Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Ebben mi olyan ijesztő?

Ebben mi olyan ijesztő?

Figyelt kérdés
Kedvesem keresett párokat a kutatásához, amiből szakdolgozatot ír. Mivel már a leadási határidő közelében vagyunk, neki meg minél több ember, annál jobb, az utcán is odament emberekhez. Az emberek kedvesek voltak, leállták meghallgatni, de mihelyst meghallották, hogy pszichológus és a szakdolgozati kutatásához keres alanyokat, egyszerűen faképnél hagyták. Mivel én is ugyanezt tanulom, egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy mi lehetett az ok... Ezért kíváncsi vagyok, hogy egy kívülről hogy hangzik, mi olyan ijesztő benne?
2014. ápr. 16. 23:12
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Magától a szótól, nekem egy olyan ember ugrik be, akinek bármit mondok, a dolgok mögé néz, és olyanokat szűr le, amiket nem biztos ki szeretnék adni(pláne egy idegennek), vagy olyanokat, amiket még magamnak sem vallottam be. Ezért lehet, hogy nem nagyon mentek bele.
2014. ápr. 16. 23:20
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
én helyesbítenék az első válaszán. a dolgok mögé néz, és azt látja, amit a könyvből megtanult. csak épp az sablon. én meg nem az vagyok.
2014. ápr. 16. 23:31
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy a kedvesed kissé ellenszenves. Egyébként elsősorban azért nem állnék le neki, mert időigényes egy ilyen. Emellett bármilyen kutatás komoly etikai felelősséggel jár, ahogyan ezt Te is tudhatod, titoktartás kötelezi kedvesedet, így nem biztos, hogy csak úgy beleugrik szívesen az ember.

Emellett nem is nagyon kedvelem a pszichológusokat. Azt látom, hogy mivel úgy hiszik, kiismerik az emberek viselkedésének mozgatórugóit, mindent tudnak, de ha nem is mindent, képesek bárkit lefegyverezni. Emellett meggyőzik az embert, hogy minden bajuk visszavezethető valamilyen korábbi élményre ahelyett, hogy egy pillanatra is komolyan vennék a bajukat.

2014. ápr. 16. 23:37
 4/9 A kérdező kommentje:

Értem. :) Nem gondoltam bele, hogy ez elsősorban annak szól, hogy mit tanul. Érthető, ha valaki nem akar részt venni benne, de az nem, hogy miért hagyja ott egy szó nélkül. :)Talán akkor megtudná, hogy teljes titoktartás kötelez minket, amit beleegyező nyilatkozatban is rögzítünk az összes műhelyre vonatkozóan.

Egyébként sok, nagyon sok téves elképzelés van a pszichológusokról, mondjuk biztos akadnak olyanok szakmai berkekben, akik erre rá is szolgáltak, én szerencsére kevés ilyennel találkoztam.

2014. ápr. 16. 23:43
 5/9 anonim ***** válasza:
55%
én egyszer voltam pár alkalommal pszichológusnál. meg ismerek még egyet... hmm... meg még egyet ... az utóbbi 2 tanár is és tanítottak tanítanak is. hát... túlságosan a tanultak alapján gondolkodnak. félúton ott már elveszett a valódi intuíció, meg empátia. plusz... köztudott, hogy aki tanárnak, orvosnak, pszichológusnak megy, azért teszi, mert magán akar segíteni. mert magát nem ismeri stb. tudjátok, pszichológusok - a világ projekció. szóval... már eleve egy nem egészséges ember akarna segíteni egy másik nem egészségesen. :P és az lehetetlen.
2014. ápr. 16. 23:45
 6/9 A kérdező kommentje:
Elég extrém lenne, ha csak "egészséges" emberek segíthetnének másokon. :) Egyrészt, mert kétlem, hogy ezekből sok van, másrészt akkor azért érné őket kritika, mert nehezen értenék meg a klienseket. Amíg a szakember nem azon a területen van, ahol ő is gyógyulást vár, és ahol pl. vakfoltja van, addig szerintem nincs gond. :) Mondjuk szerintem minden segítő szakmára igaz, hogy első motiváció, ami elindítja az embert saját magához kapcsolódik. Pl. orvos esetében sokszor családtag, közeli rokon, betegsége, halála is lehet motiváció. A lényeg, hogy mi az, ami a pályán tartja, nem pedig az, amiért elindult rajta:)
2014. ápr. 16. 23:52
 7/9 anonim ***** válasza:
A pszichológust előszeretettel nevezik dilidokinak is és ez annyira beivódott a köztudatba, hogy a legtöbb ember arra gondol:egy pszichológus csak bolond emberekkel foglalkozik. Tehát ha ő vele is foglalkozik valamilyen szinten akkor majd azt hiszik bolond, vagy talán azt gondolja, hogy a pszichológus gondolja őt egy bolondnak akiről írhat egy szakdolgozatot. Meg az emberek többsége szégyelli ha pszichológussal van dolga. Attól is félhetnek, hogy a nevük bekerül a szakdolgozatba, vagy éppen attól, hogy kitárulkoznának valaki előtt aki a veséjükbe lát. Legalábbis szerintem.
2014. ápr. 16. 23:59
 8/9 A kérdező kommentje:
Köszi utolsó! Többieknek is, mindenkinek megy a kéz.
2014. ápr. 17. 00:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Engem nem ijesztene el. De ugyanúgy otthagynám, mint a kéregetőket... Nincs időm ilyen baromságokkal foglalkozni. Már bocs.
2014. ápr. 17. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!