Hogyan meneküljek? Ez most így a normális?
Megpróbálom lényegre törően leírni,hogy mi a baj.
A családunk 12 fős jelenleg.Én örökbefogadott vagyok(remélem ez itt nem lényeg,de azért lehet,hogy közrejátszik keresztanyám felfogásában).
Tehát a helyzet az,hogy engem keresztanyám(65 éves) 11 éves korom óta,tehát 7 éve szekál mindennel.Volt,hogy:
-Azt mondta,hogy kövér vagyok.2 nappal később soványnak mondott.
-Aztán az volt a baja,hogy töredezett a hajam.Utána meg túl hosszú volt.Amikor rövidebb volt a hajam,akkor az volt a baja.
-Volt,hogy túl nagy volt neki a mellem.Volt,hogy csúnyának látott.
-Volt,hogy azt mondta,hogy lusta vagyok.Volt,hogy azt mondta,hogy állandóan csavargok.
-Leszólta a volt barátomat(1 évig jártam vele).
-A barátnőimet is leszólta.Mindet,kivétel nélkül.
Lényeg az,hogy ez megy így 7 éve,és mindig váltakozik a téma,meg nagy ellentmondásokba kerül saját magával,de nem veszi észre.Nem csak velem csinálja ezt,hanem a kisebbik unokatesómmal is,aki már felnőtt:38 éves,elvált.Az előző nővel az volt a bajuk,hogy nem főzött,nem mosott,nem vasalt,semmit sem csinált,csak dolgozott.Na,mindegy,lényeg az,hogy elment a nő egy másik pasihoz,ahol a család is egy kicsit normálisabb.A mostani barátnővel tegnap érkezett meg unokatesóm,és őt is leszólták:túl öreg,nem való az unokatesómhoz,hogy fognak majd így együtt mutatkozni..stb.
Ezek után próbáltam kicsit finomítani a helyzeten,én csak jó véleményt fogalmaztam meg a nőről,mert tényleg látszik rajta,hogy értelmiségi ő maga is,és ilyen családból is származik,semmi gond sincs ezzel a nővel.Oké,hogy a szeme ráncos,látszik rajta a kor,de mit akarnak?Unokatesóm sosem szedett össze ilyen nagyon csinos nőket,meg már nem is szabad,hogy ez legyen a cél,hiszen ott a gyerek,akit el kell fogadnia az új barátnőnek is.Ez a nő meg elfogadja a kisgyereket is,és szépen beszél vele..ért a gyerekekhez a nő,mert testnevelés szakos tanár.
A lényeg az,hogy keresztanyám minden megnyilvánulása gonosz,azt mondja,hogy én 18 évesen gyerek vagyok és nem látom át a helyzetet.Aha,persze..szerintem én nem iszok,nem drogozok és nem cigizek,ráadásul tanulok is normálisan,meg nem egy álomvilágban élek,hanem a valóságban,tehát tudom,hogy merre hány méter.
Az a gondom,hogy anyát eléggé irányítja keresztanyám,és ez sajnos már kiskoruktól kezdve így van.Anya nem akar kitörni keresztanyám vonzáskörzetéből,mert ugye a testvére.Ma is addig hisztizett keresztanyám,amíg anyám elment vele "kirándulni"=autókázni,mert keresztanyámnak viszketett a *******.Ezzel az egésszel még nem is lenne gond,mert ellátom magam úgy is,ha teljesen rosszul vagyok:tegnap már fájt a fejem,meg a torkom,ma reggelre sem aludtam ki.Na,de mindegy is,majd elmúlik.
A gond az egészben az,hogy anya nem akart elmenni,ezért keresztanyám nekem ordibált fel,hogy "jaj gyere el,mert anyád miattad nem akar eljönni.." ,és mondtam,hogy "nem érted meg,hogy nem tudok elmenni?"
..erre mondja anyámnak,hogy:"Látod,hogy milyen?most mond meg!"
1.Külsőről ítélnek meg egy tapasztalt tanárnőt,aki ellátja kajával unokatesómat,aki felnőtt férfi,és nem hiszem,hogy nem érdemli meg a boldogságot.És ha ezzel a nővel mondjuk boldog lenne?
2.Miért kell engem állandóan szekálni?
3.Hogyan lehet ebből kitörni?Én magam sem tudom!
Elakarom végezni a szakközepet,érettségizni akarok,utána nyelvvizsgát(német) szerezni,aztán meg dolgozni.De minimálbérnél többet nem hiszem,hogy fogok keresni,kölcsönt felvenni nem tudom,hogy érdemes lenne-e majd?
DE MINDENESETRE MENEKÜLNI AKAROK,MERT VELÜK NEM LEHET LEÜLNI BESZÉLGETNI!Kiabálás,ordítozás lenne a vége és én lennék a rossz megint.Erre nincs szükségem.
Szerintem anyukáddal kellene beszélned kettesben, keresztanyád nélkül, elmondani neki ezeket a dolgokat és úgy megpróbálni rendezni a helyzetet.
Téged szekál, de ahogy észrevettem mindenki mást is, de az lehet, hogy rajtad csattan legjobban az ostor. Ezzel nem tudsz mit kezdeni sajnos, csak hagyd rá.
Nem tudom, hogy mennyi idő, amíg el tudsz kezdeni dolgozni, de ha egy mód van rá, ne úgy kezd az önálló életedet, hogy egyből kölcsönt veszel fel, elég nagy teher az, főleg úgy, hogy semmi tartalékod, megtakarításod nem lesz.
Próbálj majd olyan albérletet keresni, amit tudni fogsz fizetni a béredből, esetleg majd a pároddal együtt lakni, az úgy sokkal könnyebb lesz majd :)
Szóval fel a fejjel, ahogy te is mondtad, nem vagy már kislány, egy dolog a fontos, hogy próbáld mindig derűsen szemlélni a dolgaidat és próbálj mindig minden lehetőséget megkeresni és a lehető legjobbat kiválasztani és véghezvinni.
Ha szeretnél beszélgetni, kérdezni erről a dologról, vagy akármi másról is, írj nyugodtan, válaszolni fogok, amint módomban áll! :)
A keresztanyádnak van családja rajtatok kívül? Ha vannak gyerekek, kirepültek már? Arra nem gondolsz, hogy talán csak magányos, vagy éppen az irigység beszél belőle? Némi megértést kellene felé tanusítanod.
Egyébként nem értem, mi bajod: kezet nem emeltek rád, megvan mindened, amit leírtál, az egy elkényeztetett gyerek szimpla nyafogásának tűnik. A megfázást mások is túlélték már anélkül, hogy otthon nagybeteget játszottak volna.
Miért avatkozol olyanok dolgába, akihez gyakorlatilag alig van közöd? Miért figyelsz egyáltalán oda arra, amit mond a keresztanyád, ha nem kedveled? Egyik üleden be, másikon ki, és tedd össze a kezed, hogy ilen caládod van, mert rengetegen nálad sokkal rosszabb helyzetben vannak.
Köszönöm kedves második!Írni fogok,szerintem.:DD
Még várom a válaszokat..
"Egyébként nem értem, mi bajod: kezet nem emeltek rád, megvan mindened, amit leírtál, az egy elkényeztetett gyerek szimpla nyafogásának tűnik. A megfázást mások is túlélték már anélkül, hogy otthon nagybeteget játszottak volna.
Miért avatkozol olyanok dolgába, akihez gyakorlatilag alig van közöd? Miért figyelsz egyáltalán oda arra, amit mond a keresztanyád, ha nem kedveled? Egyik üleden be, másikon ki, és tedd össze a kezed, hogy ilen caládod van, mert rengetegen nálad sokkal rosszabb helyzetben vannak."
A lelki terror számomra rosszabb.Kezet nem emeltek rám,de voltam már zaklatva a saját apám által.Nem tettem hozzá,hogy mindössze 10 éves voltam akkor,amikor megfogta a fenekem.Nem úgy fogta meg,hogy "jaj kislányom..." ,hanem betegesen,perverzen.Ja,meg alkoholista az apám.2 borzasztó év telt el úgy,hogy vagy a padlóról szedte össze anyám,vagy én mondtam,hogy éjfélbe az utcán csapódott valami..hát nem valami volt,hanem az "apám" volt.Már nem tudok rá sem tisztelettel tekinteni.
Lehet,hogy elvagyok kényeztetve,de inkább odaadnám az 50.000 Ft-os használt laptopomat,meg a hasamat szorító 2 darab 4 éves farmergatyámat,meg a többi anyagi "javamat",csak legyen megértő,kedves családom mindenkivel szemben!
Igen,csak közben amúgy migrénem van hetente 4 alkalommal,és közben a végzős évemet tiprom.
Alig van közöm??Keresztanyám alakítja a mostani életem,magyarul ő tesz tönkre.Anyám nélküle nagyon jó anya lenne!!!
Miért figyelek oda rá?Mert olyan,mint egy búgócsiga:addig pörög,amíg le nem állítja más.Őt meg senki sem állíthatja le.
Ezeket ugyan nem írtam le,de azért át kell gondolni:én alapjában véve hálás vagyok azért,mert kaptam egy laptopot,meg fedélt a fejem fölé,meg van külön szobám,meg kaját kapok,meg stb.
Amúgy meg NEM MÁS ÉLETÉT ÉLEM,ATTÓL MÉG TUDOM,HOGY MÁSOK SZ...BB HELYZETBEN VANNAK.De én akkor sem leszek ettől jobban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!