Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hova lett sok fiatalból a...

Hova lett sok fiatalból a büszkeség? Miért tartatják el magukat 20 év felett?

Figyelt kérdés

Miért élősködnek a szülők nyakán a 20 év feletti felnőttek, hogy nincs annyi büszkeség bennük, hogy tegyenek valamit?

Miért fogadják el azt, hogy a szülők dolgoznak helyettük? Mert hogy ők alantas munkát nem akarnak végezni. De hát régen sem igazgatóként kezdtük az életet. Régen mi még nagyon szégyeltük volna, ha eltartanak, bármilyen szállást, munkát elfogadtunk, csak ne kelljen szégyenkeznünk. Büszkeségből cselekedtünk, meg akartuk mutatni, hogy mi is visszük valamire az életben. Hogy hogy ez már nem fontos nekik?

2014. ápr. 24. 13:08
1 2 3
 11/30 A kérdező kommentje:
Hát lehet, hogy akkor nem a büszkeséggel van a baj, hanem az igényesség lett nagy? Régen téglánként rakták össze évek alatt maguknak a szobakonyhás házat, igen, kis luk volt és sokszor ettek közben zsíros kenyeret, de elkezdték, csinálták és lassan, de fejlődtek, nem otthon tengtek-lengtek. Akkor sem volt egyből álommunka és kétszobás lakás, de 16 évesen már elkezdtek valamit csinálni.
2014. ápr. 24. 14:41
 12/30 anonim ***** válasza:
Azt azért még megjegyzem, hogy a régi időkben valóban nem költözött mindenki el otthonról, sőt, az unoka is beszületett a szülők házába. Persze ezek a kapcsolatok gyakran végződtek válással. Az is igaz, a régi időben nem volt ilyen nagy divat a felsőfokú intézmények választása, sokan szakmát tanultak, az iskolák jó minőségű oktatást nyújtottak, a mesterek valódi munkát adtak a diákoknak, nem arra használták őket, hogy ingyen legyen takarító szemályzete és mosogatója, amikor a nyomorult szakácsnak tanult. Tehát a rendszer több sebből vérzik. A képzés gyenge, kap papírt, de nem tud vele munkát vállalni. A mesterek örülnek ha van megrendelésük, nem nagyon foglalkoznak tanítgatással, a műkövesek meg egyenesen rettegnek a konkurenciától, így az iskolák nem is indítanak műköves képzést, mert nincs hova küldeni a nebulót gyakorlatra. Régen a szakmáknak volt becsülete, a mai fiatal meg lenézi az építőiparban dolgozót és gúnyosan melósnak nevezi. Nem tudom, mennyivel lesz job annak, aki kínkeservesen elvégzi a közgazdaságit, vagy jogi egyetemet, egy csomó pénzt, időt beleöl, majd végzés után sehova se vesziki fel, mert nincs tapasztalata, és kiköt a Mc Donaldsba, mint szendvicskészítő betanított munkás minimálbérét. Van értelme közel 30-ig ülni a padba, szakosodni meg megvédeni a tököm se tudja mit és diplomás munkanélküliként a szülők nyakán élni? Egy jó szakember mindig kap megrendelést, a nagy válságban is, mint a mi burkolónk. Annyi munkája van, hogy nem győzi. Tudom, mindenki azért akar tanulni, hogy ne kelljen összekoszolni a kezét, a hétvége szabad legyen, meg a délután, az ünnepek, és még jól is keressenek, de a kaja cigi szünet is biztosítva legyen, de ez álom. Magyarországon nincs ilyen munka annak, aki valamilyen módon nem tud a zsíros bödön közelébe benyalni a megfelelő időben a megfelelő személynek a célirányzott nyílásba. Sajnos. Érdemesebb ingyen elmenni egy jó szakember mellett tanulni, tapasztalatot szerezni és idővel saját labra állni. Tudom, az ingyen munka is büdös, meg azt hiszitek, ez a dolgozó kihasználása, de ha ti azért mentek, hogy tanuljatok, akkor ti használjátok ki a szakembert és örülhettek, ha engedi, hogy mellette legyetek és ellessétek a fortélyokat. Régen, a festő mestereknek félévenként egy egész disznőt adtak, vagy sok pénzt fizettek, cask hogy tanítsák a diákokat. Így let belőlük életképes melós. A többi kontár volt és éhen döglött, vagy pályát módosított és inkább lányokat futtatott, az mégis csak könnyebb, de jövedelmezőbb foglalkozás. Mindenkinek igaza van, de minden esetben az egyén felelőssége, mit kezd az életével és hova jut el a szamárlétrán. Nem várni kell, hanem tenni kell.
2014. ápr. 24. 14:52
 13/30 anonim ***** válasza:
93%

Nezzel mar ki a vilagba, ember! Nem valogatnak, nincs munka. Nem csak Magyarorszagon, nagyon sok helyen ez a gond. Tegnap olvastam, h William herceg Ausztraliaban jart es beszelgetett a helyi fiatalokkal. Tudod mirol? Arrol, h munka nelkul maradtak a szuleik, mert a GM 1700 embert bocsatott el. Nincs munka.

Nagyon nem fair, ahogy gondolkodsz ezekrol a fiatalokrol. Mar amelyik nem tehet rola.

Nincsbol teglankent sem lehet hazat felhuzni.

2014. ápr. 24. 14:55
 14/30 anonim ***** válasza:
Nem mindegy, William herceg milyen fiatalokat kérdezett meg. Ha helyi születésű fiatalokat, akkor egyértelmű a dolog. Amíg a bevándorlóknak jut munka 18-50-ig, addig ne rinyáljon az az angol vagy ausztrál fiatal, hogy nincs munka. Van munka, csak kevés a bér ahhoz az életszínvonalhoz, amitre vágynak és megszoktak, a kétkezi munka meg nem ízlik nekik se. Angliában is sírnak, hogy elvesszük tőlük a munkát, miközben oldalszámra kínálnak a portálok, közvetítők minden féle fajta beosztás, de az angolnak ez nem elég jó. Ezek csak sokat akarnak keresni, de keveset dolgozni. Többet fizet az angol állam nekik segélyre, mint amennyit mi magyarok heti 50 órában keményen dolgozva munkabérként kapunk. Igaz, hogy szűközen élünk, de félre tudunk rakni, ezek meg el se vállalják, mert azt mondják, ez a bér nem elég semmire. Nekik nem, mert magasak az igényeik, nekünk elég arra, hogy összekuporgassunk valamennyit és otthon kezdjünk belőle valamit. Az otthoni fiatal is akar drága telefont és márkás cipőt, ne lógjon ki a sorból, de az nem számít, hogy a szülőknek fél milliós gázszámla tartozása van. Ez a baj. Hajszolják a divat őrületeit, mindenki menő akar lenni a nincsből, munka nélkül.
2014. ápr. 24. 15:13
 15/30 A kérdező kommentje:

Érdekes én sok álláslehetőséget látok, sőt a mi cégünk is rendszeresen keres dolgozókat. Aki azt mondja nincs munka, nézegette már az álláshirdetéseket? Hímzőket, pékeket, eladókat, java programozókat, mosogatókat, pultosokat mindenfélét keresnek. Hogyhogy nincs munka? Pontosan milyen munka nincs? Vagy ez a napi százon felüli hirdetés mind kamu?

[link]

2014. ápr. 24. 15:42
 16/30 anonim ***** válasza:
Akik munkát keresnek, azok nem ezekre vágynak. Tök ciki azt mondani a haveroknak, hogy a pasim mosogat egy étterembe. Egy elkényeztetett tejfölös cicusnak vagy kandúrkának magasabbak az igényeik, csak a tehetségük hiányzik hozzá meg a szorgalom. A jobb munkákat meg azért nem tudják betölteni, mert nincs hozzá szakmai tapasztalatuk, zöldfülüeket friss papírral nem nagyon vesznek fel sehova.Erről nem ők tehetnek, a rendszer rossz. Mindenki mindet készen akar kapni, nem bajlódnak a szüzekkel. Inább várnak hónapokig, vagy fizetnek többet, de nem adják alább. Ez a pályakezdők tragédiája, főleg akkor, ha olyan pályára lépnek, amin eleve túlkínálat van. Hiába beszél nekik az ember, ők akkor is arra a szakra mennek, utána meg sírnak, mert nem bírnak elhelyezkedni, a diákhitelt meg lassacskán kell majd visszatörleszteni, aki felvette. Nem értik meg kérdező, még gyerekek, nincs elég élettapasztalatuk. Én csak azokat sajnálom, akik tényleg akarnak dolgozni, de valamiért nem tudnak, s ezek az okok olyan jellegűek, amiről nem tehetnek. Nem mind lusta, de valóban ők vannak többen.
2014. ápr. 24. 16:12
 17/30 anonim ***** válasza:

Mielőtt bármi megjegyzés lenne, dolgozom, 18 éves korom óta, plussz 2 év diákmeló. Ugyan jelenleg egy gyárban, mert a régi munkahelyem megszűnt, de végigmentem az álláskeresés "gyönyörű" útján.

A fiatalokat (így jómagamat is) megvédve, milyen munkalehetőségek vannak az általad linkelt oldalakon? Be lehet csoportosítani:

1. Programozó: de rendelkezz minimum 10 nyelv ismeretével, és legyen tapasztalatod és referenciáid.

2. Pultos: értékesítő állás, de ide rendszerint nőket keresnek, főleg dekoratív megjelenésűeket.

3. Banki szarok: különböző biztosításokat kell rátukmálnod az emberekre, színtiszta MLM.

3 / a. MLM: tapasztalt álláskereső már egyből kiszúrja, semmire sem jók, mivel az emberek nincsenek annyira jó anyagi helyzetben, hogy bármilyen terméket vagy szolgáltatást egyszerűen el lehessen adni nekik.

4. Pék: ezt még nem próbáltam, de gondolom ide is kell végzettség.

5. Fordítók, tolmácsok: itt rendszerint valami kevésbé ismert holt nyelven kell tudnod, például oroszul, vagy szuahéliül, hogy felvegyenek.

6. Gyári meló: különösebb hozzáfűznivalóm nincs, a felsoroltak közül a legesélyesebb mindenki számára.

7. Mezőgazdasági gépértékesítő: tapasztalat kell ilyen területen, aki nem ért hozzájuk esélyes sincs, mert nincs betanulási időszak, vagy tudod, vagy nem.

8. Olyan állások, amikről az ember még nem is hallott, hogy van olyan iskola, ahol ezt oktatják (nézzetek csak körül a profession-on).

Nem tudom, hogy hol élsz kedves kérdező, de az biztos, hogy halvány fingod sincs a mai álláskeresés viszontagságairól.

Néhány embernek lehet mázlija (nekem is az volt), hogy jó állást csípjen meg, néhány embernek lehet ismerőse, hogy jó helyre kerüljön, de másokat nem kellene elítélni egy olyan dolog miatt, amiről nem tudsz semmit.

Remélem láttad a legutóbbi Rambo filmet Stallonéval. Amikor a sok okostóni egy olyan helyen akart tenni valamit a békéért, ahol kizárólag az erőszak az úr, nem hallgatva a bölcsebbre, akinek volt tapasztalata azon a téren. Vonj párhuzamot a való világról semmit sem tudó szentéletű erkölcscsőszök és az általad leírtak között.

2014. ápr. 24. 16:41
 18/30 A kérdező kommentje:
Régen milyen munkák voltak? Szövőnő, mezőgazdasági munkás, tehenész, kondás, káder stb. Ahhoz képest, most ezek nem olyan rossz munkalehetőségek. :) De tök jó dolgokat írtatok, próbálom felfogni, megérteni az agyammal, ment a zöldkéz. Vidéken élek, de nem olyan messze Pesttől, talán ezért is lehetek olyan szerencsés, hogy még nem kellett sokat állást keresnem. Amikor meg kerestem, mindig találtam is, bár nem mindegyik volt leányálom, de olyankor tovább léptem, képeztem magamat és még tovább léptem. Nekem nagyon rossz érzés lett volna, ha másokra szorulok rá.
2014. ápr. 24. 16:59
 19/30 anonim ***** válasza:
Eleve rossz a kérdés! Vagy rossz oldalról van megközelítve. Munkalehetőség az van. De a munkakereső fiatalok meg a többiek is, jó állást akarnak megcsípni. Mi az hogy jó állás? A nem jó állásnál jobb a munkanélküliség és a szüleimen való élősködés? Elsőre nem lehet beülni egy jó állásnak nevezett fotelba. Valahol elkezdtek dolgozni, lesz tapasztatatotok, aztán leléptek mert találtok jobbat, vagy rájöttök, valami más fog érdekelni. Minden korosztálynak nehéz az elhelyezkedés, de a fiatalnak a legkönnyebb. Főleg a hím neműeknek. Miért? Mert mindenhol rugalmas, tanulékony, csinos, mosolygós, fiatalos alkalmazottat keresnek. Nézzétek meg, milyen nehéz egy anyukának munkát találni!Lehet csinos, fiatal, de amikor kiejti a száján, hogy van egy pici gyereke, már ugrott is a lehetőség. 45 körül meg már nem is olyan szépek, nem is olyan csinosak az emberek, az informatikai tudásuk se valami fejlett, nekik mit lehet kínálni? 25 alatt a legkönnyebb. Nincs gyerek a nyakadon, nem lóg a melletek, könnyen mentek másik városba, ha nem köt férj, feleség, barátnő egy adott helyre. Mindenhol a fiatalokat akarják felszippantani. Fiatalos, dinamikus cég keres . . . . Miket? Járókeretes mamikat? Ha fiatalon nem kezdtek el valahol, bárhol munkatapasztalatot szerezni, később se fogtok, mert elszáll az önbizalom, sírásra görbül a száj, megereszkedik a feneketek meg a melletek, csak csúnyábbak lesztek, okosabbak nem. Semmi tapasztalattal, elhanyagolt testtel tényleg csak gyárba lehet menni belezni a csirkéket. A válogatásnak is van egy egészséges mértéke. Én 31 éves vagyok, 14 eves munkaviszonnyal a hátam mögött. Voltam gyári munkás diákként, rendőr 7, 5 évig, maszekba festettem pár évig, külföldön mosogattam 2 évig, most szakács vagyok, 1 hónap múlva pedig nyitom a saját vállalkozásom. 14 évig pinpongozott velem az élet, mire el tudtam jutni oda, hogy azt mondhassam, szeretem a munkám, ez egy jó állás nekem, és van egy hitelmentes otthonom. Azért kell egy kapunk belépni, hogy azon keresztül újabb kapukat tudj kinyitni.Ha megállsz a küszöbön, nem tudjátok, mik vannak az ajtók mögött. Lesz kudarc, pofára esés, nekem is volt, meg lehet is, de a pofonok edzik az embert, és ha fel tudsz állni, már nyertél. Csak állj fel és menj tovább.
2014. ápr. 24. 17:37
 20/30 anonim ***** válasza:
100%

Én 2 éven keresztül havi 30-40 helyre küldtem önéletrajzot, kb. 10 helyről kaptam választ mind elutasító volt. Pedig két szakmám van. Indokok voltak bőven: túl fiatal, nincs tapasztalata, csak egy idegen nyelven tud, túlképzett...stb. Pedig a takarítástól, a fizikai munkáig mindenre jelentkeztem.

A hirdetésekhez: ha megnézed őket a többség vendéglátós vagy ügynöki meló. Vendéglátásba azért keresnek folyamatosan embereket, mert lehúzatnak velük napi 12-14 órát, fizetni pedig elfelejtenek. Nem véletlen, hogy az utóbbi időben még olyanok is otthagyják a szakmát akik 20-30 éve ebben dolgoznak. Az ügynök munka pedig emberek átveréséről szól, ehhez pedig nincs mindenkinek gyomra. Olyannal is találkoztam elég gyakran, hogy hirdetnek irodai munkát, felszolgálást...stb majd ott közlik, hogy ez is ügynöki meló lenne valójában.

2014. ápr. 24. 18:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!