Ez milyen élet?
Tudom,hogy ez a kérdés nem ide tartozik csak kiváncsi vagyok más véleményére is.Van egy 28 éves fiú élete nincsen soha nem dolgozott,és nem is akar.Otthon egy 40 nm-es lakasban élnek 14-en.A fiú mar a 3.Önygyilkossági kìsérletét követte el egyésznap otthon van semmit,de semmit nem hajlandó csinalni.Mindent elvár ingyen,és semmi köszönet érte.Én sajnos ezzel a fiúval együtt is voltam.Elején hazudozott nekem,hogy ő dolgozik, és egyedül él.Aztán minden kiderült,hogy egy alkoholista és a Anyukájátol lopja a pénzt!persze az anyja ezt eltűri meg penzt is ad neki.Én probaltam rajta segiteni,hogy ne ilyen életet éljen
De már elfajult a helyzet.
Erőszakosan kiabalt velem,hogy azonnal vegyek ki lakást és költözzünk össze,persze az én fizetésemből.
Ő soha életében nem dolgozott,és nem is akar.Ti együtt lennétek ilyen fiúval? Már szakitottam vele.De elméletileg miattam került korházba,mert megint valami hülyeséget csinált,azért mert nincs annyi penzem h össze költözzek vele,és nem irtam vissza neki amikor dolgoztam.
Ez már a 4. Öngyilkossági kîsérlete.Elég volt már!!! Elnézést mindenkinek telefonról írtam!!! :)
nézzük az érem másik oldalát...
Valószínű már a kétségbeesés szólt belőle...
most gondolj bele,hogy mennyi örömöt kaphatott az életben...mennyi figyelmet???ki volt aki megbecsülte??..akit egyáltalán érdekelt az ő élete?? hogy ő van ,mit érez...,mit gondol...,mit akar...
Valószínű hogy te voltál az első,akitől megismerte mi az hogy szeretet feltétel nélkül..és ezt nem akarta elveszíteni...jó színben akart feltűnni előtted emiatt...csak belekeveredett..és már nem tudott kiszállni,bevallani nem merte,félt hogy elveszíti ezt a szeretetet...
Valószínű a munkahiány is önbizalom,és hiányosságok,felelősséghiány és depresszió,önértékelési gondok,amit sosem tanulhatott meg... emiatt nem valósulhatott meg....
mert azért valljuk be ,akinek rendjén vannak ezek,és tanultak még azok sem találnak a mai világban munkát...
Nem védeni akarom,félre ne értsd csak így belegondolni már más fényben látod...őt is meglehet érteni...lehet szeretne,az is lehet hogy úgy érzi nem férfi és szégyenli a gondjait,félelmeit,ezért borult ki...
Neked kell eldönteni,hogy mit szeretnél,mit érzel,és mit akarsz...de mielőtt döntesz azért vegyél számításba mindent!!:)
Ha erőszakosan kiabált, és ha a lelkiismeretfurdalást is Ő mondta vádlólag (mármint hogy Te tehetnél az Ő öngyilkossági kísérletről) akkor szerintem ne keveredj kapcsolatba vele külső segítség nélkül. Külső támogató személy, pszichológus segítsége mellett lehetne csak segíteni Őrajta, mert különben leránthat Téged is. Kell, hogy valaki védjen Téged bármifajta érzelmi zsarolástól, akihez Te fordulhatsz szakszerű elfogulatlan tanácsért, hogy most és most mi van. Szerintem így egyedül külső segítség nélkül nem szabad belebonyolódni ilyesmibe, ilyesfajta segítséghez több ember szakszerű gyakorlott összehangolt munkája kell és legalább egy vezető szakember.
Mármint ezt arra mondtam, hogy ha Ő Téged vádol az öngyilkossággal, vagy ha zsarol érzelmileg! Nem tudom, ez-e a helyzet tényleg? Mindenesetre külső segítség nélkül nagyon nehéz, sőt akár veszélyes is lehet belebonyolódni, kell egy külső, érzelmileg pártatlan, lehetőleg szakértő, hozzáértő ember segítsége is, aki Téged megóv attól hogy érzelmileg belebonyolódj vagy megzsarolódj.
Itt van egy amerikai honlap, kicsit más témáról. Itt azokról a nőkről van szó, akiknek háborút átélt katona férjük van. Ez annyiban jön ide, hogy ilyesféle traumákat átélt emberekkel nagyon nehéz, mert könnyen belebonyolódik az ember, és ha erőszak, vagy zsarolás is van, akkor az még veszélyes lehet, beszippanthatja az embert. Amit eddig olvastam, annak az a lényege, hogy az esetek egy részében nem lehet segíteni, és menni kell, az esetek más részében pedig lehet segíteni, de csak akkor, ha nincs erőszak, és még plusz van külső segítő szakember is. Egyedül, külső szakértő segítség nélkül úgy tudom általában nagyon kockázatos és eredménytelen ilyen segítő kapcsolatokba belekerülni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!