Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Önismereti kérdések » Szerintetek az embereknek...

Szerintetek az embereknek vannak elvárásaik, de gyakran nem tesznek érte semmit?

Figyelt kérdés

Azt veszem észre, hogy az emberek gyakran a szöges ellentettjét csinálják annak, amit kellene csinálniuk, hogy, teljesüljenek az elvárásaik.

pl. vannak sokan akik otthon ülnek, és várják, hogy barátaik, párjuk legyen, és maximum annyit képesek tenni, hogy a gyakorin írogatnak ki önsajnáltató kérdéseket.

De ugyanez van az életszínvonallal is. Amikor nem vesznek bkv-bérletet, mert roszz, ezeréves járművek vannak stb. stb. És csodálkoznak, hogy tényleg roszz minőségű egy nyugat eu.i országhoz képest. (Egyébként szerintem nagyon jó a bkv, sűrűn, és sok helyre jár, egy megyeszékhelyhez képest sokkal jobb).

Vagy amikor, ha lehet számla nélkül intézik el a dolgokat, ezzel elég sok pénzt vesznek el az államtól, és az életszínvonal növekedését attól várják, hogy x pártra szavaznak választásokon.

Miért nem veszik észre az emberek, hogy tenniük is kellene ahhoz, hogy az életük pozitív irányba változzon?

Vagy ez csak az én 'furcsa' gondolatmenetem, és tényleg morálisan elfogadott amit tesznek az emberek?

2013. dec. 8. 00:43
 1/4 anonim ***** válasza:

Hát igen.....

Én is észrevettem, sajnos sokan ilyenek.

2013. dec. 8. 01:43
 2/4 anonim ***** válasza:

Majd ha 1x vállalkozásba kezdesz (anyuci segítsége és tőkéje nélkül) és azt látod hogy alig van vendéged/megrendelésed, de a havi járulékot ami 80e+++ be kell fizetned akkor is ha nem csináltál semmit az adott hónapban, akkor majd megérted mért dolgoznak feketén az emberek!

Ad2, BKV igen is 1000 éves, azért mert vettek 20 merci buszt még jó pár helyen ócska sz@rok járnak, és folyamatosan robbannak le, 4es metróra milliárdok mentek már el, ezért vegyenek az emberek bérletet??

Én veszem el az államtól a pénzt? Ő is elveszi tőlem a 250 különböző adófajtájával. A megkeresett pénzt megadóztatják, ha bankszámláról kiveszem fizetem az illetéket (pl.: utalási díj) ha vásárolok a boltban akkor fizetem az áfát, + járulékok a vállalkozás után. Miről beszélünk?

Én nem szavazok 1ik rabló bandára sem, ígéretekből már elegem volt! Bárki aki oda jutott és megérezte a hatalom és a pénz szagát egy r*ha.ék lett.

2013. dec. 8. 10:22
 3/4 anonim ***** válasza:

Ez a számla nélkül intézett dolgokról csak annyit,ha az ember a kisembereket támogatná akkor lehet nem lenne arra szükség hogy számlátlanul intézzenek dolgokat,mert minden apró forintnak meg van a helye.Az állam pedig jól és zsírosan él mert mi hagyjuk,hogy szívják az utolsó csepp vért is belőlünk.

Nos Én a politikusokat lecserélném egy diktátorra!Úgy legalább egy valakié lenne minden és nem csak a gazdagoké.Amúgy saját tapasztalat hogy ahol van pénz ott,a legnagyobb zsidók az emberek mert elfelejtik kifizetni a munkadíjat,az anyagköltséget stb.

Amúgy igazad van mert elvárás van csak tenni akarás nincs.Szerintem ez a jövő betegsége,ha nézed a tv-t ez folyik belőle tudat alatt.

2013. dec. 8. 12:13
 4/4 anonim ***** válasza:

Az én kedvencem: rengetegen sírnak hogy "a multik" tönkreteszik az országot, bezárnak miattuk a gyárak, kizsigerelik a termelőket. Aztán mégis tömött sorok állnak az összesben. Persze, mert 10 Ft-tal olcsóbb a parizer kilója! Akkor viszont ne csodálkozz ha rabszolga maradsz.

Tökre igazad van, de látjuk hogy ez az elfogadott. Mindjárt kapok 0%-ot emiatt a válaszom miatt, azok az emberek meg, akikről a kérdésed szól, 70%-on vannak. Ez is egy bizonyíték.

Különben meg, mi is itt irkálunk ahelyett hogy tennénk :)

2013. dec. 10. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!