Miért van a világon ennyi sötétzöld?
Ez milyen kérdés ?
A " sötétzöld " szó helyett tehetnénk számos más karaktert, s elemezhetnénk azt, hogy ők miért léteznek, de nulla támpontok nélkül ez eléggé céltalan vizsgálódásnak tűnik.
Itt nem az összes természetvédőre gondolok. Én is szeretem a természetet és ha "felnövök" védeni is szeretném. Én az olyanokra gondolok akikelvakultak, nem képesek tovább gondolni 1-1 gondot. Például:
1.: Szinte már minden napos az a mocskos vadász és hasonló kifejezések. Aki azért nem lövi a vadat, hogy legyen mit lőnije. Gondolom érteni lehet a logikát ebben. Vagy: a lesen álló vadász mellé oda áll egy személy trombitával, hogy ne tudja a szegény vadsertést lelőni, de pár hónap múlva ő nyújt be panasz, mert nem mer az erdőben sétálni a magas disznóállomány miatt, de ne lőjjék le a disznót, hanem szállításk el...
2.: Tegyük fel, hogy van les. Annak közelében vegy fekete gólya pár (tudni illik ez a faj félénkebb mint a fehér gólya ebből adódóan nem szeretni az embert, vagy a zavarást). (Előbb épült oda a les, minthogy oda költözött volna a gólya.) A vadász is észreveszi idővel. Sőt még az is észreveszi, hogy a madár szószerint szarik rá, hogy ő ott közlekedik autóval, vagy, hogy ott puffog a disznóra, vagy egyéb vadra. Ezt a "harmóniát" 5-6 év múlva egy természet védő megszakítja úgy, hogy elbontja a magaslest. Az oka annyi, hogy a madarat zavarja az ember...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!