Ha titeket leszólít az utcán egy állítólagos jótékonysági szervezetnek gyűjtő emberke, akkor ti szoktatok neki adni pénzt?
Egy alkalommal jó néhány évvel ezelőtt adtam egy ilyen emberkének pénzt. De azóta nem, mivel kiderült számomra, hogy a legtöbb hasonló adománygyűjtő szervezet egy nagy kamu, és a felajánlott összeg töredéke jut el az arra rászorulóknak. Na meg volt egy két kellemetlen felismerésem, amit bennfentesek osztottak meg velem.
Azért tettem fel a kérdést, mert kíváncsi vagyok, hogy mások hogy viszonyulnak ehhez a dologhoz.
Nem szoktam adni, sem utcán kéregetőnek, sem akik becsengetnek.
Volt, hogy csekken támogattam egy intézményt, azóta havonta
küldik a számomra már koldulásnak számító kérésüket.
De támogatok egy családot, kinőtt ruhák, tartós élelmiszer, mikor mivel. Sajnálom az anyát, mert nagyon méltatlan helyzetbe került.
Múltkor a híd alatt láttunk egy szegény, öreg nénit.
Férjemmel egymásra néztünk, és oda adtuk az ebédünket.
Sok a rászoruló, és vannak akik visszaélnek vele, ezzel
rontva a ténylegesen mélyszegénységben élők esélyeit, hiszen bizalmatlanság miatt meggondolandó, mikor, és kit támogatunk.
Hát, lassan már úgy vagyok vele, hogy aki utcán kéreget, az dögöljön is meg ott.
Undorító mikor odajön hogy kér buszjegyre, adok pénzt, erre odamegy azonnal a mellettem állóhoz is hogy "bocsi buszjegyre kellene pénz". Az ilyen férgekkel az a baj, hogy következőnek már akkor sem szívesen adok ha tényleg rászorul.
A csövesekkel megint úgy vagyok, ott ül a bor mellett, szájában cigi, hát akkor b..ssza meg, nekem sincs pénzem ne az enyémen igyon.
Ha adni kell, akkor csak kaját szoktam, volt már h fiatalabb srác jött oda hogy kitették albérletből, meg frász tudja, vettem neki kaját, megköszönte, mentem dolgomra, vagy néha bevásárló központokban is veszek kaját, amit utána odaadok a gyűjtőpontoknál. Bár ott is volt már úgy hogy kb kitépte a kezemből az ott álló nőci, egy köszi azért jól esett volna.
A becsengetős mocskokat kellene a legjobban megrugdosni, mikor van pofájuk öregekhez odamenni kéregetni. Nagymamámat is mindig megtalálják, ő meg mindig ad is, pedig épp hogy csak kijön a pénzéből.
Meg legutóbb is jön a csöves hogy apró kellene neki, hát mondom, itt van ez a fél adag kínai (mellesleg vagy 5-600ft-nyi kaja), de az neki nem kell, akkor menjen a f..szomba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!