oldalai, a veréssel büntetés a negatív volt) teljesen más eredményt hozott nálam, öcsémnél és bátyámnál, ezt csak azért írom, mert sokan a nevelést és az eredményt egy egyszerű összefüggésként írják le, holott ahány gyerek, annyiféleképpen hat ugyanaz a nevelés, akár 180 fokban ellenkezője is kisülhet. Én például nagyon sok olyan fiatalt ismertem, akiknél a szélsőségesen szabados elhajlások éppen az ultrakonzervatív nevelésből fakadtak, a szüleik viszont máig a túlzott liberalizmust teszik felelőssé ezért, nem gondolnak bele, hogy pont az ő nevelésük hatása volt ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!