Kezdőoldal » Emberek » Egyéb kérdések » Kommunikációs készségfejleszté...

Kommunikációs készségfejlesztésre ötletek?

Figyelt kérdés

Zárkózottság okozza nálam a kommunikációs gondokat és mostanában egyre jobban észre veszem, hogy egyre több társalgás alkalmával nem tudom magam kifejezni, nem jut eszembe azonnal egy adott kifejezés például. Ez egy ideje egyre jobban romlik és egyre jobban zavar is természetesen. Szivesen fogadom az ötleteket, hogyan tudnám ezt a készségemet fejleszteni, ha tapasztalatokat írtok annak mégjobban örülnék. Kösz előre is!

Gondoltam már az olvasásra, mivel olvasni néha szoktam, de biztos, hogy nem eleget. Van olyan, aki esetleg heti több könyvet is "elfogyaszt" és érezte ennek a hatását a mindennapi kommunikációban?

2014. jan. 1. 17:09
 1/3 anonim ***** válasza:
Az olvasás jót tesz. Próbálj olyan könyveket válogatni, amelyek segíthetnek fejleszteni a szókincsedet.
2014. jan. 1. 17:16
 2/3 anonim ***** válasza:
Régebben én is eléggé zárkózott voltam és mindig zavarba jöttem, ha ismeretlen helyen meg kellett szólalnom. Nekem is az olvasás volt az egyik, ami segített, nem is igazán a szókincsem miatt, inkább azért, mert tájékozottabb lettem és nem féltem annyira, hogy beégek, vagy nem tudok hozzászólni egy témához. A másik, ami még jobban bevált, azok a szókörülíró társasok és egyéb játékok voltak. Tinikoromban rájöttem, hogy egész jó vagyok az ilyesmiben és rengeteget játszottam a családtagjaimmal és a barátaimmal is. Korábban nem is gondoltam volna, hogy ezek a társasok ennyit segítenek majd, ma már semmi problémám nincs a kommunikációval.
2014. jan. 1. 17:34
 3/3 A kérdező kommentje:
Igazából nekem se biztos, hogy konkrétan a szókincsemmel van gond, hanem azzal, hogy leblokkolok ha valakivel beszélgetnem kell és az illető nem közeli ismerősöm. Például ezt a szókörülírós dolgot említetted, sokat játszunk ilyeneket ismerősökkel, haverokkal és énis kifejezetten jó vagyok benne. Meg tájékozottság szempontjából is szerintem nem állok rosszul. Azonban, ha kérdeznek valamit, elmondom a konrétumot és vége a beszélgetésnek, mert nem tudok "fecsegni" vagy úgymond mellé beszélni. Munkahelyen példáúl a múltkor azt kérdezte az egyik csaj, hogy zavar-e engem, hogy ők ennyit beszélnek, mert én ritkán szólok bele...
2014. jan. 1. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!