A szervezetnek szüksége van cukorra? Vagy nélkülözhető, helyettesíthető?
"Ha nem kap cukrot a szervezet, akkor nem tud inzulint termelni, és cukorbetegség alakul ki."
Az inzulin a vérben levő glükóz szintjét szabályozza. A szervezet akkor is elő tud állítani glükózt, ha az kívülről nem kerül be a szervezetbe.
Cukorbetegeknek rosszullét esetét kivéve kifejezetten kerülni kell a cukrot.
I. típusú cukorbetegség kialakulásának semmi köze ahhoz, hogy mennyi cukrot fogyasztasz, II. típusú esetén pedig rizikófaktor a túlzott cukorfogyasztás.
Kedves 2.! Ne vedd te sem komolyan,amit írtál,mert ahogy a 3. válaszoló is írta,a túlzott cukorfogyasztással éppenhogy provokálni lehet a cukorbetegséget,főleg,ha egyéb rizikófaktorok is vannak. Pld. túlsúly,öröklött hajlam.
Nincs szüksége a szervezetnek cukorra! Szénhidrátra szükség van,de azt nem cukorból kell beszerezni.
Attól függ, milyen típusú cukorról van szó. Különbséget kell tenni az ember által mesterségesen előállított fehér cukor (más néven répacukor, szacharóz), és a zöldségekben, gyümölcsökben természetes módon előforduló gyümölcscukor, illetve a tejtermékekben szintén természetes módon előforduló tejcukor (laktóz) között.
Míg a zöldségekben, gyümölcsökben, barna rizsben stb. lévő összetett szénhidrátokra és természetes módon előforduló cukrokra szüksége van a szervezetnek, addig a MESTERSÉGES FEHÉR CUKORRA NINCS.
Sőt, a hozzáadott cukor olyan betegségek rizikóját növeli, mint az I-es és II-es típusú cukorbetegség, a szívbetegség és a különböző rákos megbetegedések.
Szóval: egyél sok zöldséget, gyümölcsöt, teljes kiőrlésű gabonát és tejterméket, és az édességeket, csokikat, cukros üdítőket vágd ki a kukába.
További információt a mesterséges fehér cukor káros hatásairól itt találsz:
Remélem, tudtam segíteni! :D
" Különbséget kell tenni az ember által mesterségesen előállított fehér cukor (más néven répacukor, szacharóz), és a zöldségekben, gyümölcsökben természetes módon előforduló gyümölcscukor, illetve a tejtermékekben szintén természetes módon előforduló tejcukor (laktóz) között. "
Azt a "mesterséges" cukrot is növényekből vonják is, és ugyanúgy megtalálható a természetben. A tejcukorra viszont sokan érzékenyek.
Előzőnek:
1. Az, hogy valamit növényekből vonnak ki-e vagy sem, nem érv. A morfint és a heroint is a mákgubóból vonják ki, ami szintén megtalálható a természetben. És egészséges? Nem annyira...
2. Valóban létezik laktózérzékenység, de jóval ritkább, mint a finomított cukorérzékenység. Ez utóbbit más néven I-es, illetve II-es típusú cukorbetegségnek hívják, a világon mintegy 385 millió, Magyarországon 700-800 000 ember szenved benne. Ha a majdnem cukorbetegeket, cukorbetegség határán lévőket (prediabéteszeseket) is beszámítjuk, a számuk az egymilliót is elérheti.
(Adatok forrása: Sanofi Magyarország - [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!