Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Miért kicsinylik le, ha...

Miért kicsinylik le, ha valaki önkéntes, de nem embereknek segít?

Figyelt kérdés

Leszólják és rossz véleménnyel vannak arról, aki önkénteskedik, de nem embereknek segít. Sokaknak csak az embereken való segítséget jelenti az önkénteskedés, és ha megtudják, hogy valaki önkéntesen erdőben szemetet szed, vagy virágot ültet vagy kutyakennelt takarít menhelyen, azt leszólják.

Nem esik jól ez nekem. :(

Miért van ez?

Nem úgy van ez, hogy á, szeretnék önkénteskedni, de embereken... á embereken sosem fogok segíteni.

Hanem úgy, hogy én is szeretnék állatmenhelyen segíteni, vagy én is szeretnék szemetet szedni.

Baj ez?

2014. jan. 18. 22:39
 1/5 anonim ***** válasza:
Azért mert az emberek egyre kevésbé tartják fontosnak az ilyen dolgokat,pedig inkább azt kéne látniuk,hogy mennyivel másabb lenne a környezetük,ha nem vennék körbe őket virágok,nem lennének parkok.Gondolom a hiányukat kapásból észrevennék,mér akkor is ha,most nem izgatja őket...
2014. jan. 18. 22:46
 2/5 anonim ***** válasza:
70%

Én például nem kicsinylem le.

Viszont miért van az, hogy a kérdezőket páran lekicsinylik, és utána általánoságban mindenkit úgy kezel, mintha lekicsinylené őket?

2014. jan. 18. 23:24
 3/5 anonim ***** válasza:

Senki nem kicsinyli le szerintem.

Aki az általad említett dolgokat teszi, az is embereknek segít. Csak nem közvetlenül, hanem közvetetten.

Ha tiszta a környezetünk, az minden embernek segítség például.

Nincs alantas munka. Minden hasznos, ha meggondoljuk, hogy egy nagy közös cél van, a közös boldogság.

Bárki, aki hozzátesz valamit a nagy egészhez, hasznos dolgot tesz.

2014. jan. 19. 00:55
 4/5 anonim ***** válasza:

Ezt en sem ertettem soha.

De valahogy csak a magyar emberek nagy reszetöl hallok ilyen dolgokat.Pl volt munkatärsam folyamatosan lehülyezett, mert egy kutyamenhelynek adtam az adom 1%-ät.

Itt nemetben, ahogy eszrevettem, sokkal nagyobb tiszteletben tartjäk az ällatokat, mint otthon.

Nagyon szep dolog töled, hogy szeretnel önkentes lenni.

Sok sikert!!!

Es ne törödj mäsokkal.

2014. jan. 19. 11:39
 5/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Tavaly lettem önkéntes egy szervezetnél, akkor bozótot irtottam és kb. mindenki leszólt, akinek elmeséltem. Hogy az nem ér annyit, hogy inkább szocializálódjak, meg minek jó bozótot irtani...

Most állatmenhelyre járok ki, az már van, akinek tetszik, de azt is leszólják.

Ráadásul ez nehéz is...

Megmenteni a kutyákat azért, hogy aztán 5-10 évig, életük végéig menhelyen éljenek. Nem szenvednek, kaját kapnak, szeretetet is, megvannak a normális körülményeik és néha még sétálnak is. De akkor se ez az igazi élet nekik...

Közben az emberek tömegesen vásárolnak szaporítóktól, nem ivartalaníttatják az állataikat, a mező közepére rakják ki a hidegbe az elpusztítandó kiskutyákat. Vagy jobb esetben a menhely kapujába éjjel, messze tőlük az anyakutyát, akinek esélye sincs így melegíteni a kölykeit.

Mint feneketlen tóba önteni a vizet, olyan ez a munka úgy, hogy az emberek is felelőtlenek hozzá...

2014. jan. 21. 17:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!