Ha valahova olyat írok, amiböl leszürhetö öngyilkossági szándékom van, (internetre gondolok) akkor szólhatnak a mentöknek vagy Rendörségnek és azok kijöhetnek értem?
kihívhatják, de nagyon nem mész vele sokra.
Egy ismerősöm anno facebookon elköszönt az ismerősöktől, meg írta,hogy jobb lesz nélküle mindenkinek.
Tudtam,hogy lelkileg instabil, próbáltam hívni, nem vette fel, és volt köztünk vagy 100 km távolság.
Felhívtam a mentőket,elmondtam,hogy mi a helyzet,ők kimentek, megkérdezték,hogy öngyilkos akar lenni?
Azt mondta ismerős, hogy nem, aláírattak vele egy papírt,hogy megvizsgálták, meg stb, és másnap az ismerősöm vonat alá ment.
Szóval cseszheted, hogy kihívod a mentőket, mert ha az,akire kihívtad azt mondja,hogy nem akar öngyilkos lenni, és még beszámíthatónak is néz ki,akkor nem tudnak vele mit kezdeni
Amúgy megtörtént eset (ismerős ismerőse), hogy egy srác egy online számítógépes játékban valamit elveszített. Emiatt félig-meddig poénból beírta, hogy "játszatok tovább, én felkötöm magam" és kilépett.
Nem sokra rá csörgött a telefon (amit a gyerek anyja vett fel), amin a rendőrségről közölte valaki, hogy a biztonság kedvéért nézzen már rá a gyerekére :)
"suicidex nevű felhasználó kérdése:"
"Nincs ilyen dolog a terveimben"
Aha...
szinte nulla az esélye.
az öngyilkosoknak, akik valóban meg akarják ölni magukat, általában még a személyes környezetükben sem akad senki, aki tudná, vagy megakadályozná a szándékukat. pontosan azért, mert társadalmilag elszigetelődött emberek.
ha ehhez hozzáadjuk, hogy az interneten név és cím nélkül valaki ilyeneket írogat, még ha érdekelne is valakit, gyakorlatilag meg nem találják.
viszont ha te nem is tervezed, de valaki mást ilyenre ösztönzöl, az bűncselekmény, akkor már talán nagyobb lendülettel fognak kutatni utánad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!