Cukor vs. Nyirfacukor, Gyümölcscukor, Xilit, Sztívia. Például 10dkg cukor melyikből mennyivel helyettesithető?
Figyelt kérdés
2011. febr. 21. 14:38
1/2 anonim válasza:
Tudomásom szerint a xilit és a nyirfacukor ugyanaz, ezen kivül csak a stevia az ami teljesen természetes cukorhelyettesitő, éa mig a xilitből kb. ugyanannyi szükséges mint a fehércukorból, addig a steviából igencsak minimális mennyiséggel lehet édesiteni, 10dkg cukrot kb. egy csapott kávéskanálnyi steviával lehet helyettesiteni. A xilit teljesen megegyezik izben a cukorral, egy kis hüvös érzet van utána, a steviának viszont van egy kis mellékize, olyasmi mint a szintetikus édesitőszereké, persze ez nem szintetikus, csak izben hasonló. Ezért én a steviát használom, mert engem nem zavar a kis mellékize, viszont gazdaságosabb a xilitnél. Sütött édességekben már nem érezhető a stevia mellékize. Remélem segithettem!
2/2 anonim válasza:
Nekem a steviának borzalmas mellékíze van. Por formájában vettem, de nem bírom megenni...Nyírfacukor nálam a befutó. Uannyi kell belőle, mint a hagyományos cukorból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!