Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Valóban igaz az, hogy mindenki...

Jocika147 kérdése:

Valóban igaz az, hogy mindenki saját maga alakítja az életét, mindenki a saját sorsának kovácsa?

Figyelt kérdés
Még fiatal vagyok, (19/F) előttem áll az élet, de ez a kérdés sokszor megfordul a fejemben. Bármibe fogok bele, sohasem sikerül semmi, épp ezért gondolom azt hogy ez az állítás nem igaz. Hisz hogyan alakíthatnám a sorsom, ha úgy érzem (vagy ha nem is érzetném úgy) valami mindig mintha közbeszólna (mintha lenne valami felsőbbrendű hatalom). Lassan jó ideje elhatároztam magamban, hogy szeretnék már végre egyedül élni, de egyszerűen nem jön össze semmi, persze tudom hogy ez nem egyszerű dolog, az életben az egyik legkomolyabb, legnehezebb út, de valamikor valahogyan mindenféleképpen el kell kezdeni. És ezelőtt sem volt semmi úgy ahogy akartam. Valóban ennyire fiatal lennék még, hogy nem értem az életet, hogy miért vannak mindig ennyi nehézségek? Sokszor már a húst kaparnám le magamról gyűlölök így élni. Mit tanácsoltok ebben, illetve válaszotok érdekelne. Baromságokat mellőzni, minden kritikát ami jön, építőjellegűnek tekintek.
2014. ápr. 21. 18:56
1 2 3 4
 21/37 Fish1 ***** válasza:
Sokkal inkább a mentalitás tesz valakit emberré, mintsem az anyagiak. Ismerek pénzes embereket, akik boldogtalanok, és szegényeket is, akik boldogak. Én nem tehetős családból jöttem, mégis megállok a magam lábán és nem panaszkodhatok. És nem karolt fel senki. Lehetetlen nincs, csak tehetetlen.
2014. ápr. 21. 22:37
 22/37 A kérdező kommentje:
Azért kíváncsi lennék hogyan alakítottad az életed. Én ebben nem hiszek, persze nem hazudtollak meg ettől függetlenül ne m tudhatom míg nem tapasztalom meg, vagy nem látom olyan embertől akit ismerek. Számomra fontos az anyagi háttér, de tudom hogy nem ér sokat ha nincs kivel megosztani mégis úgy gondolom a barátságtól stb nem fogok jóllakni, sem a számlákat befizetni , egészséget se kapok érte stb...
2014. ápr. 21. 22:48
 23/37 Fish1 ***** válasza:
A következő dolgok mozgattak: 1. tudtam azt, hogy szabad akarok lenni olyan szempontból, hogy ne másnak hajtsam a hasznot fillérekért muszájból, hanem saját magamnak olyan dologgal, amit szeretek csinálni. 2. feltettem magamnak a kérdést, hogy azok az emberek, akiknek sikerült, mivel különbek, mint én? A válasz: semmivel. Akkor meg miért ne sikerülhetne nekem is? 3. Összeszedtem azokat a dolgokat, amiket nagyon szeretek csinálni, aztán szétnéztem, hogy ezekkel mit lehetne kezdeni. Kerestem a lehetőségeket és meg is találtam. Ennyire egyszerű :) A nehézség az, hogy kitartás kell hozzá. A mai világban rengeteg ember mindent rögtön akar. De ez nem így működik. A másik fele meg - ahogy nézelődök itt a kérdések között - rengetegen azt hiszik, hogy a pénztől lesznek boldogok és hogy milliók nélkül egy ember semmit sem ér...ezt a média okádja, az emberek meg beveszik. Nézd meg a reklámokat - fogyassz minél többet és király leszel - ezt sugallják o.O
2014. ápr. 21. 23:38
 24/37 A kérdező kommentje:
Ebből a válaszodból is tanultam, köszi :)
2014. ápr. 22. 07:48
 25/37 A kérdező kommentje:
*válaszból
2014. ápr. 22. 07:48
 26/37 anonim ***** válasza:

az igaz, hogy alakíthatod az életed, de sok más tényező is, így nem igaz, hogy "mindent csak akarni kell".

például a pénz (családi háttér) nagyon fontos.

vannak emberek, akik ezeket nem ismerik el, mert kevés nehézséggel találkoztak életükben, illetve azt hiszik, hogy ez nem így van, de ezek általában csak szerencsés, szociálisan érzéketlen emberek.

a szociálisan érzékeny embereket onnan ismered fel, hogy segítenek másokat és társadalmi (esély)egyenlőségre törekednek, mert tudják, hogy nem mindenki egyenlő feltételekkel kezd.

én nem mondanám, hogy fiatal vagy, 19 évesen már fél lábbal kint vagy az életben, az a pár év eltelik, és a munkanélküliséggel kell megküzdened, amikor már szüleid sem lesznek annyira támogatók (vagy nem is tudnak - most általánosítok).

tehát fel kell fogni, és érezni kell a súlyát annak, hogy igyekezned kell, különben te is megkeseredett alkoholista hajléktalanként, vagy tvbámulós sörvedelős gyárimunkásként végzed.

2014. ápr. 22. 17:09
 27/37 A kérdező kommentje:
A családom most sem támogat semmiben egyedül a bátyámra számíthatok. Fiatal vagyok, de ehhez már nem is igazán, mint ahogy írtad fél lábbal benne vagyok az életben. Szeretnék már elmenni, nem mástól függeni, de még egy jó szót, tanácsot sem kapok, csak a lebaszást, meg csak elbátortalanítanának mindentől. Mondták már ha valamit akarok ne foglalkozzak mással csak a saját magammal. Ez most így van úgy érzem . meg azt is mondják, hogy nincs élet tapasztalatom. Igazából nem értem 5-10 év miben lenen más élet tapasztalatom, de még mindig itthon dekkolok.... Meg hogy majd megtudom a magyarok Istenét blah blah ...
2014. ápr. 22. 19:11
 28/37 A kérdező kommentje:
*ha még mindig otthon
2014. ápr. 22. 19:12
 29/37 anonim ***** válasza:

ma egy fiatalnak nehéz munkát találni, főleg érettségivel. nagyobb városokban még van esélyed 4műszakos gyári munkákra, vagy alkalmi fizikai / fekete munkára. illetve hazudhatsz még az önéletrajzodban, vagy kereshetsz érdekből barátokat.

ha egyszer lesz normális munkád, mindenképp gyűjts egy külföldi kiútra, és előtte tanulj nyelvet.

2014. ápr. 23. 08:32
 30/37 A kérdező kommentje:
Igazából most folyamatban is van egy külföldi munkahely. Felvételire várok csak.
2014. ápr. 23. 15:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!