Már nem azért, de ez az iskolába járós dolog jó pár generációval ezelőtt volt, azóta nők millió kaptak esélyt.
Másrészt a tudomány objektív, ha valaki tud akkor tud, nem válogat, h ez férfi vagy nő és akkor a xy találmányt csak férfi találhatja fel.
Szal elég gyenge kifogás.
"Másrészt a tudomány objektív, ha valaki tud akkor tud, nem válogat, h ez férfi vagy nő"
Szóval szerinted valaki már újszülött korában mindent tud, még véletlenül sincs köze az eredményeinek a neveltetéshez, környezethez, iskolához. Nagyon érdekes.
Hiába érdekel valakit a matematika pl., ha a társadalom és a saját szülei sem nézik jó szemmel, hogy ezzel foglalkozik. Kiskorában belenyomják a kezébe a babát és csak azzal foglalkozhat. Be van skatulyázva és kész.
Hiába teltek el szerinted generációk, az emberek gondolkodása nem igen változott. Az én nagymamám hiába akart tanárnő lenni, az anyja megtiltotta neki és mehetett a konyhára melózni. Egyáltalán nem támogatták, mert szerintünk nem neki való volt.
És ez nem egyedi eset.
Nyugodtan értelmezd csak félre, amit mondtam, ezzel is csak bizonyítod, h nekem van igazam.
Külföldön már ezer éve más a helyzet.
Mégse tudnak felmutatni semmit, sehol.
Nekem speciel rengeteg nő ismerősöm van, akinek megengedték, h az legyen ami akar, mégse lett belőle semmi.
Ott a vállalkozás lehetősége, felső körökben egy női vállalkozó nincs.
Világhírű szakácsnő?
Ahhoz képest, h főzni tanultok elég gyengék vagytok...
Fodrász is férfiakból lesz a legjobb.
Pedig ott a lehetőség bármelyik nő előtt...
"Nekem speciel rengeteg nő ismerősöm van"
Nekem meg rengeteg férfi ismerősöm. Ez mit bizonyít?
Vicces, hogy azt hiszed nő vagyok, csak a véleményem miatt. Elárulom: nem.
"Ott a vállalkozás lehetősége, felső körökben egy női vállalkozó nincs.
Világhírű szakácsnő?..."
Ez mi? Mi az, hogy nincsenek női vállalkozók? Ismerős? [link]
De ez csak egy példa. Ha pedig fellapozol egy szakács magazint, megtalálhatod a sikeres szakácsnőket is.
De nem hiszem, hogy a téma lényege a verseny.
utolsó
Undoritó a te fejed.:D
Próba: Vegyél elő egy szakácskönyvet, és nézd meg, hogy ki a szerzője.
Ha majd a férfiak fogják szoptatni a babákat, akkor a mama is jobban foglalkozhat a szakmájával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!