A szervezetnek szüksége van cukorra? Vagy nélkülözhető, helyettesíthető?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
"Ha nem kap cukrot a szervezet, akkor nem tud inzulint termelni, és cukorbetegség alakul ki."
Az inzulin a vérben levő glükóz szintjét szabályozza. A szervezet akkor is elő tud állítani glükózt, ha az kívülről nem kerül be a szervezetbe.
Cukorbetegeknek rosszullét esetét kivéve kifejezetten kerülni kell a cukrot.
I. típusú cukorbetegség kialakulásának semmi köze ahhoz, hogy mennyi cukrot fogyasztasz, II. típusú esetén pedig rizikófaktor a túlzott cukorfogyasztás.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Kedves 2.! Ne vedd te sem komolyan,amit írtál,mert ahogy a 3. válaszoló is írta,a túlzott cukorfogyasztással éppenhogy provokálni lehet a cukorbetegséget,főleg,ha egyéb rizikófaktorok is vannak. Pld. túlsúly,öröklött hajlam.
Nincs szüksége a szervezetnek cukorra! Szénhidrátra szükség van,de azt nem cukorból kell beszerezni.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Attól függ, milyen típusú cukorról van szó. Különbséget kell tenni az ember által mesterségesen előállított fehér cukor (más néven répacukor, szacharóz), és a zöldségekben, gyümölcsökben természetes módon előforduló gyümölcscukor, illetve a tejtermékekben szintén természetes módon előforduló tejcukor (laktóz) között.
Míg a zöldségekben, gyümölcsökben, barna rizsben stb. lévő összetett szénhidrátokra és természetes módon előforduló cukrokra szüksége van a szervezetnek, addig a MESTERSÉGES FEHÉR CUKORRA NINCS.
Sőt, a hozzáadott cukor olyan betegségek rizikóját növeli, mint az I-es és II-es típusú cukorbetegség, a szívbetegség és a különböző rákos megbetegedések.
Szóval: egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát és tejterméket, és az édességeket, csokikat, cukros üdítőket vágd ki a kukába.
További információt a mesterséges fehér cukor káros hatásairól itt találsz:
Remélem, tudtam segíteni! :D
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
" Különbséget kell tenni az ember által mesterségesen előállított fehér cukor (más néven répacukor, szacharóz), és a zöldségekben, gyümölcsökben természetes módon előforduló gyümölcscukor, illetve a tejtermékekben szintén természetes módon előforduló tejcukor (laktóz) között. "
Azt a "mesterséges" cukrot is növényekből vonják is, és ugyanúgy megtalálható a természetben. A tejcukorra viszont sokan érzékenyek.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Előzőnek:
1. Az, hogy valamit növényekből vonnak ki-e vagy sem, nem érv. A morfint és a heroint is a mákgubóból vonják ki, ami szintén megtalálható a természetben. És egészséges? Nem annyira...
2. Valóban létezik laktózérzékenység, de jóval ritkább, mint a finomított cukorérzékenység. Ez utóbbit más néven I-es, illetve II-es típusú cukorbetegségnek hívják, a világon mintegy 385 millió, Magyarországon 700-800 000 ember szenved benne. Ha a majdnem cukorbetegeket, cukorbetegség határán lévőket (prediabéteszeseket) is beszámítjuk, a számuk az egymilliót is elérheti.
(Adatok forrása: Sanofi Magyarország - [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!