Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tetszenek nagyon a hijabok....

Tetszenek nagyon a hijabok. Szerintetek hordjam én is az utcán? 17/L

Figyelt kérdés

2014. febr. 19. 16:56
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

1.NEM vagyok muszlim.

2.NEM hordok push-upot,nem festem magam.

3.Minden nadrágom trapéz szárú/nincs dekoltázsom sem.

2014. febr. 20. 05:58
 12/13 anonim ***** válasza:
49%

"Indonéz divatblog rengeteg van, amelyen színesen-tarkán-divatosan öltözködnek muszlim lányok. De a kendő az teljesen előírásos. "

attól hogy indonáziában x a divat, nem biztos, hogy ők mind hithű muszlimok. ha ismered az országot, és beszélgettél indonézokkal, akkor tudod, hogy mennyire muszlim ott mindenki.

ráadásul a kendő nem "előírásos". ellenkezőleg, próbálják a "tradiciális muszlim viselet"et néhol visszaszorítani.

"Az is igaz, hogy olyan oldalakat is lehet találni, amely a kihívó megjelenést ostorozza. S pl. a csak szemet láttatni engedő öltözetet sem tartja megfelelőnek, ha a szem ki van festve."

ez enm oldalak hanem elképzelések kérdése. értelemszerűen ha valaki nem vallási okból hordja, akkor ez nem mérvadó nála.

2014. febr. 20. 17:46
 13/13 anonim ***** válasza:

1. konfliktusforrás: nem muszlimok gyakran előítélettel rendelkeznek, megbámulnak- ha ez a cél, akkor ez jó mód arra, pár esetben idegenek beszólhatnak. Nem tudom, hogy egy nem muszlim hogyan reagálna ilyenre, de pl ha durván visszaszólsz, akkor az olyan, mintha egy muszlim szólna vissza és rosszat tennél.

2. félreértéseket generál - NEM az ismerőseid körében, hanem idegeneknél, igen, valóban előfordulhat, hogy idegen muszlimok megszólítanak és közlik esetleg önmaguk is korrigálják ha hiba van vagy megfeddnek vagy csak simán ők maguk megjegyzik néha elég csípősen hogy mi és hogy a rossz. Nekem egyszer a kendőm félre volt csúszva és megigazították - én örültem, de szerintem neked nem tetszene. :)

3. Neked nem tiszta a dolog. A hijab NEM kendőt jelent. Az csupán egy része az illendő viseletnek! A fenti szines tarkabarka kendős feszülős nacik meg kivágott holmik esetleges dekoltázzsal nem muszlim viselet! Egyik sem az. Egy hijabból nem látszhat az alak, nem lehet figyelemfelhívó, nem lehet 'papagájszín' tehát ha csak kendőt hordasz, az nem jelent iszlám szerinti öltözködést, bár nagyon sokan arra fognak asszociálni a sok téves viselet miatt, amit sok muslima sajnos elkövet, 3a b, de attól, hogy sokan néznek ki az iszlám számára elfogadhatatlan módon, az nem azt jelenti, hogy ez a muszlim viselet.

Ui.: bárcsak több lány gondolkodna úgy, hogy nem mutogatja magát!

2014. febr. 20. 18:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!