Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Tényleg kevesebb vagyok mert...

Tényleg kevesebb vagyok mert rosszul látok?

Figyelt kérdés
Már egy két éve nagyon rossz a szemem. A telefonos filmnézés készítette ki majd tette tönkre. Fél éve lett szemüvegem amit imádok. Aki még nem tapasztalt ilyet annak leírhatatlan érzés mikor újra lát. A jobb szemem -1.5 a bal -1.0 dioptriás. A szemüveget ha nem feltétlen szükséges nem szoktam hordani. Nem azért mert szégyellem, sőt jól is áll rajtam és az emberek kedvesebbek ha rajtam van, de félek hogy megszokja a szemem és csak tovább romlik. De mióta tudom hogy rossz a szemem és nap mint nap szembesülök ezzel azóta majdnem minden önbizalmam elment, ami maradt az csak a makacsságomból táplálkozik. Egyszerűen kevesebbnek és gyengének érzem magam amiatt hogy nem látok jól magamtól, csak egy eszközzel aminek ki vagyok szolgáltatva. És ha éppen nem áll rendelkezésemre vagy tönkremegy akkor annyi. (Gondolok itt hogy elhagyom, tönkremegy, eltörik vagy bármi. Sőt ha utcán meg kell védeni magam könnyen le is eshet) Szerintetek igazam van? Mit kéne kezdenem? Másnak nincs vagy nem volt hasonló problémája?
2014. jan. 26. 19:35
 1/7 anonim ***** válasza:

Szerintem hülyeség ilyeneken gondolkodnod.

Ahogy írtad, nem mindig hordod, tehát anélkül is látsz.

Ha nagyon rossz lenne a szemed, és szemüveg nélkül nem tudnál semmit sem csinálni, akkor érthető lenne ez az aggódás, hogy mi lenne, ha történne valami a szemüveggel.

De így szerintem ez nem olyan nagy probléma.

2014. jan. 26. 19:46
 2/7 anonim ***** válasza:
Dehogy vagy kevesebb..
2014. jan. 26. 19:54
 3/7 acelsziv ***** válasza:
én anno kettes szemüveggel kezdtem. A szemüveg visszajavította egyesre. Most feles kel-lene, ha hordanám. Amúgy a te analógiád alapján a vak ember teljesen értéktelen, ami ostobaság. Szedhetnél épp vitaminokat is ami a szemnek is kell. PL A vitamin min 10 000 NE /nap
2014. jan. 26. 20:00
 4/7 anonim ***** válasza:
Hülyeség, ezt csak magadnak meséled be, egy csomó szemüveges van. Réges-rég volt csúfolodás, amikor még azok a ronda keretek voltak. De akkor miért nem váltasz kontaktlencsére?
2014. jan. 26. 20:47
 5/7 anonim ***** válasza:

Egy balfék szemorvos miatt 15 évesen eléggé leromlott a látásom (bár még rossznak mindig nem mondható, de ahhoz képest, hogy kezdetben szinte tökéletes volt...), emellett allergiás vagyok, könnyen befulladok, és a jobb térdem állandüan fáj.

Mégsem érzem magam kevesebbnek. :)

Az embernek (és minden élőlénynek) vannak határai. Ezeket el kell fogadni. Ez a határ egyénenként különböző. Van, aki valamiben jobb, másban viszont rosszabb. Ezt kár túlragozni.

Egyébként meg butaságokon agyalsz. Nem egy tolószékes, magatehetetlen ember lettél, nem kell túldramatizálni, hogy egy eszköztől függsz, csupán annyi, hogy nem fú de tökéletes a látásod.

2014. jan. 26. 20:57
 6/7 anonim válasza:
Te aztán nem vagy semmi kérdező.Minek lennél kevesebb,hisz te mondtad,hogy nélküle is látol.még szerencséd is van ,hogy csak ennyi.Én pl. 5%-ra látok az eggyik szemmemmel és 40-50% a másikra(ez kb.-13 és -8).minden évben rosszabb lesz és végül...mindegy:D.Szóval a lényeg ,hogy én még több lettem így mivel emiatt elkezdtem gitározni zongorázni,megtanultam rajzolni és bármit kipróbálhatok mert nincs mitől félnem.az utcán megtámadnak ,leesik,eltörik stb.-től meg nefélj hisz igy látod az embereket,hogy megvédhes magad.
2014. jan. 26. 22:11
 7/7 anonim ***** válasza:
Hát hallod nekem 17 évesen az egyik szemem 4.0, a másik 4.5. Gyakorlatilag semmit nem látok ha nincs bent a kontaktlencsém. Mert én ráadásul még utálom is a szemüveget. Kevesebbnek mégsem érzem magam(nekem a sok sötétben olvasástól ment tönkre), reggel berakom, este kiveszem, napközben meg el is felejtem, hogy van. Nem tudom mennyi idős vagy, de huszonévesen már meg lehet próbálkozni a lézeres szemműtéttel, én is arra várok.
2014. jan. 27. 10:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!