Valóban igaz az, hogy mindenki saját maga alakítja az életét, mindenki a saját sorsának kovácsa?
#3 vagyok.
Az, hogy nem sikerült a melóhely, ne keserítsen el. Keress tovább. Mint írtam, senkinek sem sikerül minden elsőre. Az előttem szólóval pedig egyetértek abban, hogy a "sors" meg a "majd az Isten megadja" és hasonlók tényleg a gyengék kifogásai. Általában azok az emberek takaróznak efféle dolgokkal, akik hártják a felelősséget. Ha én hozok egy döntést, amibe aztán belebukok, azért nem a szomszéd, nem a Jóska, nem a Pista, hanem én vagyok felelős. A sikerek pedig építik az önbizalmat. Úgy gondolom, hogy ebben a tekintetben nem állsz a helyzet magaslatán, pedig ez fontos dolog, ez adja meg a kisugárzást, ami az élet minden területén jól jön. Nem mindegy, hogy egy állásinterjúra is milyen ember megy. Nyilván a főnökök is jobban szeretik a talpraesett és magabiztos embereket, mint az olyanokat, akiknek mindig fogni kell a kezüket. Az is fontos, hogy egy állást hosszútávra ne azért válassz, mert jól fizet, hanem azért, mert szereted csinálni. Amit muszájból csinálsz, az sosem lesz olyan hatékony, mintha valamit olyasmit csinálnál, amit szeretsz, mert az szívből jön és szívvel-lélekkel csinálod. És az ilyen dolgokból (amit szeretsz) lehet növekedni, mint mentálisan, mind racionálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!