Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ez elég fura kérdés lesz, de...

Ez elég fura kérdés lesz, de mi legyen a nevem? (Részletek lent)

Figyelt kérdés
Mikor megszülettem Katalin Pannára kereszteltek, de világ életemben Katának hívtak. Sosem tetszett és most, hogy sulit váltok azon gondolkozom mi lenne ha Panniként ismernének az emberek. Úgy mutatkoznék be azt használnám keresztnévként mert ez a név viszont nagyon tetszik. Hülyeség? Írjatok véleményt légyszi. Tudom elég buta kérdés, de nekem nagyon fontos lenne az emberek véleménye

2014. ápr. 29. 21:29
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Azt a nevedet használd, amelyik jobban tetszik. Mások is ezt csinálják, akiknek több keresztneve van. Sőőt, gondolj azokra, akik nevet változtatnak...Neked meg már ott van, az amelyik tetszik, hát használd :))
2014. ápr. 29. 22:24
 12/17 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem általánosban volt egy osztálytársam, akinek két keresztneve volt. Másodikban vagy harmadikban jött egy új lány, akinek ugyanaz volt a keresztneve, mint neki. A következő évtől a másikat használtuk, pár hónap alatt mindenki megtanulta, és már a régi neve volt a furcsa. Úgyhogy szerintem te is simán megteheted ezt, ha más okból is.

2014. ápr. 29. 22:24
 13/17 anonim ***** válasza:

Mivel a Panna is neved, nyugodtan használhatod. Több embert is ismerek, akik a második nevüket használják bemutatkozáskor. Az egyik kollégám első keresztnevét pl. akkor tudtam meg, amikor a belépő papírjait írtam. Azóta azon hívom :) Jókat röhögünk rajta, mert az a név olyan :)

A Kata viszont szép név szerintem. Szóval no para, használd a Pannát ha akarod.

2014. ápr. 30. 09:03
 14/17 anonim ***** válasza:
engem hat éves koromig a második nevemen hívtak, de ezt az iskolában nem tudták, és a névtáblára az első került fel :DD már 11 éve hívnak az első nevemen, amit jobban is szeretek :)
2014. ápr. 30. 13:21
 15/17 anonim ***** válasza:
Használhatod csak a Pannit, ha azt szeretnéd, azonban hivatalos helyeken továbbra is az x Katalin Panna nevet kell használnod/írnod, ill. nyilván a naplóba is ez a név fog kerülni, szóval elkerülhetetlen, hogy a tanárok eleinte ne kezdjenek el Katizni/Katázni téged, szóval akkor nekik is külön külön el kell mondanod, hogy te a Pannira hallgatsz, így ebből a szempontból nyilván az új osztálytársaid is tudni fogják, hogy mi a teljes neved, de persze ettől még hívhatnak téged Panninak.
2014. ápr. 30. 14:06
 16/17 A kérdező kommentje:
Miért lenne szánalmas? Hisz van olyan aki gyűlöli a nevét és mindenféle álnéven meg becenéven hivatja magát. Akkor inkább egy tisztességes keresztnév.
2014. ápr. 30. 19:29
 17/17 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat :)
2014. ápr. 30. 19:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!