Hova lett sok fiatalból a büszkeség? Miért tartatják el magukat 20 év felett?
Miért élősködnek a szülők nyakán a 20 év feletti felnőttek, hogy nincs annyi büszkeség bennük, hogy tegyenek valamit?
Miért fogadják el azt, hogy a szülők dolgoznak helyettük? Mert hogy ők alantas munkát nem akarnak végezni. De hát régen sem igazgatóként kezdtük az életet. Régen mi még nagyon szégyeltük volna, ha eltartanak, bármilyen szállást, munkát elfogadtunk, csak ne kelljen szégyenkeznünk. Büszkeségből cselekedtünk, meg akartuk mutatni, hogy mi is visszük valamire az életben. Hogy hogy ez már nem fontos nekik?
Nezzel mar ki a vilagba, ember! Nem valogatnak, nincs munka. Nem csak Magyarorszagon, nagyon sok helyen ez a gond. Tegnap olvastam, h William herceg Ausztraliaban jart es beszelgetett a helyi fiatalokkal. Tudod mirol? Arrol, h munka nelkul maradtak a szuleik, mert a GM 1700 embert bocsatott el. Nincs munka.
Nagyon nem fair, ahogy gondolkodsz ezekrol a fiatalokrol. Mar amelyik nem tehet rola.
Nincsbol teglankent sem lehet hazat felhuzni.
Érdekes én sok álláslehetőséget látok, sőt a mi cégünk is rendszeresen keres dolgozókat. Aki azt mondja nincs munka, nézegette már az álláshirdetéseket? Hímzőket, pékeket, eladókat, java programozókat, mosogatókat, pultosokat mindenfélét keresnek. Hogyhogy nincs munka? Pontosan milyen munka nincs? Vagy ez a napi százon felüli hirdetés mind kamu?
Mielőtt bármi megjegyzés lenne, dolgozom, 18 éves korom óta, plussz 2 év diákmeló. Ugyan jelenleg egy gyárban, mert a régi munkahelyem megszűnt, de végigmentem az álláskeresés "gyönyörű" útján.
A fiatalokat (így jómagamat is) megvédve, milyen munkalehetőségek vannak az általad linkelt oldalakon? Be lehet csoportosítani:
1. Programozó: de rendelkezz minimum 10 nyelv ismeretével, és legyen tapasztalatod és referenciáid.
2. Pultos: értékesítő állás, de ide rendszerint nőket keresnek, főleg dekoratív megjelenésűeket.
3. Banki szarok: különböző biztosításokat kell rátukmálnod az emberekre, színtiszta MLM.
3 / a. MLM: tapasztalt álláskereső már egyből kiszúrja, semmire sem jók, mivel az emberek nincsenek annyira jó anyagi helyzetben, hogy bármilyen terméket vagy szolgáltatást egyszerűen el lehessen adni nekik.
4. Pék: ezt még nem próbáltam, de gondolom ide is kell végzettség.
5. Fordítók, tolmácsok: itt rendszerint valami kevésbé ismert holt nyelven kell tudnod, például oroszul, vagy szuahéliül, hogy felvegyenek.
6. Gyári meló: különösebb hozzáfűznivalóm nincs, a felsoroltak közül a legesélyesebb mindenki számára.
7. Mezőgazdasági gépértékesítő: tapasztalat kell ilyen területen, aki nem ért hozzájuk esélyes sincs, mert nincs betanulási időszak, vagy tudod, vagy nem.
8. Olyan állások, amikről az ember még nem is hallott, hogy van olyan iskola, ahol ezt oktatják (nézzetek csak körül a profession-on).
Nem tudom, hogy hol élsz kedves kérdező, de az biztos, hogy halvány fingod sincs a mai álláskeresés viszontagságairól.
Néhány embernek lehet mázlija (nekem is az volt), hogy jó állást csípjen meg, néhány embernek lehet ismerőse, hogy jó helyre kerüljön, de másokat nem kellene elítélni egy olyan dolog miatt, amiről nem tudsz semmit.
Remélem láttad a legutóbbi Rambo filmet Stallonéval. Amikor a sok okostóni egy olyan helyen akart tenni valamit a békéért, ahol kizárólag az erőszak az úr, nem hallgatva a bölcsebbre, akinek volt tapasztalata azon a téren. Vonj párhuzamot a való világról semmit sem tudó szentéletű erkölcscsőszök és az általad leírtak között.
Én 2 éven keresztül havi 30-40 helyre küldtem önéletrajzot, kb. 10 helyről kaptam választ mind elutasító volt. Pedig két szakmám van. Indokok voltak bőven: túl fiatal, nincs tapasztalata, csak egy idegen nyelven tud, túlképzett...stb. Pedig a takarítástól, a fizikai munkáig mindenre jelentkeztem.
A hirdetésekhez: ha megnézed őket a többség vendéglátós vagy ügynöki meló. Vendéglátásba azért keresnek folyamatosan embereket, mert lehúzatnak velük napi 12-14 órát, fizetni pedig elfelejtenek. Nem véletlen, hogy az utóbbi időben még olyanok is otthagyják a szakmát akik 20-30 éve ebben dolgoznak. Az ügynök munka pedig emberek átveréséről szól, ehhez pedig nincs mindenkinek gyomra. Olyannal is találkoztam elég gyakran, hogy hirdetnek irodai munkát, felszolgálást...stb majd ott közlik, hogy ez is ügynöki meló lenne valójában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!