Hogyan tudnék pénz nélkül, minden nap valamit segíteni a világnak?
1. indíts el egy " éljünk tiszta környezetben" programot. Ha sokan összejöttök, akkor lehet menni a parkokba, az otthontól közel vagy iskola környékén a szemetet összeszedni.
2. Segíts időseknek a kertjüket rendbe tenni.
3. ha látod, hogy valaki rászorul a segítségedre, annak segíts. PL: Segítsd át a zebrán, vagy segíts neki a nehéz szatyrot vinni stb..
Utolsó: Ez már megvan, most már mások jönnek. Engem Isten már megsegített, családdal, egészséggel, barátokkal, most én ezt vissza akarom valahogy adni.. És nem csak elvenni a "közösből" hanem belerakni valamit.
Köszönöm a válaszokat, jöhetnek még. A munkahelyen sokat gondolkodtam hogy mi lenne a legjobb, amint lesz lehetőségem váltok is valami olyanra ahol jobban segíthetek másokat.
# 7/
Miért adnád vissza ? Nem vettél el semmit. A jóllét, boldogság a te születési előjogod, nehogy adósnak érezd magad miatta. Légy hálás azért amit kaptál, ez már magában véve nagy segítség azoknak akik látják példádat. A jóindulat, bizalom, hűség, tisztelet önmagunk iránt, magával hozza azt, hogy ugyanúgy viszonyulunk mások iránt is. De ha jól értem te ennél is többet akarsz tenni – eddig én is eljutottam – ha van ötleted hát elő vele, oszd meg velünk !
pelgrim:
ez csúnya gondolkodás, ne beszéld le a kérdezőt az önzetlenségről. épp elég "jogom van gazdagabbnak lenni mint a nyomorgók" ember van már ezen a világon.
akinek van, és boldog, miért ne oszthatná meg azt, amije van? legyen az pénz, szabadidő, munka, vagy bármi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!