Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Hogy lehet ilyen gyarlók az...

Hogy lehet ilyen gyarlók az emberek?

Figyelt kérdés

Mindig csak hazugság, kapzsiság és csalás. Hogyan lehet ezen túllépni? Hogyan jutottunk idáig? Nekem nincs kedvem ilyen társadalomban/ világban élni. Legszívesebben összeszedném az összes rendes embert és alapítanék egy országot velük.

Az igazság és a jóság soha nem fog érvényesülni? Az mindig csak tündérmese marad?

2014. febr. 5. 20:06
 1/9 anonim ***** válasza:
78%

Nem bantani akarlak, de en azt figyeltem meg magamon, hogy amilyen en vagyok, azt tukrozom a vilagra. A felelmeim, a gyarlosagom vetitem ki masokra.

Pl. mikor szerelmes vagyok, akkor semmi sem rossz, semmi sem baj, mindenki szep, mindenki kedves.

Amikor rossz napom van, akkor mindenki bunko, mindenki paraszt.... mi valtozik? Ok? Nem! En es az en hozzaallasom.

Pl. en nem hazudok es nem vagyok kapzsi es ezert ezt nem is latom a vilagban. Nem lehet, hogy amitol tartasz, hogy rossz tulajdonsagod, azt latod meg masokban? Nem tudom, csak kerdem....

összeszedném az összes rendes embert - es ki donti el, hogy ki a rendes? Te? Es ha bevalasztasz egy rendes ferfit es o ragaszkodik egy szerinte rendes no ismerosehez, de szerinted az a no nem rendes, akkor mar nem is johet az uj orszagba? Te leszel a mindenki felett allo donteshozo?

Mindenkiben van valami jo. Miert nem jatszod azt, hogy holnap szigoruan csak az emberek jo oldalat fogod meglatni. Meg akkor is, amikor a kasszanal valaki eled tolakodik de megprobalod meglatni benne a jot, es lehet hogy meglepodsz, mert hatra fordul es bocsanatot ker es valami hiheto, szivmelengeto sztorival all elo, hogy miert siet annyira...

2014. febr. 5. 20:26
 2/9 dani900 ***** válasza:
100%

Nem marad tündérmese, de mi lenne, ha csak az lenne?

Akkor nem tudnád megmondani, mi a jó, mert nem lenne ellentéte.

Ez egy örök harc marad, van, amikor az igazság győz, van amikor a hazugság, és a rossz akarat.

Az életnek talán az egyik értelme az, hogy eldöntsd melyik oldalon állsz, és hogy harcolsz érte.

2014. febr. 5. 20:26
 3/9 anonim ***** válasza:
71%
Első válaszoló tökéletesen leírta! Először a saját hozzáállásodon változtass!
2014. febr. 5. 20:30
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen volt már 2-3000 éve is.
2014. febr. 5. 20:30
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Minden ember ilyennek születik. Utána legfeljebb a nevelés (otthoni és társadalmi) tudja megváltoztatni
2014. febr. 5. 20:33
 6/9 A kérdező kommentje:
Én igyekeztem mindenkiben meglátni a jót és mindig önzetlenül segítettem, ahol tudtam, mert édesapámtól is ezt láttam/tanultam. De amikor átvernek,vagy bántanak ott már betelik az a bizonyos pohár. Például: Ha interneten rendelsz valamit, küldöd a pénzt, de kiderül, hogy jól átvertek? AZ mi, ha nem az, hogy te voltál az áldozata egy kapzsi, csaló embernek? Vagy mehetnék mélyebbre is a politika, vallás terén is, amit most nem kívánok megtenni. Aláírom, hogy a jóság megítélése lehet relatív, de a lelkiismeret hiánya és a mai "értékrendszer" kiborít. Hogy jutott odáig az ember, hogy a hazugság és a pénz irányít mindent? Hogy csak is a pénzzel lehetsz valaki nem a tudással, tehetséggel, erényekkel? Számomra ez rémisztő.
2014. febr. 5. 20:57
 7/9 anonim ***** válasza:
A pénz az Ur, mert szegénység van a világon, mindenki többet akar,hogy a hosszu évekre ne legyen gondja!
2014. febr. 5. 21:01
 8/9 anonim ***** válasza:
54%
Na jó, de ennél az internetes rendeléses példánál az esetek többségében ki lehet védeni a bajt. Nézd meg a boltról a véleményeket, értékeléseket, én rájuk szoktam keresni, hogy bárhol (monjuk a Tékozló Homáron vagy bármilyen blogon) milyenek a vélemények. Ha sok a negatív, akkor inkább máshonnan rendelek, még ha picit drágább is.
2014. febr. 5. 23:50
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszi, bár ez csak egy példa volt. :)
2014. febr. 6. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!